Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek chciałbym się przywitać.

Teraz problem a więc od jakiegoś czasu mam takie odgłosy turbiny czy to normalne,takie odgłosy może powodować dziurawy wydech?

Opublikowano

Hej, nie ładnie przekraczać 3 tys/obr na zimnym silniku :nienie:

a oleju Ci ubywa? Kopci na niebiesko? Jakieś spadki mocy masz? Poczytaj na forum, niektórzy tak mają i nic się nie dzieje a u niektórych to początek końca turbo. Ogólnie bym się nie przejmował, pilnuj okresowej wymiany oleju, nie ciskaj na zimnym silniku, studź po szybkiej jeździe a będzie ok.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taki kupiłeś czy coś robiłeś i zaczęła gwizdać? W wielu przypadkach winny jest brak katalizatorów. Wiele osób jeździ z takim świstem i nic się nie dzieje. Można rzucić okiem na turbinę, czy nie ma za dużo oleju, czy łopatki nie są wyszczerbione i czy nie ma zbyt dużego luzu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeżeli chodzi o olej to nic nie ubywa, sprawdzałem wirnik w turbinie i nie ma nadmiernych luzów, z mocą powiem tak szczerze że jest mały problem, bo przy przyspieszaniu tak powyżej 2300 obr czuć takie zadławienie, myślę że może to być zaworek agr. A czy odma może mieć wpływ na moc? bo jeszcze nie wymieniona.
Opublikowano
Normalny dźwięk turbo. Nie wiem w czym widz... SŁYSZYSZ problem :wink: To zdławienie o którym wspomniałeś to oczywiście praca EGRu. Spróbuj go przetestować na odpiętym zaworku.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
nie przejmuj się tym dźwiękiem ja też tak mam przez parę min.jak odpalam auto po dłuższym postoju a co ciekawie dokładnie taki sam dźwięk mają też ropniaki innych producentów bo dosyć często widzę i słyszę jak ludzie odpalają auta i zaczynają jazdę.Dokładnie to samo słychać co na filmie
Opublikowano
Panowie nie piszcie głupot że stara turbina świszcze jak na filmiku,ja tez tak myslałem póki nie kupiłem nowej turbiny,co sie okazało że ta nowa turbina tak samo świszcze jak ta stara.ale żeby to wiedzieć to kosztowało mnie to 4 tys z turbine.Także świst nie świadczy o zużytej turbinie jak wiele osób tu pisze na forach.
Opublikowano
U mnie świszcze podobnie, jednak znacznie ciszej. Samo turbo jest w dobrej kondycji, nie ma luzu na wirniku w żadnym kierunku, nie ma problemu z kierownicami spalin. A i tak i tak świszcze. Zauważyłem, że jak miałem pęknięty wydech (po nieudolnym wspawaniu złącza elastycznego) to turbo słychać było znacznie głośniej. Po naprawie wydechu jest ciszej, ale i tak i tak świszczy.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano (edytowane)
w sumie normalny dźwięk turbo jak na ok. 12 letniego diesla. (zakładając że turbo nie było regenerowane)

silbergrau u sąsiada w w dwuletnim citroenie C5 też tak jest jak z rana go odpala niekoniecznie stare auta tak mają.U innego z kolei w kilkuletnim passacie 2.0TDi to samo słyszę.

Edytowane przez fenriz666
Opublikowano
Panowie nie piszcie głupot że stara turbina świszcze jak na filmiku,ja tez tak myslałem póki nie kupiłem nowej turbiny,co sie okazało że ta nowa turbina tak samo świszcze jak ta stara.ale żeby to wiedzieć to kosztowało mnie to 4 tys z turbine.Także świst nie świadczy o zużytej turbinie jak wiele osób tu pisze na forach.

Nie wiem o czy to świadczy , ale ja kupując auto nie słyszałem nic, a dziś mam podobnie jak autor wątku , aczkolwiek już kolejny miesiąc tak śmigam i nic się nie dzieje , jedzie jak jechało

Opublikowano
fenriz666 - nie wypisuj bzdur, jedynie przeplywka moze wiecej niz zadane pokazywać, reszta to przeładowanie itp :nienie:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg