Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, od pewnego czasu a dokladnie od zalozenia przez mechanika nowej metalowej obejmy pomiedzy turbo a dpf zaczela mi wyc juz przy delikatnym nacisnieciu gazu .turbo jest regenerowane a gosciu twierdzi ze moze jakis waz jest padniety,sprawdzalem to co widac i nic.komputer zaczal tez pokazywac wysokie spalanie ponad 8,5 na 100,

moc ma chyba normalna chociaz sie chwilke zastanowi zanim wystrzeli tak jakby za pozno turbo wlaczalolub cos zapchane bylo.Przebieg ma 165 tyskm.z wydechu nie kopci ,paliwo tylko z Aral.Nie wiem za co sie zlapac bo jedni mowia ze turbo,drudzy ze pekniety kolektor plastikowy lub weze.Aha dodam ze po odpaleniu na moje dziwnie tak buczy .

Za wszelkie podpowiedzi lub porady bede wdzieczny,pozdrawiam wszystkich i mokrego dyngusu :D

Opublikowano

kolego wiem ,ze potrzebujesz porady ale nikt chyba Ci nie powie na odległość.

Takich aut się nie diagnozuje przez internet. Podłącz kompa z inpą zobacz jak turbo ładuje, sprawdz szczelności dolotu i wtedy można pogadać, inaczej to tylko zgadywanie.

Problemy z reakcją mogą wynika z tego ,ze to turbo jest regenerowane ale to także tylko przypuszczenie. Wiec każdy może mieć inny pomysł.

Szukaj kogoś z inpą koło siebie, masz nieuzupełniony profil wiec nie wiem skad jestes.

ps. pierwszy post to powinieneś się przywitać a nie tak prosto z mostu :mrgreen:

Opublikowano

no tak masz racje ,

witam wszystkich kiedys bylem juz tu zalogowany ale zapomialem hasla i nazwy poprostu....mieszkam w DE wiec ludzi ktorzy mi pomoga jest znikoma, a do serwisu moge oddac auto bez znajomosci wystarczy gruby portfel.Co to za program i gdzie go mozna kupic co mowiles o nim? kilka miechow temu bylem w PL i podpiolem sie pod kompa w serwisie Bosch u kumpla ,wykazalo chyba 14 bledow na temat ,przeplywki,i cos tam jeszcze.Wykasowal mi to i chodzil ok,zajechalem na kontrole i wykazalo 0 bledow dopiero po zalozeniu nowej opaskina turbo bo smierdzialo spalinami zaczelo mu walic w system.....o ile pamietam na kontroli cisnienie doladowania bylo w normie. jak trzeba to kupie ten program ,jestem w kompie tez nie glupi wiec dam rade

dzieki za odpowiedz i czekam na kolejna

pozdrawiam

Opublikowano
no tak masz racje ,

witam wszystkich kiedys bylem juz tu zalogowany ale zapomialem hasla i nazwy poprostu....mieszkam w DE wiec ludzi ktorzy mi pomoga jest znikoma, a do serwisu moge oddac auto bez znajomosci wystarczy gruby portfel.Co to za program i gdzie go mozna kupic co mowiles o nim? kilka miechow temu bylem w PL i podpiolem sie pod kompa w serwisie Bosch u kumpla ,wykazalo chyba 14 bledow na temat ,przeplywki,i cos tam jeszcze.Wykasowal mi to i chodzil ok,zajechalem na kontrole i wykazalo 0 bledow dopiero po zalozeniu nowej opaskina turbo bo smierdzialo spalinami zaczelo mu walic w system.....o ile pamietam na kontroli cisnienie doladowania bylo w normie. jak trzeba to kupie ten program ,jestem w kompie tez nie glupi wiec dam rade

dzieki za odpowiedz i czekam na kolejna

pozdrawiam

Kolego, może nagraj filmik tego wycia i coś się poradzi, kup kabel i zainstaluj Inpę i będziesz sam diagnozował auto kiedy będziesz miał taką potrzebę a propo tych 14-stu błędów to że ci je skasował nie oznacza żed jest wszystko w porządku bo z doświadczenia prędzej czy później powrócą. Wycie turbiny miałeś po regeneracji czy teraz po wymianie opaski?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D