Skocz do zawartości

E46 koła

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ja u siebie mam koledzy continental sportcontakt, czy contisport (nie pamiętam dokładnie), przejechane na nich około 40kkm i przyznam, że bieżnik wygląda rewelacyjnie, co widać na zdjęciu w tym temacie (str.2). Opony z 2010r zakładane były nowe przez poprzedniego właściciela.

Kupiłem kiedyś nówki chińczyki 225/45/18 (220zł/szt), wygląd rewelacyjny, deszczowe i na suchej nawierzchni było ok, jakieś koleiny, to już gorzej, ale połączenie deszczu i kolein to już była tragedia, jak się zdzierała, to już nie wiem, bo tydzień później autko poszło do nowego właściciela nad morze.

Co do używek, to zapraszam do mnie, w mojej wiosce jest punkt z używkami, za każdą bez różnicy w rozmiarze chcą 100zł z założeniem. Kupowałem już u nich z 20 kompletów, nawet w tym roku kupowałem 17 dla znajomego i też płaciłem po 100 za sztukę. Jedynie jak pytałem o zimówki 17 w momencie jak spadł pierwszy śnieg w zeszłym roku, to chcieli 120zł/szt.

Edytowane przez Krzysiek BMW Jabłonna

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Akurat mogę je dostać w okazyjnej cenie, myślałem jeszcze nad takimi:

http://images35.fotosik.pl/1868/dc55c16fa24c3f93.jpg miałem już je kupować ale sprzedawca zawzięty z ceną. :duh:

tylko nie wiem jak ze spalaniem, ile pójdzie w górę.

Szymon-o ma na sprzedanie dokładnie taki wzór, a widzę, że jesteś z Lubina więc miałbyś nie daleko do Zielonej Góry, tylko czy chciałbyś 17" bo taki ma rozmiar.

Wlasnie kupilem wczoraj od niego te felgi. Narazie stoja obok lozka hehe

Opublikowano

Muszę napisać drobne sprostowanie, Nexeny o których pisałem wcześniej to nie N8000 tylko Radial i były słabe.

Chwilę poczytałem i faktycznie te nowe Nexeny w testach wypadają całkiem, całkiem. I poza słabszą ścieralnością wypadają dobrze na suchym i mokrym, choćby w testach ADAC.

Z ciekawości, który model tych opon jest "wyższy/lepszy" N8000,N9000,N6000 ?

Opublikowano (edytowane)

Ja w sobote założyłem letnie.

Mam 2 nowe Uniroyal Rainsport 2 225/45/17 (362zł/sztuke - rok produkcji 2013 ) + 2 koreańczyki Nankgang NS 2 225/45/17 kupowałem w tamtym roku nowe.

Pierwsze wrażenia po zmianie ze stalowych zimówek 205/50/17?

Te letnie są cichsze ale zdecydowanie bardzie czuć wyboje, dziury.

Do tego co zauwazyłem już w tamtym roku, ale myślałem ze to tarcze hamulcowe, przy hamowaniu z wiekszej prędkości mam na tych letnich lekkie bicie na kierownicy. Felgi są proste i były też przekładane tył na przód. Na zimowych tego bicia na kierownicy nie miałem. Jeden Drążek kierowniczy + obie koncówki miałem wymionione na jesieni - mam lekki luz na maglownicy. Czy to ona może powodować to delikatne bicie przy hamowaniu na szerszych oponach?

Dziś był pierwszy test Uniroyalów w deszczu jest big ok :cool2:

Edytowane przez Martines_Lesz
Opublikowano

Rafal N9000 chyba najwyzszy patrzac na nazwe i parametry ale testy czytalem tylko do N8000 bo ten mnie interesowal, z uwagi na dostepnosc.

Matines, raz to Nankanga opony sa kiepawe i czytalem juz, ze ludzie mieli problemy z wywazeniem ich na feldze. Dwa, ze jak wywazono Ci je, to jest ok.

Luz na maglownicy to gorzej niz luz na drazku kierowniczym i oczywiscie, ze moze powodowac bicia.

