Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

http://otomoto.pl/bmw-320-2-0-kat-150-km-C27812600.html

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S2BGA LM RAEDER DOPPELSP.161/MISCHB. Obr. BMW, st. le. podw. spr. 161

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4ADA INTERIEURL. ALU. LAENGSSCHLIFF FEIN Listwy wewn. alum., szlif. wzdłuż. dr.

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S663A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S9AAA AUSSENHAUTSCHUTZ Zabezp. zewn. pokrycia z tworzywa szt.

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Numer podwozia WBAVA71090PR94145

Kod typu VA71

Typ 320I OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik N46

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SCHWARZ 2 (668)

Tapicerka STOFF FLUID/GRAU 60 (ALAD)

Data prod. 2005-09-21

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ok czyli to 2005 nie 2006 więc odpada bo w takim razie jest dość drogi...

Pozdrawiam i dziękuje bardzo

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mimo wszystko nie sugerowałbym się rocznikiem, bo nim się nie jeździ :wink: nie lepiej byłoby szukać takiego, który pojeździł już po kraju? Te oferty handlarzy mocno mnie odpychają..to zdanie na końcu oferty daje do myślenia :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko takich krajowych praktycznie nie ma. Oczywiście, że wolałbym auto z PL.
Opublikowano

Naprawdę śmiać mi się chcę z takiego czegoś że nie kupie tego auto bo jest o rok starsze niż zakładam.... w tym przypadku 2005 zamiast 2006. Dla mnie wygląda całkiem wporządku.

A że za drogie ? Niestety ale za dobre BMW trzeba niestety zapłacić....

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale np to z Lublina jest 2005r za 34900pln... Stan wizualny obu porównywalny. Poza tym nie lubię jak ktoś kłamie na wstępie... niby 2006r a jest 2005r...
Opublikowano

Może różnice wynikają z tego iż został wyprodukowany pod koniec roku a zarejestrowany chwilę później.. i gość podał datę z dowodu?

Ja mam e90 z 2005 targaną z niemiec i jestem z niej bardzo zadowolony.. przy kupnie trzeba zrobić reasearch najpierw z przed kompa później telefon a na koniec obejrzeć osobiście... wygląda ładnie, trzeba zadzwonić zapytać skąd taka rozbierzność w datach..

205 1.9d 64km-> Q5 3.0D 240km -> Passat B4 1.9TDI 90km -> e90 320d 163km <- klik & I3s 2018 | Niezła fala..

http://www.motostat.pl/user_images/55143/icon5.png i spada... chyba uczę się jeździć eco..

Opublikowano
Ja nie wiem dlaczego dla niektórych rocznik jest nieważny, przecież za tym idzie cena. W całej Europie wartość samochodu jest ustalana w pierwszej kolejności od rocznika, a pózniej wpływ mają pozostałe czynniki. Ale skoro jest już tak duża dysproporcja, między vin a datą pierwszej rejestracji, to należy zadzwonić do własciciela i zapytać co ma wpisane w briefie. W Niemczech również jak dany model jest wyprodukowany ( nr. vin) w grudniu 2012 to kosztuje np. 50tyś euro, ale już zs stycznia 2013r 55tyś euro ( taki przykład z sufitu) Chodzi o auta nowe i przed tą legendarną pierwszą rejestracją. Na razie nie słychać, aby data produkcji była inna niż w vin a to, że jest wpisywana data rejestracji ma zupełnie inne podłoże.
Opublikowano

Po części masz rację. Ale tylko przy założeniu, że są to identyczne auta różniące się tylko datą produkcji.

