Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak sprawdzić poduszki amortyzatorów? Strasznie tłucze się na dziurach, dwóch mechaników już zawiechę oglądało i jedyne co to że ewentualnie jak nie mam co robić to tuleje w progu i gumy przedniego stabilizatora. Wymieniłem, zero poprawy. Podejrzewam te poduszki, łożyska czy co tam jeszcze jest... Dźwięk jest od każdego koła taki jakby dużego ziemniaka rzucić na podłogę bagażnika :D Jak mocno bujam autem to tak to wygląda od środka, można coś powiedzieć na podstawie filmu? Nagrane dźwięki nie pochodzą od auta http://www.youtube.com/watch?v=CP9_jXLtDzQ
Opublikowano
jezeli chcesz sprawdzic tylne poduszki amortyzatora, to wez sobie kogos nich Ci chwyci za nadkole i unosi auto do gory, a Ty patrz na mocowanie amortyzatora, bedziesz widzial czy guma z poduszki jest oberwana czy co, jezeli tak to powinna miec luzy i dlatego sie tlucze, a jezeli jest dobra to guma siedzi twardo.
Opublikowano
wg mnie, i filmiku, to wlasnie masz poduszki do wymiany, nie powinny tak wychodzic do gory. wymiana poduszek jest latwa, jezeli sie na tym nie znasz to powinno Ci to zajac max 1,5h na dwie strony.
Opublikowano
User2046 jak masz jeszcze fabryczne tylne amortyzatory to one także potrafią walić na nierównościach po jakimś czasie :roll: (nowa tylna poduszka również poddaje się ruchowi góra - dół, nie sprawdzałem na aucie tylko manualnie ;) ).