Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś miesiąca obserwuję z niepokojem dziwne zjawisko w moim 318i. Mianowicie podczas jazdy - nie ma tu żadnej reguły czy podczas przyspieszania itp., pojawiają się sekundowe szarpnięcia silnika. Kątem oka widzę, że wskazówka obrotomierza spada. Na początku pojawiało się "TO" dość sporadycznie, teraz coraz częściej czasami raz za razem.

Dodam, że problem jest zarówno na instalacji benzynowej jak i LPG.

Nie świecą żadne kontrolki, obroty nie falują, świece wymieniałem jakieś 5 tys wstecz.

Jeszcze przy odpalaniu auta po kilkugodzinnym postoju muszę natychmiast podeptać pedał bo zgaśnie, może coś to kogoś naprowadzi.

Jeśli ktoś miałby jakieś pomysły to proszę o sugestie.

Pozdrawiam

viewtopic.php?f=69&t=117886

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Śmierdzi mi to przepływomierzem, ale komp to podstawa. Szukaj na forum, bo był taki temat i z tego co pamiętam wyszła przepływka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Masz rację. Poszperałem głębiej na forum i znalazłem kilka podobnych wątków wplecionych w inne tematy (krokowce, potencjometry przepustnicy itp) i postanowiłem przyjrzeć się swojej przepływce.

Po pierwsze - nie wiem na ile to istotne - opaska zaciskowa nie była dokręcona i łączenie było całkiem luźne (może dostawał tamtędy lewe powietrze).

Po drugie - na samym przepływomierzu przykleił się jakiś wiekowy robal - podmuchałem kompresorem i tyle

Efekt?

Przejechane 70km i ani jednego zacięcia i wydaje mi się, że silnik jakoś inaczej pracuje (ale to pewnie efekt psychologiczny)

Mam nadzieje ze to to i pozostanie mi juz jedynie opanowanie tych porannych grymasów przy odpalaniu.

pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oby tak było :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.