Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czeka mnie wymiana amorów w mojej becie i nie wiem jakie kupić na alegro jest tego multum ale jakie były by najlepsze i z jakiej firmy proszę o pomoc i porady pozdrawiam. :D
Opublikowano

masz zwykłe amory ? nie żadne sportowe itp ?

sachs (pierwszy montaż) -> bilstein b4/b6 (bardzo dobry zamiennik, sam takie mam z przodu i z tyłu B4 zwykłe, B6 ciut twardsze) -> kayba (niżej klasyfikowana) -> jakiś monroe -> cała reszta chinski badziew :)

decyzja nalezy do ciebie, przedstawiłem od najdrozszych oraz prawdopodobnie najlepszych.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Np. Bilstein B4 albo Monroe Reflex, z droższych Sachs
Opublikowano
Sprawdzałem ceny amorów firmy BILSTEIN B4 a MONROE REFLEX to niejest duża różnica cenowa bo co do firmy Sachs to jest wielka różnica ale nanie mnie niestać,to które możecie mi zaproponować z tych firm BILSTEIN B4 czy MONROE REFLEX :D :?
Opublikowano
a ja kupilem delphi,taniutkie byly a nigdy nie narzekalem na ta firme.w poprzednim aucie zawias mialem zrobiony na tym i bylo git.jak dobrze pamietam oni robia/robili czesci na pierwszy montaz do fiata.
Opublikowano

jak masz oba do wymiany to polecam monroe , kupiłem ze 2 lata temu i do dzis maja po 70 % , cenowo sa tanie i w miare dobre bynajmniej te moje ;)

btw : gosciu na stacji diagnostycznej tez ma e46 mowi ze zrobiłem blad ze nie kupiłem tak jak on , bo mial do wymiany tylko jeden , kupił na allegro uzywke za 40 zł , wymienil ten 1 , i mowi ze do dzis ma 70% oba za 40 zł raptem ;o i to sachsa ;o

Opublikowano
klocki tarcze i opony też proponuje kupić na szrocie :mad2:

chyba logiczne ze te elementy by sie nie nadawaly , zreszta nie pierwsza to osoba ktora podmienia na uzywki orygianlne amory i jezdzi na nich jeszcze rok , dwa , czemu by nie jezdzic roku za 40 zl ? skoro mozna utopic 400 ? nie mowie , ze to jest idealny pomysl ale zawsze jakis ;)