Opublikowano
Akurat mogę je dostać w okazyjnej cenie, myślałem jeszcze nad takimi:

http://images35.fotosik.pl/1868/dc55c16fa24c3f93.jpg miałem już je kupować ale sprzedawca zawzięty z ceną. :duh:

tylko nie wiem jak ze spalaniem, ile pójdzie w górę.

Szymon-o ma na sprzedanie dokładnie taki wzór, a widzę, że jesteś z Lubina więc miałbyś nie daleko do Zielonej Góry, tylko czy chciałbyś 17" bo taki ma rozmiar.

Wlasnie kupilem wczoraj od niego te felgi. Narazie stoja obok lozka hehe

Ja też ujeżdżam na jednym kompleciku od niego i jestem bardzo zadowolony:) Ja kupowałem od niego na zimę, a Tobie się trafiły jego letnie felgi:) Nawet się nie chwali co kupił nowego:P

Opublikowano

Polecam opony Falken ZE 912 205/50R17 93 W XL to właśnie takie zeszłego lata jeździły na s. 73 kupionych przez Adriana.

W galerii opisałem jak mi służyły i służą ;) .

Przez około 16/17 tyś km bieżnik :

- z tyłu stracił 1 mm wysokości ;

- z przodu około 0,5 mm :) .

Wydaje mi się, że już pisałem że ........... nie jestem w ogóle zwolennikiem opon używanych kupowanych z niewiadomego źródła, skoro we Wrocku są aż takie ceny używek to to się w ogóle nie opłaca jak autko ma trochę posłużyć ....... .

Michale coś tam już siedzi :mrgreen: .

Opublikowano
Na pewne sprawy nie ma się wpływu i trzeba czekać :( .
Opublikowano

Felgi już zakupiłem od kolegi powyżej, teraz czas na opony. Do tych moich 17'' chciałbym 205/50 i myślałem nad używanymi lub nowymi jakiejś mniej znanej firmy. Co myślicie o tych oponach marki Barum?

Może ktoś ma opony w rozmiarze 205/50 do sprzedania?

Opublikowano
Nad "Barumkami Bravuris 2" też się zastanawiałem, bo miałem nowe w Astrze ....... ale szarpnąłem się dorzucić chyba 40 zł na sztuce ........ :) .
Opublikowano

Panowie aktualnie cen nie znam, piszę jak było rok temu :P .

Co do zużywania to podałem stronę wcześniej ile mi zeszło i przy jakim przebiegu z moich falkenów :) .

Opublikowano
No i z tego co się interesowałem to FALKEN dość szybko się zużywa. Ja stawiam u siebie na BARUM B2.

a masz te Barumy Bravuris 2 ? przyznam że przemawia za nimi cena, no i jeszcze pociesza mnie fakt że są z grupy continental ale jak one się zachowują na drodze to nie mam pojęcia.

Cena jak za opony w takim rozmiarze jest dość śmiesznie niska więc próbuję doszukać się jakiegoś haczyka. Czy miał ktoś jeszcze styczność z tymi oponami?

Opublikowano
miałem barum bravius 2 u siebie dopóki nie przebiłem. Nawet niezłe, trzymały, wolno się zużywały ale nie trzymały ciśnienia. Może to wina montażu ale na 8 kół które mam akurat te 2 z barumami nie trzymały ciśnienia, teraz mam goodyear zamiast nich i nie przeciekają.
Opublikowano

Właśnie zakupiłem te Barumy B2 205/50 R17 po jakimś czasie napisze jak się spisują. Przyznam że skusiła mnie cena, gwarancja i nie najgorsze oceny w testach ADAC. Jeśli ktoś chce zobaczyć jak wypadły te opony to poniżej podaje link.

http://www.netcar.pl/x_C_X__P_TESTY.html?XP=21

(akurat test dotyczy opon w rozmiarze 195/65 R15

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To szukaj, bo w niedzielę ma być 20 stopni :P ciekawe jak będzie wyglądać na e46, bo na e36 prezentuje się przyjemnie :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.