Sam wiesz, że jak zagłębisz się w stan techniczny, wyposażenie, historię auta itp. to wtedy niekoniecznie "wygrywa" rocznik.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Ja nie wiem dlaczego dla niektórych rocznik jest nieważny, przecież za tym idzie cena. W całej Europie wartość samochodu jest ustalana w pierwszej kolejności od rocznika, a pózniej wpływ mają pozostałe czynniki. Ale skoro jest już tak duża dysproporcja, między vin a datą pierwszej rejestracji, to należy zadzwonić do własciciela i zapytać co ma wpisane w briefie. W Niemczech również jak dany model jest wyprodukowany ( nr. vin) w grudniu 2012 to kosztuje np. 50tyś euro, ale już zs stycznia 2013r 55tyś euro ( taki przykład z sufitu) Chodzi o auta nowe i przed tą legendarną pierwszą rejestracją. Na razie nie słychać, aby data produkcji była inna niż w vin a to, że jest wpisywana data rejestracji ma zupełnie inne podłoże.

oj kolego byś się zdziwił z tą datą produkcji i vinem. Miałem ostatnio vectre wyprodukowaną w 11.2005 a po vinie było 2006.

Opublikowano
Ja nie bronię swojego widzimisię, ale oczywistą oczywistość. Twój przypadek to pewnie jakaś techniczna pomyłka. A możesz powiedzieć jak do tego doszedłeś?
Opublikowano
Auto kupiłem w Belgi. W dowodzie była wbita data 11.2005 a jak rozkodowałem vin to wyszło że data produkcji to 2006. Moim zdanie było tak dlatego że auto było już po lifcie który był w listpoadzie 2005. Moim zdaniem było rozsądne ze strony producenta że po vinie było 2006 ponieważ był to model na 2006 rok. Teraz aktualnie ma peugeota 407 z 2005 a jak bym ci podał vin to wychodzi 2002. Najlepsze jest to że w 2002 407 jeszcze nie produkowali
Opublikowano

Data po rozkodowaniu VINu jest zapewne data wyjechania z fabryki.. Zobaczcie ile jest promocji samochodów z poprzedniego roku.. Producenci aut produkują masę samochodów typowych (takie wyposażenie co najlepiej idzie, kolor itp) aby nie trzeba było na nie czekać, a później one zalegają na parkingach kilka tygodni aż znajdą właściciela. Później następuje rejestracja pojazdu i w dowodzie jest data produkcji i data pierwszej rejestracji.

Co do allegro to gość może wpisać złą datę przez pomyłkę, albo celowo wpisać nie tą co trzeba - taki mały marketing, jak już przyjedziesz obejrzeć i samochód będzie ci się podobał i cena i wszystko to na miejscy już rocznik czy 2005 czy 2006 nie robi ci różnicy.. a siedząc przed kompem szukając samochodu już tak...

205 1.9d 64km-> Q5 3.0D 240km -> Passat B4 1.9TDI 90km -> e90 320d 163km <- klik & I3s 2018 | Niezła fala..

http://www.motostat.pl/user_images/55143/icon5.png i spada... chyba uczę się jeździć eco..

Opublikowano
Dobrze prawisz :D W vin jest data zejscia auta z taśmy. Co do drugiej częsci wypowiedzi. Napisałem, żeby w przypadku rozbieżności zapytać własciciela jaką datę ma wpisaną w briefie. Słusznie zauważyłeś, że są przypadki w których jest bezsensowna ściema z rocznikiem w żaden sposób nieudokumentowana.
Opublikowano

Ale u nas w PL jak bedziesz chciał zarejestrowac auto, to i tak wpiszą date produkcji wynikającą z rozkodowanego VIN. Mimo że w dokumentach bedzie np marzec kolejnego roku (chyba ze ma sie znajomości w WK)

A proceder "odmładzania" samochodu wszedł juz w krew handlarzą i w praktycznie połowie aut jest "rok modelowy" - jak oni pięknie to nazywają.

Opublikowano
ja uważam że jeżeli auto jest w dobrym stanie i nie kombinowane to czy będzie np: listopad 2005 czy luty 2006 to nie ma znaczenia wtedy zostaje tylko rozsądna negocjacja i tyle.
Opublikowano
ja uważam że jeżeli auto jest w dobrym stanie i nie kombinowane to czy będzie np: listopad 2005 czy luty 2006 to nie ma znaczenia wtedy zostaje tylko rozsądna negocjacja i tyle.

:cool2: