Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Jestem nowy na forum ale moja miłość do BMW tra nieprzerwanie od wielu lat :))

W związku z tym, że jutro bądź pojutrze jadę oglądać ten samochód bardzo proszę was o rady, opinie oraz ewentualną pomoc w sprawdzeniu numeru VIN - WBAWB72010P052204.

Może ktoś z was zna już ten samochód?

http://otomoto.pl/bmw-335-m-pakiet-e92-bialy-mat-C27742403.html

Bardzo mi się podoba ale to kupa pieniędzy i nie chciałbym "wtopić" :/

Proszę o rady i wasze zdanie!

Pozdrawiam

Sebastian

Zrzut ogłoszenia https://docs.google.com/file/d/0B52kNOwSMHMVMWJCN0VfV1BjZXM/edit?usp=sharing

Poprzednie z archiwum otomoto http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid=C21254342

Poprzedni temat: viewtopic.php?f=44&t=169464&hilit=WBAWB72010P052204

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
  • Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

Numer podwozia WBAWB72010P052204

Kod typu WB72

Typ 335I (EUR)

Typoszereg E E92 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy RL

Drzwi 2

Silnik N54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 225

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. 2006-12-27

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S2R4A LM RAEDER STERNSPEICHE 230 MISCH. BMW LA wheel, star spoke 230

S2XAA SPORT-LEDERLENK. MIT SCHALTWIPPEN Sportowa kierownica z dźwign. przełączn.

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S4ATA INT.LEIST. SCHWARZ HOCHGLAENZEND Listwy wewn., wysoki połysk, czarne

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S601A TV-FUNKTION Funkcja TV

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Instalacja tel. kom. z Bluetooth

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

L812A ENGLAND/IRLAND AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Anglia / Irlandia

S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S880A ENGLISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, angielski

S8S3A AUTOM. VERRIEGELUNG BEIM ANFAHREN Automatyczne ryglowanie prz ruszaniu

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S8SMA FAHRGESTELLNUMMER,V.AUSSEN SICHTBAR Numer podwozia widoczny od zewnątrz

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S853A SPRACHVERSION ENGLISCH Wersja językowa, angielski

• Moderatorzy
Opublikowano

Hmmm.

Już myślałem, że jakaś zdrowa wersja europejska, zamiast rozbitków z USA.

Niestety ta 335i przypłyneła również na kontynent tylko, że z Wlk Brytanii lub Irlandii.

Czyli przekładka kierownicy.

Niskie ceny nie biorą się z niczego.

Opublikowano

Ożesz...

Tego się nie spodziewałem. Właściciel powiedział, że z przyjechała z Francji, i że oklejał ją folią ponieważ znudził mu się czarny i chciał się wyróżnić :/

Ale co w takim razie?

Czy przekładka kierownicy wiąże się z jakimiś późniejszymi konsekwencjami?

Generalnie odradzacie zakup tego samochodu czy nie skreślacie go?

Z góry dziękuję za kolejne rady ;)

Opublikowano

Dla mnie Anglik po przekładce jest autem niesprzedawalnym.

Albo do oddania za pół ceny.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano (edytowane)

Nie wiedziałem, ze ktoś z wioski obok mojej ma 335i :)

Generalnei zakup 335i za małą kwotę nigdy nie bierze się z powietrza.

Dla mnei auto z GB jest skreslone, chyba że przekładke ogarniasz sam i wiesz jak jest wykonana i nie chcesz auta sprzedać przez nastepne 20 lat:)

Edytowane przez Bronx_l
Opublikowano

No tak ale możecie podać jakieś konkrety dlaczego nie polecacie samochodu po przekładce?

Opublikowano
No tak ale możecie podać jakieś konkrety dlaczego nie polecacie samochodu po przekładce?

Wszystko zalezy od tego, jak została zrobiona, choć przypuszczam że przy takim aucie nikt by się w "druciarstwo" nie bawił.

