Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy e39 rok 97-98 ktore ma 300 tys przebiegu to skarbonka? Tylko mowie to u realnym przebiegu a nie po kreceniach.

e39 520,523,528 o te mi chodzi . Skrzynia manual

Opublikowano

Wszystko zależy gdzie, w jakich warunkach i przez kogo te kilometry zostały nabite. Dotyczy to każdego auta. Widziałem już auta z przebiegami >300000km w znakomitym stanie, ale też i kilkuletnie zasyfione, zaniedbane i powybijane auta salonowe, z małymi przebiegami.

Pozwolę sobie przedstawić przykładową symulację dla dwóch skrajnych przykładów: (oczywiście to tylko teoria)

I - auto ma ponad 300000km, jeździ głównie po trasach, jednoosobowo, kierowca nie ma ciężkiej nogi, nie zalicza każdej dziury, nie oszczędza na serwisie, na bieżąco naprawia usterki - w takim przypadku tylko kupować

II - auto ma te same 300000km, kierowca to burak który o nic nie dba, myje auto raz na pół roku, pali faje, pot przesiąka w tapicerkę.... olej dolewa, usterki olewa, zalicza każdą dziurę, wozi ze sobą komplet kolesi i "cieszy się" jazdą bmw... pali gumy i nieumiejętnie stara się jeździć bokami... unikałbym jak ognia

Chciałem podkreślić, że przebieg to tylko jeden z wielu czynników wpływających na ogólny stan auta. W PL jest to główne kryterium ustalające cenę stąd tak wiele osób przebieg modyfikuje... a kupujący nie patrzą na aktualny stan lakieru, blacharki, tapicerki, kierownicy itp tylko pierwsze co to zerkają na licznik km :duh:

Przy zadbanym, normalnie eksploatowanym aucie tej klasy taki przebieg to nic strasznego, wczoraj trafiłem np na taką 328:

http://allegro.pl/bmw-328i-touring-biala-skora-manual-ze-szwajcarii-i3131012580.html

dla mnie jazda takim autem byłaby czystą przyjemnością :cool2:

Kolejną kwestią jest ile Ty sam będziesz jeździł, ja robie ostatnio ok 9000km rocznie, więc odpukać nie mam z autami kłopotów, jeżeli robiłbym ok 50000km rocznie to na pewno nie pchałbym się w tak stare, potencjalnie drogie w serwisie i naprawach auto. Każdy musi przeliczyć co mu się opłaca

Opublikowano
To jest rzeczywiście auto godne uwagi. Ma oryginalne tablice wyjazdowe, a to oznacza, że został dopuszczony do ruchu, a to wskazuje na bardzo dobry stan techniczny.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Musisz inaczej na to popatrzec. 80% e39 ma taki albo wiekszy przebieg. Jesli ktos go podaje i nie skreca przed sprzedaza to moze tylko dobrze o nim swiadczyc.
Opublikowano
dokładnie przebieg rzędu 300kkm to norma w tych rocznikach tylko jedni to ukrywają i mają swoich wierzących w wiarygodność zwolenników a są tacy co dbają o auto nie mają nic do ukrycia i nie kręcą licznika
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Te roczniki moga tak mieć, przed kupnem warto do mechanika na kanał wziąść i ocenić stan techniczny bo ciężko po opisie stwierdzić :roll: