Skocz do zawartości

Radom E39 czarna kto zna? WBADD51030BP04678

Rekomendowane odpowiedzi

Widzisz kolego, ja właśnie takiego starego auta szukam, w wyśmienitym stanie, zawsze tak robiłem i jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Ta sztuka to nie "pseudo tuning" lecz fabryczny pakiet, a to jest różnica wręcz zasadnicza. Nie mam pojęcia po czym wnosisz, że został maltretowany? no chyba, że go oglądałeś, odbyłeś jazdę próbną, przebadałeś na warsztacie i możesz sensownie się wypowiedzieć, a nie rzucasz z rękawa jakieś dziwne tezy. Mi auto wizualnie się bardzo podoba, oprócz może przednich świateł które niewątpliwie "polecą". Widzę, że kolega gustuje w nowszych modelach, (E60), jak bym miał więcej pieniędzy do wydania także bym szukał trochę wyżej, a z krytyką bym się powstrzymał. Szukam obiektywnych opinii.

To do kompletu:

Numer podwozia WBADD51030BP04678

Kod typu DD51

Typ 528I (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M52

Pojemność skokowa 2.80

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Tapicerka STANDARDLEDER/AUBERGINE (N6AI)

Data prod. 1996-02-20

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S536A STANDHEIZUNG Urządzenie ogrzewania dodatkowego

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP

S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco

Rocznikiem się nie jeździ.

Bardzo ładna tapicerka i te klasyczne już felgi "Sznycla"

Wydaje mi się , że cena jest za wysoka tym bardziej, że jest kilka elementów do poprawki. Nie lepiej znaleźć golasa i sobie dostroić?

• Zasłużeni forumowicze
szukaj jak najmlodszy rocznik i bez przeróbek.

I jeszcze najlepiej ,żeby było jak najtaniej to już będzie pełnia szczęścia Polaka :mad2:

Mi się te auto podoba . Widać ,że tył klepany bo klapa się nie schodzi ,co się bardzo w oczy rzuca ,ale bezwypadkowe auto z tego rocznika to więcej niż cud .

Co do ceny to właśnie dlatego że jest wysoka pojechał bym obejrzeć to auto .

17 lat więc cudów nie ma się co spodziewać. Zdjęcia o wiele lepiej by wyglądały jakby pozbyć się wszelkich śmieci z wnętrza. Oceniając po przyciskach sterowania szyb przebieg jest raczej z gatunku tych kosmicznych. Egzemplarz bardzo bogato wyposażony, sprawa tylko czy to wszystko działa i jak prezentuje suię na żywo. Po ewentualnym zakupie zająłbym się światłem przeciwmgielnym od strony kierowcy, wymieniłbym małe kierunki na białe, przyciski szyb na mniej zniszczone, gałkę na oryginalną. Do tego pucowanie wnętrza i karoserii i już prezencja auta byłaby znacznie lepsza. Natomiast prawda jest taka że zazwyczaj tak dobrze wyposażone egzemplarze dużo jeździły i w podobnej cenie trudno o jakiś rarytas. Najłatwiej trafić golasa w bardzo dobrym stanie (co jest oczywiście określeniem względnym). Do samego zainteresowanego należy wybór na jakie cechy stawia

Fabryczny mpakiet na chińskiej lampie i czteroramiennej, nie - mpakietowej kierownicy? Rocznika nie będę krytykował nie o to chodzi, ale kolega chyba bardzo napalony, skoro takie auto uważa za Beemkę w fabrycznym pakiecie. :D

Skoro napisał, że 100 % bezwypadek to widocznie tak musi być, chyba niemiaszki źle w fabryce tylną klapę zamontowali. :mad2:

Fabryczny mpakiet na chińskiej lampie i czteroramiennej, nie - mpakietowej kierownicy? Rocznika nie będę krytykował nie o to chodzi, ale kolega chyba bardzo napalony, skoro takie auto uważa za Beemkę w fabrycznym pakiecie. :D

Skoro napisał, że 100 % bezwypadek to widocznie tak musi być, chyba niemiaszki źle w fabryce tylną klapę zamontowali. :mad2:

Może zanim będzie się prawiło mądrości warto by było się trochę zainteresować oglądaną sztuką? To co ma to auto na sobie to jest AC Schnitzer i nawet jeśli przyjmiemy że mogli zrobić go Chińczycy to jakiś prawdopodobieństwo że jest oryginalny pozostaje.

A nawiasem mówiąc jesteś pierwszym, który użył słowa Mpakiet :)