Skocz do zawartości

[E46] Problem z lusterkiem bocznym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z odstającym plastikiem od lusterka bocznego. Zawsze delikatnie odstawało ale teraz po zimie i kilku wizytach na myjni automatycznej, zaczęło bardziej odstawać tak, że drży na wolnych obrotach.

Nie wiem, jak to lusterko jest przymocowane, próbowałem wcisnąć ale chyba to nie jest sposób montażu, bo nie pomogło. Czy ktoś z was miał podobny problem? :roll:

P.S. na zdjęciach naciągnąłem lusterko w dół, żeby unaocznić sprawę.

http://img585.imageshack.us/img585/7083/20130402084200.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/4440/20130402084153.jpg

P.S.2

Korzystając z okazji, zwróćcie uwagę a uszczelkę szyby. Czy u was przy lusterku też ma takie zgrubienie? U mnie po obu stronach tak jest, nie mam pojęcia czemu... :shock:

Opublikowano
Dzięki kolego za wyjaśnienie. Jak tylko zrobi się cieplej to ściągnę boczek i zobaczę, może po prostu śrubka się odkręciła.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Listwy korodują dlatego tak puchną. W aso je dostaniesz, jak masz zwykłe, nie shadow, to chyba jakieś 80 pln. Jak napiszesz maila to podadzą Ci cenę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zapomniałem odpisać. Mieliście rację. Tam są śrubki dwie, niestety u mnie się odkręciły. Dokręciłem i wszystko ładnie przylega. Dzięki za pomoc!