Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Co sądzicie o tym samochodzie?

http://otomoto.pl/bmw-320-zadbana-zarejestrowana-C28539459.html

VIN: WBAAS710X0CK49276

Już od 2 miesięcy szukam konkretnej sztuki (nie bitej, nie kręconej) :mad2: ...

Jak można to przy okazji co sądzicie o tym http://otomoto.pl/bmw-320-C28546104.html niestety krótkie dystanse przejechane dziennie i podejrzanie niski przebieg, czekam na VIN.

Jak on robi 3km dziennie dieslem, to wyobrażam sobie co się dzieje z silnikiem. To śmierć mechaniczna. W Polsce diesel nie służy do jazdy w dalekich zasięgach, do czego został stworzony i tak jest wykorzystywany w innych krajach. Ma klekotać pod domem i tyle. Osobiście wolałbym auto po przelotach autostradowych z 200tyś na szafie, niż stojący kilka lat w garażu z 100tyś

Jak on robi 3km dziennie dieslem, to wyobrażam sobie co się dzieje z silnikiem. To śmierć mechaniczna. W Polsce diesel nie służy do jazdy w dalekich zasięgach, do czego został stworzony i tak jest wykorzystywany w innych krajach. Ma klekotać pod domem i tyle. Osobiście wolałbym auto po przelotach autostradowych z 200tyś na szafie, niż stojący kilka lat w garażu z 100tyś

Oczywiście w 100% zgadzam się z tobą, ale te 200tyś (prawdziwe) ciężko znaleźć ;)

• Zasłużeni forumowicze

Z poduszkami to trochę go poniosło, bo ma 6. Ciekawy egzemplarz, w tym drugim sprzedawca zaszalał z tym nie dokładanym, oryginalnym m-pakietem :norty:

Numer podwozia WBAAS710X0CK49276

Kod typu AS71

Typ 320D (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47DO1

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SILBERGRAU METALLIC (A08)

Tapicerka STOFF/LEDER SCRITTO/SCHWARZGRAU (V8TM)

Data prod. 2003-03-19

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S2CDA LM RAEDER STERNSPEICHE 136 Obr. BMW, st. le. spr. gw. 136

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S722A EDITION LIFESTYLE Pakiet wydania Lifestyle

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

P972A COMFORT PAKET Pakiet komfort

Wyposażenie seryjne

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Siwy bardzo ładny, fajnie wyposażony lifestyle, widać że zadbany :cool2:

Co do przebiegu mam odmienne zdanie. Dwa i pół roku temu także szukałem e46 dla siebie. Od 316i/318d po 330i/330d. Udało mi się trafić akurat 320d z przebiegiem 124500km (według mnie i dokumentów prawdziwym). Od momentu zakupu zrobiłem 1 serwis za ok 2200zł (hamulce przód, oleje, płyny, filtry, odma + czyszczenie kolektorów), za miesiąc czy dwa znów zrobię zwykły serwis, mimo że komputer "pozwala" mi na jazdę jeszcze przez 18500km. W chwili obecnej ma blisko 147000km. Jeżeli te dwa i pół roku temu zdecydowałbym się na egzemplarz z przebiegiem powiedzmy 230000km na dzień dzisiejszy najprawdopodobniej miałbym do wymiany sporo z listy: sprzęgło+dwumas, turbo, wtryskiwacze, elementy zawieszenia, wydechu, puduchy pod silnikiem itp itd (w przypadku kulminacji możnaby się załamać...)

Oczywiście zgadzam się że krótkie dystanse nie są idealne dla diesla, jednak jeżeli kierowca nie ciśnie tego biednego zimnego klekota, raz na kilka dni zrobi "traskę" 20km aby przedmuchać silnik to nic złego nie powinno się dziać :cool2:

Naturalnie jest to tylko takie teoretyczne gadanie :wink: bo można trafić wycackane auto z przebiegiem 300000km, a także zajechanego trupa z przebiegiem 80000km.

Po stanie tapicerki leder scritto mogę stwierdzić że te auto większość przebieu zrobiło w trasie :cool2:

Zerknij u mnie w opisie mojego auta (planetka obok pw) mam skany z katalogu wersji lifestyle, są tam wyszczególnione poszczególne elementy wchodzące w skład pakietu. Z tego co widzę wszystko się zgadza :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Tak jak kolega pisze wyżej , przebieg ok 300tyś . Mam takie same fotele w e39 i przebieg 233tyś i wyglądają o niebo lepiej . Ja bym go już odpuścił bo te 100tyś przebiegu to już przegięcie :mad2:

Zerknij u mnie w opisie mojego auta (planetka obok pw) mam skany z katalogu wersji lifestyle, są tam wyszczególnione poszczególne elementy wchodzące w skład pakietu. Z tego co widzę wszystko się zgadza :cool2:

To mnie również cieszy ;)

Ta druga to ma przebieg x 3:/ fotel okropnie wypierdziany!
Tak jak kolega pisze wyżej , przebieg ok 300tyś . Mam takie same fotele w e39 i przebieg 233tyś i wyglądają o niebo lepiej . Ja bym go już odpuścił bo te 100tyś przebiegu to już przegięcie :mad2:

Taa już ten egzemplarz sobie darowałem

Jak można to przy okazji co sądzicie o tym http://otomoto.pl/bmw-320-C28546104.html

przy okazji nie można.

regulamin poczytaj.

Niestety zacząłem od napisania tematu, a później przeczytałem regulamin... ale już jestem wyedukowany ;)

mógłbyś uzasadnić dlaczego?

Strzelin

Wygląda bardzo fajnie, wyposażenie zacne :wink: (pozostaje trzymać kciuki aby na miejscu nie wyszły jakieś :norty: niespodzianki).

Nowe Skalmierzyce

Wzmożona czujność zlecana ;).

Aktualny Właściciel pewnie tak się zapiera z tym M-Pakietem, bo już takie kupił ............. i nie musiał dokładać :) .

Za pewne jest mowa o "słynnej 9", na którą prawie 100 tyś km to coś troszeczkę mało ......... że już trzeba wymieniać.