Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W związku, że to jest mój pierwszy temat proszę moderatorów o wyrozumiałość.

Przyznam się, że marki BMW nie lubiłem dopóki nie wsiadłem do mojej nowej laleczki jakim jest BMW e46 320iA z 2000r z automatem. Po prostu się zakochałem... Z tym, że jest jeden problem. W trakcie jazdy nocą odkryłem, że moje xenony nie świecą jak powinny.. Na pierwszy rzut oka światła świeca dobrze jasno jak sie przypatrzeć lampie lecz w nocy to w ogóle inna bajka. Żarniki zostały wymienione na nowe przez poprzedniego użytkownika (z rodziny). Mechanik który wymieniał te żarniki powiedział mi dzisiaj, że są wypalone odbłyśniki i przydałoby sie wymienić lampy. Koszt lamp w zamienniku to 700zl ale zamiennika niechce. Używanych lamp też nie warto kupować bo może być ta sama usterka. Słyszałem, że odbłyśnik można zregenerować i tutaj pojawia się moje pytanie. Jestem z pod Warszawy i być może ktoś wie gdzie znajduje się taki serwis świadczący tą usługe? Lampy są od środka zaparowane i woda się w nich skrapla od środka, więc będzie trzeba je dodatkowo wyczyścić i podkleić dookoła. Mechanik powiedział, że samo wyczyszczenie nic nie da. Słyszałem również że zregenerowanie odbłyśnika tylko i wyłącznie warstwą aluminiową bo inne po paru miesiącach się wypalają od nowa... Proszę o pomoc forumowiczów.

Opublikowano

masz pewnie plastikowe odbłyśniki. Musisz najlepiej poszukać metalowych i wymienić.

WIem że u mnie w Częstochowie jest firma która robi takie rzeczy. Wysyłkowo na pewno da rade.

Lamp się nie rozkleja, są one rozbieralne (chyba że coupe, tam klejone). trzeba je rozebrać, może wymienić uszczelki albo nasmarowac, oczyścić odpowietrznik złożyć.

szukam
Opublikowano
No to super tylko do Częstochowy słaby dojazd mam przez te remonty katowickiej... Z tym, że nie jestem pewien czy metalowe będą pasować do wersji przed liftem bo metalowe były po lifcie?
Opublikowano

tego nie wiem bo ksenonów nie mam i się tym za bardzo nie interesowałem. Wiem że wychodziły 2 typy odbłysników z czego właśnie jeden felerny :D poszukaj na forum i na pewno wszystkiego się dowiesz.

no ale kurierem pewnie możesz wysłać, albo poszukać firmy może bliżej. Wpisz w google regeneracja odbłyśników i patrz gdzie to zrobić. Z tego co kojarze bo kolega to robił to pare zł zapłacił, dosłownie chyba z 15zł od lampy (ale nie pamietam dokładnie ale niedużo).

http://allegro.pl/bmw-e46-bi-xenon-wklad-srodek-odblysnik-soczewka-i3129123947.html

tu masz coś na allegro.

szukam
Opublikowano
kolego najpierw sprawdź jakie masz lampy zkw po lifcie wypuszczało na plastykowych odbłyśnikach i się właśnie wypalały, przed liftem nie wiem jak to jest ale wystarczy zajrzeć do środka lamp i zobaczysz z czego jest zrobiony odbłyśnik, a jeżeli parują ci lampy możesz mieć je nieszczelne w wyniku czego brudne soczewki i odbłyśniki.
Opublikowano

ja mam przedlifta i metalowe odblysniki, a ze metalowe odblysniki sie nie wypalaja to pic na wode fotomontaz. wypalaja sie rowniez, pokazywalem foty w innym temacie jak u mnie wygladala jedna soczewka. co prawda nie ulegaja takiemu przepaleniu jak plastikowe zkw, gdzie dziury wypala :) ale w metalowych odblysnikach powloka tez schodzi.

prosze:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=200653

Opublikowano
ja też wysyłałem swoje lampy do regeneracji,miałem zkw plastikowe odbłyśniki,firma założyła mi metalowe od jakiegos innego modelu bmw.Za to zapłaciłem 500 zł razem z polerowaniem kloszy.Po 2 miesiacach drgaja mi wkłady lamp jak sie jedzie po wiekszych dziurach,także bede musiał te odbłyśniki mocniej przymocować jak sie skończy ta zima.Ogólnie polecam regeneracje,tylko jestem zły że do bmw włożyli takie lipne lampy jakie sa ZKW,unikajcie tych lamp.jak ktos kupi auto z tymi lampami to na bank ma wypalone odbłyśniki
Opublikowano
No nie musisz kolego mówić każdy wie ja też takie mam i właśnie kupiłem 2 metalowe odbłyśniki do takich lamp. Takich odbłyśników to nie powinni do dużo gorszych marek zakładać zgadzam się porażka.