Dla mnie jest skreślone bo gość kłamie - robi zdjęcia u Sikory pod salonem a nie wie, że jego auto jest z GB :duh:

Opublikowano

W taki razie jaka jest realna kwota jaką właściciel powinien żądać za ten samochód?

Na co zwracać szczególną uwagę podczas oglądania takiego byłego angola?

Czy są jakieś newralgiczne punkty?

A właśnie!

Czy ktokolwiek z was jest w stanie sprawdzić czy przypadkiem nie jest powypadkowa?

Trochę się na nią przypaliłem i chyba mimo wszystko pojadę ją oglądnąć więc będę bardzo wdzięczny za wszelkie odpowiedzi na moje pytania... :>

Opublikowano

O kuchnia!

Nie pozostaje mi nic innego jak podziękować wam za uratowanie mnie przed niechybnym nabyciem "problemu" a nie samochodu.

Kłaniam się nisko i gdybyście słyszeli o jakiejś przyjemnej e92 335 w M-Paku do 85 000,- to chętnie przytulę takie cacko ;)

Pozdrawiam!

Opublikowano

A propos angoli to należy pamiętać, że części do przekładki kosztują majątek! Policz sobie wszystko i okaże się, że dobrze poskładane auto musiałoby kosztować 20% więcej niż oryginał europejski. Dlatego szansa trafienia na "oszczędną przekładkę" jest bardzo duża! Wkłada się używane części, które nie zawsze są dokładnie z tego modelu.

Swoją drogą pierwsze co się rzuca w oczy to fotel "pasażera: zniszczony bardziej niż "kierowcy"!

Znajomy sprowadził Lancera Evo VI z Japonii. Przekładka kosztowała go jakąś bajońską kwotę! Ale robił dla siebie. Sam się nie spodziewał, że go tyle wyjdzie.

Opublikowano

Witam,

samochód jest moją własnością i w związku z tym, że padło kilka stwierdzeń, które są niezgodne z prawdą chciałbym sprostować.

Po pierwsze do kolegi Nightsabes777 : nigdy, nikomu, nie powiedziałem, że samochód jest z Francji, wypraszam sobie takie oszczerstwa. Być może się pomyliłeś, nie wiem, w każdym razie, kto zapyta o pochodzenie samochodu temu powiem, że jest z UK !

Dlatego też proszę kolegę Bronx_l o nieobrażanie mnie, nie życzę sobie, by nazywano mnie oszustem. Wiem, że samochód jest z UK, a zdjęcia były robione pod BMW Sikora, bo zostały zrobione zaraz po oklejeniu przy BMW SIKORA. Firma zajmująca się oklejaniem, należy do jednego z pracowników BMW SIKORA. Tutaj link :http://www.bewrap.pl/ (można obejrzeć zdjęcia). Poza tym, samochód był serwisowany przeze mnie w BMW Sikora.

O tym, ze samochód jest z UK, wiedziałem już przed jego zakupem, bo śledzę to forum i czytałem o jego historii. Mimo to pojechałem do Budzynia, sprawdziłem samochód i po negocjacjach uznałem, że jest wart swojej ceny mimo iż jest z UK. Jestem pewien, jego stanu technicznego i wizualnego, więc nie oddam go za przysłowiową czapkę śliwek. A fakt, że serwisuję go bez problemowo w BMW, świadczy o tym, że nie ma większych problemów z serwisem. Jedyną usterką jaką miałem od grudnia 2011 był VANOS, co jest ponoć typowym mankamentem tego modelu. Z tego miejsca chciałbym pozdrowić wszystkich właścicieli krajówek, tudzież europejek z problemami pompy, turbin i czego tam jeszcze.

Dlatego, zanim ktoś po raz kolejny nazwie mnie oszustem, proszę o telefon lub wizytę i oględziny.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Treść samego ogłoszenia jest zachęcająca..m.in. fragmenty napisane wielkimi literami etc..

Mam jedno pytanie do właściciela-dlaczego w ogłoszeniu nie ma informacji,że auto jest po przekładce..?

