Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tydzień temu podczas jazdy swoją e46 318i na zimnym silniku ciągnąłem za sobą niewyobrażalną chmure dymu,po chwili silnik przestał kopcić ale zaświeciła się kontrolka oleju. Sprawdziłem stan oleju i tak jak myślałem był ponizej min,dolałem 1l oleju i póki co nie ubywa. Martwią mnie również plamy oleju(?) które pojawiły się na łączeniu wydechu i na jego koncówce. Przeszukałem forum i znalazłem taki temat,myśle że własnie o to chodzi ale chciałbym się upewnic.

viewtopic.php?f=15&t=180512

Dodam również że pod korkiem wlewu od oleju mam takie samo 'masło' jak to na zdjęciach, czytałem różne opinie i póki co przyjąłem tą że jeżdze na krótkich dystansach i silnik dostaje troche po dupie,bo ledwo co się zagrzeje to już go gasze. Mam też inne pytanie,brat posiada e46 sedan 1.8,118km, które z tych aut powinno mieć teoretycznie mniejsze spalanie?Mój silnik to 2.0 143km. Z góry dziękuje za odpowiedz,pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według danych fabrycznych Twój teoretycznie ma średnie mniejsze o 0,7l.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

to moze byc separator.. do wymiany.

maslem sie nie przejumuj to normalne jak jezdzisz na krotkich dystansach w zime i silnik jest nie dogrzany. Zrob wiekszy dystans jakas trase z 200km i maslo zniknie, ale moze byc powodem zapchania ODMY

BUNIA :)