Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Numer podwozia WBAAP31080JL11960

Kod typu AP31

Typ 318I (EUR)

Typoszereg E E46 (3)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M43/TU

Pojemność skokowa 1.90

Moc 87

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

Data prod. 2001-01-25

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S386A DACHRELING Reling dachowy

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S433A INTERIEURLEISTEN Listwy wewnętrzne

S470A KINDERSITZBEFESTIGUNG ISOFIX System Isofix

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S662A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

S928A REIFENSTEUERUNG Sterowanie opon

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S286A LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. BMW Styling

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

http://moto.allegro.pl/bmw-318i-e46-118km-perfekcyjna-157-tys-km-i3157250750.html

witam. Koledzy oceńcie jak wyglada to na zdjeciach ?

Opublikowano

Panowie jak wyglada to na zdjeciach ? jak moze byc to z ta bezwypadkowoscia?

oraz gdzie w okolicach rzeszowa moglbym badz u kogo podpiac go pod komputer sprawdzic bledy.. i sprawy techniczne ?

Opublikowano
Polecam bardziej Niemiecki niż Włoski sprowadzony, nasłuchałem się od znajomych na temat włoskich BMW.

Sprzedam VW Corrado G60.

Kupię do E36: fotel kierowcy alcantara podgrzewany , Listwy progów wewnętrznych Mpakiet do Tour/Sedan,

Lusterka M, klapa tył cosmosschwarz

Sprzedam części od BMW E46 320d Touring.

Mój Turas

http://serwer1385585.home.pl/stefun/data/documents/bmw=20generacja.jpg

Opublikowano

A ja bym nie generalizował z pochodzeniem. To, ze auto jest np z niemiec nie gwarantuje jego świetnego stanu.

Wracając do auta to wydaje mi się, że zbiornik spryskiwaczy jest z modelu po lifcie

Opublikowano

Panowie bylem ogladac samochod. Stan jego generalnie jesli chodzi o lakier (lakiernikiem nie jestem) ale wyglada na bardzo ladny. szczeliny, luki rowne, brak jakichs dziwnych wgniotek, zarysowan, i tego typu spraw. Drzwi domykaja sie dobrze, linia samochodu rowna. Odnośnie silnika wyglada wszystko ladnie lecz jest jakis maly wyciek napewno nie pod deklem, lecz gdzies nizej, nie wiem co moze to oznaczac, niewielkie ale jest on na dole patrzac od lewej stony silnika z przodu.. co moze to oznaczac ?

Oraz kolejna zastanawiajaca sprawa sa swiecace sie kontrolki na desce rozdzielczej. pierwsza to kontrolka jak juz doczytalem nie jak to mowil sprzedawca ze mowili mu tak w warsztacie nie czujnik cisnienia oleju a poziomu oleju to raz. dwa jest to kontrolka odnosnie swiateł pod samochodem na desce rozdzielczej wlacza sie kontrolka, ktora po krotkiej pracy silnika i ponownym zapaleniu zgasla. trzecia to kontrolka jakas odnosnie jakiegos pasa badz czegos w siedzeniu pasazera. sprzedawca mowi ze po podlaczeniu pod komputer mowili ze wplywa ona na to iz samochod nie wyczuwa czy jest ktos na siedzeniu pasazera czy nie i podczas wypadku np wybuchlby tylko poduszki od strony kierowcy. pomozcie znegocjowac te kwestiee..

tutaj slabe zdjecie deski rozdzielczej: http://www67.zippyshare.com/v/57470411/file.html

• Moderatorzy
Opublikowano

3 standardowe usterki e46 ;)

1. Czujnik poziomu oleju bardzo czesto sie sypie, nawet oryginal

2. Swiatla - najczesciej winne sa lampki oswietlenia tablicy (zasniedziale)

3. Mata zajetosci w fotelu pasazera

Wszystko to mozna w miare rozsadnej kasie wyeliminowac. Nic groznego.

Opublikowano
aha. a co mowic sprzedajacemu ? ile na to musialby opuscic? i gdzie moglbym to na podkarpaciu trasa rzeszów-przemysl. widze kolego ze z przemysla jestes. a jeszcze ten wyciek ? to moze czasem od tego czujnika cisnienia ? czy moze byc to cos wiecej?
Opublikowano
panowie co moze oznaczac ten wyciek cos powaznego ? i jak wyglada ten srodek waszym okiem ? kiera jest troszke wytarta lewarek od strony prawej tez widac ze uzywany siedzenie kierowcy nie wytarte. jak myslicie odnosnie tego przebiegu ile moze go tutaj byc oraz jesli mozna gdzie moglbym go sprawdzic w okolicy rzeszowa ?
Opublikowano

Dolegliwości standardowe do zrobienia ....... ;) .

Jeśli dobrze zrozumiałem miejsce wycieku to do wymiany jest uszczelka pokrywy zaworów, nic strasznego .

Omawiany samochodzik ma już swoje latka, wszelkiego rodzaju pierdółek na pewno będzie więcej ;) .

Przód chociażby przez zbiorniczek od spryskiwaczy do dokładnej weryfikacji.

Przed kupnem podjedź autkiem na pomiar geometrii czy autko jest proste ........bo nieuniknione jest malowanie/lakierowanie jakiegoś elementu ;).

Opublikowano
własnie wyciek jak nie pod deklem tzn tak mi sie wydaje, bylby u gory widoczny nawet na zdjeciu a to jest na dole obok paskow w tamtym miejscu..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest wyciek spod uszczelek łańcucha rozrządu, sporo pracy ale na duży wyciek to nie wygląda, jeśli osłona jest jeszcze sucha to nawet tego nie ruszaj w tym momencie.
Opublikowano
warto sie w to pchac ? czy jest to na tyle powazne ? ;/ przy tej cenie i widocznym stanie ?..... dzisiaj dowiem sie o oryginalnym przebiegu i komputerowej diagnozie.
Opublikowano
Panowie warto sie tym interesowac z tym ze wyciekiem....? bo bledy czujnikow sa do usuniecia.. czy jest to zbyt powazna robota? i za taaaa cene. niechze sie ktos wypowie dzisiaj mam jechac na diagnostyke komputerowa jesli nie warto nie bede kladl kasy na to.. dzieki i pozdrawiam