Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Rozkodowany nr vin:

PS46688 VB11 475 ALAT 3' E90 Limousine 325i N52 ECE L M

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2BHA LM RAEDER DOPPELSPEICHE 156 Obr. BMW, st. le. podw. spr. 156

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S663A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

P7RPA ADVANTAGE PAKET Pakiet Advantage

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S497A MITTELARMLEHNE IM FOND Podłokietnik środkowy na kanapie

S4AGA INTERIEURLEISTEN TITAN MATT Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Ktoś może oglądał? W poniedziałek planuje tam podjechać....

Opublikowano
Może to wina zdjęcia ale kielich lewy coś dziwnie się błyszczy, warto sprawdzić to na miejscu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem po co koles robi po 3 takie same zdjecia przodu ? Co do kielicha to pewnie przesadzil z plakiem :mrgreen:
Krzysztof
Opublikowano

Witam,

adrianCB daj znać jak to auto wygląda z bliska (jeśli rzecz jasna nie pojedziesz nim do domu, jak napisano w ogłoszeniu ;) ), również miałem zamiar podjechać na oględziny...

Zastanawia mnie jedno - to auto jest na mobile.de za cenę nieco wyższą niż na otomoto, te same zdjęcia, inny adres i telefon. Trudno jednoznacznie stwierdzić czy zdjęcia zostały zrobione w Niemczech czy w Polsce, niby napis na murze "WIDZEW" oraz "SUKO" brzmi znajomo ale możliwe że to zbieg okoliczności lub zwyczjnie Polacy tam byli ;). Jeśli to zdjęcia z DE to co z ceną? Rozumiem, że można nieco utargować ale czy na tyle żeby pokryć koszty sprowadzenia i opłacenia auta - akcyza to w tym przypadku znacząca suma, no chyba że można tego uniknąć?

http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod-ogloszenia/bmw-325i-bremen/176393303.html?useCase=SearchSession&lang=pl&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=13&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&maxPrice=45001&transmissions=MANUAL_GEAR&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=150000&crossBorderSearchEnabled=true&minConstructionYear=2006&maxConstructionYear=2006&tabNumber=1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto podobno z Włoch sprowadzone, z resztą vin niby to potwierdza. Dam znać jak jutro się wyrobię i obejrzę auto.
Opublikowano
Zdjęcia są zrobione w Starachowicach (pod wiaduktem, przy ulicy Targowej)

było:

e30 2,0i touring /e30 1,8i coupe /e30 2,5i sedan / e36 323i coupe / e39 523i sedan / e39 525i

Opublikowano
Witam,

adrianCB daj znać jak to auto wygląda z bliska (jeśli rzecz jasna nie pojedziesz nim do domu, jak napisano w ogłoszeniu ;) ), również miałem zamiar podjechać na oględziny...

Zastanawia mnie jedno - to auto jest na mobile.de za cenę nieco wyższą niż na otomoto, te same zdjęcia, inny adres i telefon. Trudno jednoznacznie stwierdzić czy zdjęcia zostały zrobione w Niemczech czy w Polsce, niby napis na murze "WIDZEW" oraz "SUKO" brzmi znajomo ale możliwe że to zbieg okoliczności lub zwyczjnie Polacy tam byli ;). Jeśli to zdjęcia z DE to co z ceną? Rozumiem, że można nieco utargować ale czy na tyle żeby pokryć koszty sprowadzenia i opłacenia auta - akcyza to w tym przypadku znacząca suma, no chyba że można tego uniknąć?

http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod-ogloszenia/bmw-325i-bremen/176393303.html?useCase=SearchSession&lang=pl&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=13&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&maxPrice=45001&transmissions=MANUAL_GEAR&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=150000&crossBorderSearchEnabled=true&minConstructionYear=2006&maxConstructionYear=2006&tabNumber=1

To dosyć częsty proceder. Ktoś kradnie zdjęcia i wystawia auto drożej na mobile, może liczy na zarobek?? Sam nie wiem, telefon do Hitlera by wiele wyjaśnił.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witajcie

Byłem dziś oglądać auto. Generalnie robi bardzo dobre wrażenie. Zmierzyłem ją miernikiem, faktycznie nigdzie nie była uderzona. W środku bardzo ładna. Silnik oczywiście umyty, ale pracował cicho i równo (jednak kultura pracy R6 jest o niebo lepsza niż R4...). Jeśli chodzi o ten wykrzyknik to w opcji CHECK pokazała mi się bateria z kluczykiem (rozładowującą się baterię w kluczyku?) oraz rezerwa. Auto przyjemnie też się prowadziło.

Generalnie do auta nie mam zastrzeżeń. Ale wiadomo kupuje się od handlarzy i tak: faktura vat marża (z firmy od żony kolegi...) na max 30 000pln, auto jest opłacone ale bez recyklingu, przegląd zerowy zrobiony na próbnych tablicach ze Starachowic (które podobno zostały oddane z powrotem do wydziału komunikacji...). Generalnie ten temat "czasowej rejestracji" (takie pieczątki widnieją na dowodzie rejestracyjnym, akcyzie itd...) muszę zgłębić bo nie wiem czy auto normalnie mogę rejestrować w swoim urzędzie skoro proces został zaczęty w innym... Co o tym wszystkim sądzicie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aha i brakowało podnośnika oraz zestawu naprawczego do kół...
Opublikowano (edytowane)
Witajcie

Byłem dziś oglądać auto. Generalnie robi bardzo dobre wrażenie. Zmierzyłem ją miernikiem, faktycznie nigdzie nie była uderzona. W środku bardzo ładna. Silnik oczywiście umyty, ale pracował cicho i równo (jednak kultura pracy R6 jest o niebo lepsza niż R4...). Jeśli chodzi o ten wykrzyknik to w opcji CHECK pokazała mi się bateria z kluczykiem (rozładowującą się baterię w kluczyku?) oraz rezerwa. Auto przyjemnie też się prowadziło.

