Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , kolejne głupie pyttanie z mojej strony i test na wasza cierpliwość :D

otoz widze w samochodzie z przodu , przednia czesc nadkoli ze sa połamane itd , zderzak tez bede wymianiał wiec przydalo by sie nadkola tez doprowadzic do ładu , teraz pytanie do was , mam do wyboru kupic nadkola takie :

oryginalne wykrecane : http://allegro.pl/show_item.php?item=3152790696 za 60 zł + przesyłka i gość mowi ze jakies gumki sa urwane , ze w niczym to nie przeszkadza , jak demontowali to pewnie je naderwali czy przecieli

lub takie zamienniki : http://allegro.pl/show_item.php?item=3152513813 za 40 zł za sztuke i gosc mowi ze montował je do swojej i pasowała idealnie ( wiadomo ze moze kłamac )

co byscie mi doradzili ? niby to nie jest duza roznica w kwocie ale ostatnio biduje i kazde 20 zł sie liczy , jednak jak mam pozniej zalować to wole sie was doradzić ;)

za te pierwsze dam 150zł , a za te 2gie 100 zł wiec roznica jest. aha i odpowiedzi ze ORYGINALNE ZAWSZE LEPSZE off , bo ja o tym doskonale wiem , tylko moze akurat ta czesc samochodu mozna zastapic zamiennikiem , wkoncu to tylko krotsza czesc nadkola...

Opublikowano

Kiedyś przerabiałem temat więc mogę podzielić się doświadczeniem .

Podróbki -lub ładniej zamienniki to badziewie ,nie są spasowane idealnie ponadto nie posiadają wprasowanego "chlapacza" mówiąc krótko w obojętnie jakim wykonaniu nie są kompletne. Kupiłem kiedyś i wywaliłem ,dobrze że były nie drogie.

Ori różnią się te przed liftem i po , zatem trzeba dokładnie wiedzieć co się kupuje w używce i z jakiego rocznika auta.

Oryginalne jak zwrócisz uwagę mają wprasowany w plastik gumowy chlapacz.

Proponuję dobrze przeanalizować rynek i kupić używkę pasującą rocznikiem i modelem.

Pozdrawiam Krzysiek

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano
Kiedyś przerabiałem temat więc mogę podzielić się doświadczeniem .

Podróbki -lub ładniej zamienniki to badziewie ,nie są spasowane idealnie ponadto nie posiadają wprasowanego "chlapacza" mówiąc krótko w obojętnie jakim wykonaniu nie są kompletne. Kupiłem kiedyś i wywaliłem ,dobrze że były nie drogie.

Ori różnią się te przed liftem i po , zatem trzeba dokładnie wiedzieć co się kupuje w używce i z jakiego rocznika auta.

Oryginalne jak zwrócisz uwagę mają wprasowany w plastik gumowy chlapacz.

Proponuję dobrze przeanalizować rynek i kupić używkę pasującą rocznikiem i modelem.

Pozdrawiam Krzysiek

to ten gość mowił wlasnie ze jakies gumki maja pekniete , to jest ten chlapacz? nie bedzie to przeszkadzało ze sa popekane ? czy przerwane jak on to tam nazwał ? oj uwierz mi ,ze szukałem dzis cały dzien to albo nie ma nikt , albo ma jedna strone , albo jeszcze co innego , juz mi sie w glowie kreci od telefonowania i pytania ciagle o to samo ;d hehe

gosc mowi ze przed liftowe te pierwsze w/w i ze do 2000r na 100% beda pasować, jedyny dylemat z tymi gumkami o co chodzi ?

Opublikowano

Szczerze nie polecam zamienników! Niedawno też kupowałem nadkole przednie, zakupiłem zamiennik i żałuje.. Wygląda ładnie, ale nie jest dobrze spasowane.. jedna strona ładnie przylega do zderzaka a druga na opaski bo w ogóle nie dochodzi nadkole do zaczepu ;/ Jednak oryginalne to oryginalne.

Jak będzie już ciepło to będę musiał kupić inne i na pewno będą to oryginalne! :D Pozdro :D

Opublikowano

Są takie same przed i po lifcie, do sedana i kombi. Przynajmniej tak mówi moje doświadczenie i potwierdza to realoem. Mi udało się kupić prawe w świetnym stanie za 5 dych i 2 miesiące później je rozwaliłem... Jeżeli ta guma jest przerwana w pionie na pół to w niczym nie przeszkadza i ja bym się nie przejmował.

Opublikowano
Ja miałem przez chwilę zamiennik,bez tej gumowej osłony po rozwaleniu na psie. Badziewie, byle jak pasowało, ale ubezpieczyciel się uparł, że jest zamiennik to go uwzględnił w czasie naprawy. Ponieważ było to wielkie "G", kupiłem oryginał, który tej zimy został rozbity na lodowej bryle, ale już nawet nie myślałem o zamiennikach, tylko kupiłem u Maćka na www.czescidobmw.pl OE BMW.
Opublikowano

[quote name="user2046"

Są takie same przed i po lifcie' date=' do sedana i kombi. Przynajmniej tak mówi moje doświadczenie i potwierdza to realoem. Mi udało się kupić prawe w świetnym stanie za 5 dych i 2 miesiące później je rozwaliłem... Jeżeli ta guma jest przerwana w pionie na pół to w niczym nie przeszkadza i ja bym się nie przejmował.[/quote]

Sorki masz rację zapomniałem że wymieniałem również tą większą część to ona się różni , jeśli wymieniamy tą małą ,tak jak mówisz nie ma to znaczenia.

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta. Muszę się poradzić tych z Was, którzy montowali zamienniki nadkoli. Otóż jakaś gnida społeczna ukradła mi oba przednie małe trójkąty, zresztą niszcząc przy okazji kanały powietrzne do tarcz. I teraz - ponieważ stało się to drugi raz w ciągu roku, "niska szkodliwość" jest świetną wymówką policji w tej sprawie, a nie chcę już sponsorować złodziei, pytam was - jak te zamienniki nadkoli się sprawują? Tzn - jakie braliście, ABS/PCV czy HDPE? Z mojego doświadczenia lepsze byłoby HDPE, ale montował to ktoś z was?

Aha, za odpowiedź typu "tylko ori, kup używki, kolega miał, widziałem w internetach, wydaje mi się" czy podobne serdecznie dziękuję. Nawet używki są w mojej sytuacji za drogie, żeby znowu miały mi zginąć, a zresztą znalezienie kompletu nie połamanych, z wszystkimi mocowaniami graniczy z cudem, a lekarz zabronił mi się denerwować.

Więc, jak się sprawują zamienniki nadkoli? Jak spasowanie, jak samo tworzywo, wytrzymuje eksploatację?

Z góry dzięki :)

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

ja mam zamiennik z allegro i idealnie się spasował

fakt że nie ma tego małego chlapacza ale na co mi on ?

montowałem w tamtym roku jesienią - prawa strona tak zwane małe nadkole "trójkąt"

do dnia dzisiejszego spełnia swoją funkcję

Pozdrawiam

gg5553463
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przyłączam się do zachwalania zamienników/podróbek.

Gdy w wakacje usłyszałem na szrocie 90zł za używkę, to kupiłem w normalnym sklepie zamiennik za 25. Pasował idealnie, trochę różnił się kolorem, obecnie już nie. Pomyślałem, że jak mam dopłacać 65 zł za ten mały chlapaczek na dole, to już wolę kupić butlę BALENTAJSA i miło spędzić wieczór :wink:

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Dziękuję za odpowiedzi. Decyzja zapadła, wpadają nowe zamienniki.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

podłącze się pod temat ponieważ będzie mnie czekał nie bawem zakup nadkoli i tutaj pytanie

czy jest sens kupywać zamienniki m-pakiet po 35zł sztuka? bo m-pakiet do sedana ori używek albo się jedna trafi albo wcale... znów do serii jest w grom

natomiast nowy oryginalny 170zł szt i nie wiem czy kupywać ori czy zamiennik lepiej?? bo różnica znaczna..gdyby zamiennik kosztował 100 a ori 170 to bym się nie zastanawiał

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ładnie..nie tak dawno chwaliłeś się, że naprawiasz na ori częściach :nienie: i co teraz? :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

ta bo naprawiam ale pasowało by mi tym szybciej ruszyć :D w 100zł mam dwa nadkola+przesyłka i jeszcze finlandia :norty: a tak to 170zł sztuka i przesyłka i 200zł

może ktoś się wypowiedzieć??

Opublikowano

na jakich ori ?

zderzak to abs czy inne dziadostwo, nadkola tez.... hehe

dobrego rzeźbiarza szukaj by to spasował ;p

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

zderzak będzię wykonany z PP z takiego tworzywa co ori zderzaki :norty: na alledrogo są z ABS a z Krk jest firma co sprzedaje zderzaki nie ABS tylko PP

co do nadkoli chodzi o to

zamiennik m-pakiet 35zł a oryginalny z ASO 170ZŁ sztuka

dla tego pytam bo co do zderzaka to przez wielu zostało potwierdzone,że zamienniki ABS pasują a PP jeszcze bardziej bo PP można wyginąc a ABS nie a odnośnie nadkoli to nikt nie potwierdził

Opublikowano
tak stasiu, tak ten super zamiennik z krk to ori, jest on nawet lepszy jak ori

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• 1 rok później...