Opublikowano
Witam,

samochód jest moją własnością i w związku z tym, że padło kilka stwierdzeń, które są niezgodne z prawdą chciałbym sprostować.

Po pierwsze do kolegi Nightsabes777 : nigdy, nikomu, nie powiedziałem, że samochód jest z Francji, wypraszam sobie takie oszczerstwa. Być może się pomyliłeś, nie wiem, w każdym razie, kto zapyta o pochodzenie samochodu temu powiem, że jest z UK !

Dlatego też proszę kolegę Bronx_l o nieobrażanie mnie, nie życzę sobie, by nazywano mnie oszustem. Wiem, że samochód jest z UK, a zdjęcia były robione pod BMW Sikora, bo zostały zrobione zaraz po oklejeniu przy BMW SIKORA. Firma zajmująca się oklejaniem, należy do jednego z pracowników BMW SIKORA. Tutaj link :http://www.bewrap.pl/ (można obejrzeć zdjęcia). Poza tym, samochód był serwisowany przeze mnie w BMW Sikora.

O tym, ze samochód jest z UK, wiedziałem już przed jego zakupem, bo śledzę to forum i czytałem o jego historii. Mimo to pojechałem do Budzynia, sprawdziłem samochód i po negocjacjach uznałem, że jest wart swojej ceny mimo iż jest z UK. Jestem pewien, jego stanu technicznego i wizualnego, więc nie oddam go za przysłowiową czapkę śliwek. A fakt, że serwisuję go bez problemowo w BMW, świadczy o tym, że nie ma większych problemów z serwisem. Jedyną usterką jaką miałem od grudnia 2011 był VANOS, co jest ponoć typowym mankamentem tego modelu. Z tego miejsca chciałbym pozdrowić wszystkich właścicieli krajówek, tudzież europejek z problemami pompy, turbin i czego tam jeszcze.

Dlatego, zanim ktoś po raz kolejny nazwie mnie oszustem, proszę o telefon lub wizytę i oględziny.

Pozdrawiam !

Czytam to co napisałeś i nie dość, że jesteś kłamcą to próbujesz się wybielić głupim tekstem. Wystarczyło napisać jaka jest prawda.

Opublikowano
Treść samego ogłoszenia jest zachęcająca..m.in. fragmenty napisane wielkimi literami etc..

Mam jedno pytanie do właściciela-dlaczego w ogłoszeniu nie ma informacji,że auto jest po przekładce..?

...prawda w ogłoszeniu? nie byłoby o czym tu pisac :wink:

Opublikowano
Wiedział jaka jest prawda? Nie powiedział, więc jest kłamcą.

Przecież powiedział, że auto z Francji :cool2:

Opublikowano

Słuchajcie! Ja założyłem ten temat, więc w jednej kwestii należy się sprostowanie!

Dzwoniłem ostatnio na kilka ofert ponieważ aktualnie jestem na kupnie 335i.

Jeden ze sprzedających poinformował mnie o tym, iż auto jest z Francji ale nie był to ten samochód!

Absolutnie nie chcę nic właścicielowi wmawiać i przepraszam za tą insynuację. Moja pomyłka :(

Co nie zmienia faktu, że najuczciwiej byłoby wspomnieć już na wstępie, o tym iż jest to Anglik po przekładce ;)

A nóż to rzeczywiście dobrze zrobiona przekładka.

Najprawdopodobniej jednak obejrzę samochód, udam się na miejsce ze swoim mechanikiem i sami ocenimy :)

Relację oczywiście zdam wam tutaj.

Pozdrawiam!

Opublikowano
...a co Ci powie mechanik???? chyba, że jest specjalistą od blacharki zwłaszcza od wstawiania ścian grodziowych a i tak bez poważnego demontazu nie nie zobaczy... jednak CCC skoro chcesz to oglądac "problem" jak sam napisałeś...
Opublikowano
77tys za anglika szpachlowanego i Ty sie wybierasz obejrzec? Jezeli kupisz to sprzedający bedzie Cie po nogach całował:) Ale kazdy robi to co uważa za stosowne.