Generalnie do auta nie mam zastrzeżeń. Ale wiadomo kupuje się od handlarzy i tak: faktura vat marża (z firmy od żony kolegi...) na max 30 000pln, auto jest opłacone ale bez recyklingu, przegląd zerowy zrobiony na próbnych tablicach ze Starachowic (które podobno zostały oddane z powrotem do wydziału komunikacji...). Generalnie ten temat "czasowej rejestracji" (takie pieczątki widnieją na dowodzie rejestracyjnym, akcyzie itd...) muszę zgłębić bo nie wiem czy auto normalnie mogę rejestrować w swoim urzędzie skoro proces został zaczęty w innym... Co o tym wszystkim sądzicie?

Sprawdź kto/co był właścicielem auta na zachodzie, podejrzewam jesli FV marża tylko na 30000pln, to auto mogło być kupione w cenie netto od firmy za granicą i jest wałek na vacie (daltego fv z firmy żony kolegi)

Edytowane przez btomek

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

Opublikowano (edytowane)
... Edytowane przez btomek

Opublikowano
...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witajcie ponownie

Chciałem kupić to auto, ponieważ faktycznie ma wszystko co ja potrzebuje, poza tym było w nienagannym stanie. Ale...

Zrezygnowałem, bo kolega który ma wystawić fakturę jest akurat w anglii... Miał wrócić na weekend (chciałem jutro pojechać po auto), ale jednak może będzie po weekendzie. Co prawda Pan z którym rozmawiałem, zapewniał mnie że ten kolega z Anglii wystawił na niego już fakturę i on wystawi na siebie.... więc jak zależy mi na szybkim kupnie to mogę od razu przyjechać.... Wydaję mi się to wszystko dziwne i dlatego zrezygnowałem z tego auta.

Pozdrawiam

Opublikowano
Kurcze w dzisiejszych czasach gdy auta tak kiepsko się sprzedają wydawać by się mogło, że sprzedający powinni kupujących "nosić na rękach" a tu widać jest odwrotnie. Jest klient z pieniędzmi a gość kombinuje :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...

A nie przyszło Ci do głowy to że cena jest niższa na fakturze bo od tej ceny płacona była chora polska akcyza? Od razu Ci się cena netto ubzdurała jak zresztą większości tutaj :mad2: Sprowadź jedno takie auto, opłać i sam zrozumiesz że państwo polskie wręcz nakazuje oszukiwać siebie nawzajem :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witajcie

Jeśli tablice i dowód po zrobieniu przeglądu zostały zdane to zarejestrujesz auto u siebie bez problemu pomimo pieczątek z innego urzędu, powstaje jednak pytanie na jakich tablicach pojedziesz do domu? Ja w swoich autach przedłużam ważność tablic i dowodu co miesiąc tak aby kupujący mógł pojechać do siebie do domu z legalnymi tablicami i ubezpieczeniem ale wiadomo że to kosztuje stąd kolejne kombinacje sprzedających aby obtanić imprezę. No i z tą firmą żony kolegi wystawiającą fakturę to już jest faktycznie kaszanka :?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi o tą tymczasową rejestrację to faktycznie tak jak piszesz 320SI, dowiedziałem się w wydziale komunikacji i można tak robić. Dlatego, też zdecydowałem się na zakup. Ale po tych historiach z kolegą w UK zrezygnowałem. Poza tym widzę iż ogłoszenie zostało usunięte parę minut temu, ciekawe czy ktoś kupił czy inny powód usunięcia??!! Pozdrawiam i życzę wszystkim wytrwałości w zakupie auta... nie jest to łatwe :)
Opublikowano
Witajcie ponownie

Chciałem kupić to auto, ponieważ faktycznie ma wszystko co ja potrzebuje, poza tym było w nienagannym stanie. Ale...

Zrezygnowałem, bo kolega który ma wystawić fakturę jest akurat w anglii... Miał wrócić na weekend (chciałem jutro pojechać po auto), ale jednak może będzie po weekendzie. Co prawda Pan z którym rozmawiałem, zapewniał mnie że ten kolega z Anglii wystawił na niego już fakturę i on wystawi na siebie.... więc jak zależy mi na szybkim kupnie to mogę od razu przyjechać.... Wydaję mi się to wszystko dziwne i dlatego zrezygnowałem z tego auta.

Pozdrawiam

:cool2: Już jesteś "zarobiony". A to dzięki swojej decyzji. Gratuluję, tak trzymać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlatego z chęcią dołożę jeszcze trochę pln i kupię auto od kogoś z forum. Ale niestety nikt e90/e91 w benzynie nie sprzedaje...
Opublikowano
Spokojnie, trochę czasu i na pewno znajdziesz. Jest na forum kilka "zaufanych" osób od których możesz prawie kupować w ciemno. Nie sugeruj się tylko tym, że ktoś jest na forum. W dziale sprzedam samochód jest sporo ludzi, którzy rejestrują się tylko dlatego, że chcą sprzedać samochód. Niestety, ale 99% samochodów to diesle, taka karma. Ma klekotać obojętnie jak, ale Polska dieslem stoi. Benzyny tak się psują, że nikt tego nie chce. :mrgreen: