Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tutaj to raczej jedna z wyższych cen za 318d :lol:

Podstawowe pytanie jaki silnik jest pod maską m47 czy m47n (moc sugeruje konotacje z m47 :P ), więc bez vin lub zdjęcia pod maską ciężko określić. Dużo "bajerów" jak na 318, więc pewnie sporo dołożone, szczególnie gała :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
A kiedy zdobędziesz ten vin? Dzwoniłeś do własciciela? U niektórych odczytanie nr vin trwa kilka dni, tak ciężko go znalezc w dokumentach. Pytam bo temat może być zamknięty.
Opublikowano

VIN : WBAEL71050PK85951

fotki które zrobiłem na szybko :

http://images38.fotosik.pl/2007/e51a6a8f7c64a395gen.jpg

http://images33.fotosik.pl/623/26d4576c1cb76fddgen.jpg

http://images45.fotosik.pl/1780/adfff3abc046bbc2gen.jpg

http://images35.fotosik.pl/1869/97964152db6ce39agen.jpg

Opublikowano

Art. Wartość

Numer podwozia WBAEL71050PK85951

Kod typu EL71

Typ 318D (EUR)

Typoszereg E E46 (3FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M47DU1

Pojemność skokowa 2.00

Moc 85

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER CHAMELEON/SCHWARZ/GRAU (V3TM)

Data prod. 2003-11-24

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S2CDA LM RAEDER STERNSPEICHE 136 Obr. BMW, st. le. spr. gw. 136

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S386A DACHRELING Reling dachowy

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S674A HIFI-SYSTEM HARMAN/KARDON System HiFi Harman Kardon

S723A EDITION EXCLUSIVE Pakiet wydania Exclusive

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie CO2

S934A WINTERREIFEN AUF LM-RAEDER Dummy-SALAPA

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

Wyposażenie seryjne

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Wyposażenie bardzo fajne.

Zmieniono kierownicę i gałkę zmiany biegów.

Silnik to 318d M47n, 115 koni (a nie handlarskie 136 :duh: ).

W bagażniku brakuje gum antypoślizgowych i rolety.

Opublikowano

jak byłem ogladac to odrazu sam powiedział ze to 318, ale słabo kumaty był :) silnik rozumiem, że lepszy niż m47 ? coś mogło być z tyłem, czy po prostu handlarz wypatroszył auto z rolety :D?

@ Możesz mi powiedzieć gdzie powinny być umieszczone te gumy antypoślizgowe ?

Warto brac to auto pod uwagę ? Wyposażenie bardzo fajne, ale nie chciałbym wjechać na mine..

Opublikowano

Podłoga bagażnika posiada takie dwa gumowe pasy (aukcja przypadkowa):

http://allegro.pl/podloga-bagaznika-bmw-e46-kombi-i3104442719.html

To, że 318, to sprzedawca nie skłamał. Zresztą w aukcji też ma tak podane, więc tu jest ok. Skłamał z mocą. Niech będzie, że nie skłamał, tylko nie wiedział. Chociaż handlarze to zazwyczaj nie wiedzą, nie widzieli, a wogóle to szwagier sprowadzał i go teraz nie ma...

Byłeś, widziałeś, znaczy się tą dokumentację potwierdzającą przebieg też? Bo na przykład taka wymieniona gałka biegów za dobrze nie świadczy (jakąś wypasiona mpołer z podświetleniem dla młodego tiunera bym jeszcze zrozumiał, ale to drewno, niepasujące do niczego?).

Opublikowano

Niby o gustach sie nie dyskutuje...lepsza drewniana niz z auchana za 10 zl :) mam komis kolo domu, papierow nie ogladalem bo chcialem zweryfikowac VIN

Ktos jeszcze posiada jakies sugestie, porady..?

Opublikowano

Po prostu gałkę wymieniono na pierwszą lepszą, jaka się nawinęła. Tak nie robi człowiek o jakichkolwiek gustach, tylko handlarz picujący auto.

Życzę ci, żeby w tym przypadku tak nie było.

Gratisowo dodam, że brakuje plastików w przednim zderzaku, pewnie też ktoś o szczególnym guście wywalił, bo się nie podobały :wink:

Opublikowano
ten przebieg do weryfikacji oczywiście, książki nie ma, gałka wymieniona, kierownica też się wydaje być wytarta, pewnie kręcony. Maska przestawiona, ze zdjęć tył wydaje się być ok, wyposażenie też dobre, ale ten silnik cienki jest, 115 koni z tego co się orientuje, samochód też swoje waży, ale jak Ci nie zależy na mocy..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiera zmieniona, więc ciężko żeby była wyznacznikiem przebiegu :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

nie zwrocilem uwagi...zderzak poł biedy :S oby pół przodu w kicie nie było :) sam nie wiem co zrobić...skołuje miernik grubości powłoki lakierniczej i prześwietle cały samochód. korci mnie wyposażenie , silnik 115 km powinien wystarczyć do normalnego przemieszczania.

Gały widziały i oko się cieszy, ale na pewno pochopnie nie wezme bo co mi z wyposażenia jak autko może się okazać bitym trupem :)

Opublikowano

Coś grzebane było na 99%, bo inaczej nikt by go nie wystawiał po sprowadzeniu w takiej cenie. Oczywiście nie skreślałbym tego auta. Jest to bogato wyposażona edycja exclusive, więc zakładam, że jeżeli byłby jakimś rodzynkiem to bez problemu sprzedałby się w DE. Całe wyposażenie się zgadza poza felgami (powinny być styling 136, a są jakieś z innej epoki), a także kierownicą (powinna być sportowa multifunkcja) oraz gałką (powinna być skórzana zwykła czarna). Dywaniki wyglądają na oryginały, można zerknąć na dywan kierowcy, jest na nim metka z tygodniem i rokiem produkcji - jeżeli będzie się zgadzać z produkcją auta to dobry znak. Fabryczne kierownica i gałka powinny bez problemu dotrwać w dobrym stanie do tego przebiegu.

W takiej cenie wygląda bardzo przyzwoicie. Gałka do wymiany (można dokupić m pakietową), plastiki zderzaka do dokupienia. Przydałyby się też jakieś nowożytne felgi, a te co są zostawić na zimę. Wyposażenie bardzo bogate

Poniżej szczegółowe wyposażenie dla edycji exclusive:

BMW%2B3%2BExclusive%2B2003%2B07.JPG

BMW%2B3%2BExclusive%2B2003%2B08.JPG

Opublikowano
A jak powinna wygladac kiera wg Vinu? Bez logo mpaka? Jutro sie wybiore, spytam o te rzekome potwierdzenie przebiegu :) moge fotografowac co zechce zatem sa jeszcze jakies specyficzne punkty ktorymi moglbym sie z Wami podzielic na forum? :)
Opublikowano

To są pozycje z vinu określające kierownicę:

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

Taka jak w aukcji:

http://moto.allegro.pl/bmw-e46-e39-kierownica-multifunkcja-z-poduszka-i3085383603.html

z tym że dolna nakładka powinna być w kolorze moongrey tak jak listwy wewnątrz auta

gałka powinna być taka: (warto zainwestować w nową):

http://moto.allegro.pl/bmw-e32-e34-e36-e38-e46-x5-oryginalna-galka-skora-i3135453380.html

albo do kierownicy m pakietowej dokupić do kompletu:

http://moto.allegro.pl/bmw-e39-e46-oryginalna-galka-m-pakiet-5-bieg-skora-i3130556674.html

Nie będzie to jakaś profanacja modelu, bo zgodnie z cennikiem z 2004 roku do edycji exclusive za 190euro można było dokupić kierownicę M :wink: przypuszczam że gałka też była w komplecie

Opublikowano
Na poprzedniej stronie pisałem, że kierownica oraz gałka wymieniona. Wtedy nie widziałeś w tym problemu (podobnie, jak w przypadku szczerbatego przodu). Jakaś zmiana?
Opublikowano
Dlaczego zmiana? Zdaje sobie sprawe ze za ta cene 10 letnie bmw nie bedzie bez skazy...w tym samocbodzie na plus jest wyposazenie, ktore mi odpowiada bo trzeba przyznac trzyma fason. Mala stluczka mnie nie przeraza, kwestia stanu technicznego i blacharki dookola samochodu jest do zweryfikowania...no i ten magiczny przebieg :) gdyby bylo ok procz tego co zauwazyliscie na zdjeciach to warto czy zdecydowanie nie ?
Opublikowano

U mnie na ten przykład kręcony przebieg dyskwakifikuje auto. Oczywiście każdy powie, że to 99% jest zdyskwalifikowanych, że ksiażką serwisową się nie jeździ itd. I ja oczywiście sie z tym zgadzam, tylko tak samo, jak nie kupię bułek w sklepie, gdzie wiem, że sprzedawczyni nie myje rąk, tak i auta nie chcę od krętacza.

Ale nie ustaliliśmy, że auto kręcone. Więc warto jeszcze się upewnić, czy tylna klapa nad prawą lampą nie uderzona i jak tam sytuacja pod maską. A poza tym, jeśli założymy, że tylko takie bolączki auto ma, jak zostało tu ustalone, to jeśli je akceptujesz, to ja bym brał. Bo pogubione plastiki, czy zaginiona w akcji roleta bagażnika, takie rzeczy można dokupić. A za ta cenę i tak lepszego nie będzie.

Opublikowano

No tak to już jest, że często nie zgadzam się z wypowiedziami innych forumowiczów. A oni z moimi oczywiście.

Nad prawą tylną lampą klapa wygląda, jakby miałą mega wgniotkę. To oczywiście ciężko ocenić po fotkach, widziałeś na żywo, więc z pewnością wiesz w tej materii więcej, niż ja. Ja poprawiłbym jeszcze tylną wycieraczkę, bo wisi nieestetycznie (sprawdź mechanizm otwierania szyby w klape, działanie samej wycieraczki i jej spryskiwacza itd; w kombi to newralgiczne miejsce).

Podpowiedzieliśmy, co widać z kiepskich zdjęć. Do ciebie należy reszta. Powodzenia w zakupie. Tego, lub innego auta :cool2: