Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Widać zwykłe zwarcie do plusa. Sprawdź czy we wtyczce i gniazdku nie pływa zielonkawa substancja. Druga sprawa to sama wiązka do DDE... musisz sprawdzić przewody czy nie są uszkodzone. Ciekawy przypadek, że błąd wyłapuje na rozgrzanym silniku i przy wchodzeniu silnika w zapłon :think:
Opublikowano
Przewody sprawdzone mam przejście na kablach do DDE. A błąd jak był tak i jest, pojawia się nie ważne czy na zimnym czy na ciepłym silniku. Już nie mam pojęcia co to może być :/ Dodam że nie mam żadnych objawów typu spadek mocy, dymienie czy coś jedyne co jest nie tak to twarda praca silnika.
Opublikowano
Przewody sprawdzone mam przejście na kablach do DDE. A błąd jak był tak i jest, pojawia się nie ważne czy na zimnym czy na ciepłym silniku. Już nie mam pojęcia co to może być :/ Dodam że nie mam żadnych objawów typu spadek mocy, dymienie czy coś jedyne co jest nie tak to twarda praca silnika.

twarda praca jest następstwem niedziałającego wtrysku , przez co egr jest wyłączony co objawia się twardą pracą silnika ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
A właśnie jak miałem uwalony wtrysk to praca silnika byla bardzo miękka dopiero jak wymieniłem na nowy to praca sie zmieniła ,może on się zaciął, spróbuj go wyjąc i puknąć w niego może coś się zmieni
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witka29 czy udało Ci sie usunac ten blad? Mam to samo. Blad wtrysku sterujacego a auto jezdzi lepiej niz dobrze...
Opublikowano
zamieniłem go miejscami z tym od EGR i turbo ożyło, w dodatku nasmarowałem i rozruszałem cięgno turbiny, jeszcze muszę te filterki wyczyścić w tym elektrozaworku

nie czysc ! wymień! tam w srodku jest drugi filterek ;)

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Chyba przedwcześnie się pochwalilem znowu podpialem się pod kompa a tu ten sam błąd ale odpialem wtyczki od ecu podpialem spowrotem i błąd zniknął. Co się dzieje z tym wtryskiem?