Skocz do zawartości

Jaki rozmiar Felg do BMW mam piekne Borbety 17 cali 8J ET30

bartekE39

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie jak w temacie slyszalem ze do BMW naj odpowiedniejsze jest ET 20, jak to bedzie z ET 30?? chce zeby felga byla rowno z autkiem mniej wiecej chociaz :) FELGA 17 Cali 8J ET 30

BMW JUZ ZROBIONE NA ZICHER, wymieniony czujnik polozenia walu Sondy wszystko siemens, ORGINAl bmw chodzi jak marzenie na benzynie i Gazie.... zbiera sie niesamowicie jak na 2.8 , Tutaj podziekowania Dla :twisted: BANANA55 za czesci zawieszeniowe oraz czujniki Pozdrawiam go i Polecam wszystkim Forumowiczom

Przy okazji zycze Wszystkiego najlepszego dla wszystkich forumowiczów I smacznego jajka Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Niewiem za bardzo o co Ci chodzi czy chcesz dać jakieś dystanse do tych felg czy co ,ale ja mam 17/8 J ET20 i przy szerokości opony 235 jest schowana jakieś 5cm od zewnętrznej błotnika . Jak ostatnio przykręciłem tak z ciekowości wszystkie wymiary te same tylko ET 40 i wygląda to dużo gorzej .

• Zasłużeni forumowicze

Z tym równo z błotnikiem to też niewiem czy dasz radę bo opona będzie na dziurach ocierała Ci o błotnik

U mnie to w ogóle bym takiego nie wsadził bo mam zawias M-pakiet i opona nawet jak auto stoi to schowana jest w nadkolu .

Myślę ,że żeby Twoje auto wyglądało na prawdę kozak musiał byś obniżyć zawias ,wtedy efekt jest :cool2:

Witam serdecznie jak w temacie slyszalem ze do BMW naj odpowiedniejsze jest ET 20, jak to bedzie z ET 30??

W naszych E39 standardowe ET felg to wspomniane 20, skoro posiadasz borbety z ET30 to felga będzie schowana głębiej niż seryjna o 10mm. Aby wyrównać to względem serii musisz założyć dystanse 10mm, a jeśli wypchnąć jeszcze bardziej na zewnątrz to większe np. 20 cz 30mm

bo mam zawias M-pakiet i opona nawet jak auto stoi to schowana jest w nadkolu .

Zapamiętaj kolego zawias to jest Mtechnik, a Mpakiet to zderzaki,progi,lusterka itp. :cool2:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.