Skocz do zawartości

E90 320i vs 325i proszę o porady

mlzielinski

Rekomendowane odpowiedzi

Z wyposażenia interesuje mnie klima automatyczna, komplet poduszek (czołowe, boczne,kurtyny) podgrzewane siedzenia sportowe a nie kanapowe. M-pakiet będzie fajnym bonusem ale nie koniecznie. Navi i I drive zupełnie obojętny mi jest. Ważne by auto nie było starsze niż 2007r ale wiadomo ze im młodsze tym lepsze :) jednak w pl to z tym różnie bywa bo ceny są u nas dość mało racjonalne do stanu faktycznego samochodu.

W takim razie w budżecie 40K wchodzisz w sferę marzeń.

Mała rada ode mnie mam 325xi n53 i dzisiaj na 100% kupił bym 330xi. (aktualnie staram się przerobić na 330)

Wersja 330 ma dużo więcej mocy a spalanie nie jest większe :D

2007-2008 rok z podobnym wyposażeniem to bez problemu 50k +

Poniżej "perełka" z Radomia :duh:

http://allegro.pl/bmw-330xi-272km-skora-navi-podgrz-fotel-szwajcaria-i6028732466.html

ciężko mi było znaleźć ofertę odpowiednia do twoich wymagań trochę lepsza, ale tak poglądowo dolicz opłaty.

https://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-330xi-Touring/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,ms1:3500_15_,frn:2006,frx:2008,ful:petrol,pwn:147,pwx:263,ccn:3000/pg:vipcar/222961838.html

tak jak napisałem jeśli znajdzie się coś co będzie spełniać moje oczekiwania ( to co napisałem powyżej) to do 50k wiecej niestety za 10 latka nawet bmw to już jest moim zdaniem wywalanie kasy, no chyba że ktoś jest ogromnym fanem marki to rozumiałe wtedy. Mi się bmw podobają, może jak sobie sprawię wreszcie własne to zmieni się moje podejście:) I drive i navi mnie nie interesuje wcale obecnie mam navi w samochodzie i używałem jej 2 razy pierwszy by sprawdzić czy działa a drugi by pokazać znajomemu jak działa i czy warto dokupować ( moim zdaniem absolutnie nie szczególnie teraz w dobie smartphone itp.) Podgrzewane siedzenia "usportowione" i klima automatyczna w BMW to taki straszny wymysł jest? Trochę mnie to dziwi. Ja rozumiem jeśli byśmy rozmawiali o jakimś VW, oplu itp. to zrozumiałe ale takie "bajery" jak podgrzewane stołki i klima automatyczna chyba raczej nic szczególnego w BMW a tu taki luksus???

ps.

Widziałem temat z Twoim autem, super jest

Dzięki :D

Podgrzewane stołki i automatyczna klima to nie wymysł w BMW i w Golfie IV tez miałem :P

Ciężko znaleźć sportowe fotele.

Ważne jest to, że BMW to jak klocki lego każdy bierze co chce. Wiec możesz mieć navi i nie mieć xenonów.

Nastaw się na szukanie przez dłużysz czas jeżeli chcesz trafić dobre oferty.

Za 50k trafisz na pewno coś. Tylko nie napalaj się jak szczerbaty na suchary, sprawdź dobrze auto bo serwis jest drogi w BMW :P

ps: sam tez nie chciałem NAVi bo to bez sensu :P

Heh a no tak koniec końców marka premium :) juz się nastawilem na długie poszukiwania, możliwe że też będą obejmować obszary poza granicami PL, albo coś się okazyjnie trafi jak moje obecne auto.

myślę ze przewyższa mój budżet, do tego wygląda 100 razy lepiej niż typowa allegrówka, szczerze to wygląda jak nówka. A jak się sprawuje automat?? Poza x-drive to tego jeszcze się obawiam

tak ogladam autoscout i chyba naprawdę będzie łatwiej coś poza Pl fajnego znaleźć

Automatu się nie obawiaj. Podstawa to wymiana oleju i miski która jest zintegrowana z filtrem.

Nie zapomnieć o wymianie złączki.

Przzykładowy zestaw:

http://czescidobmw.pl/produkty/zestaw-serwisowy-asb-zf,5454.html

Tylko wymiana nie wtedy jak już skrzynia nawala, tylko po określonym przebiegu.

-----///Moja galeria- BMW E90- M Pakiet LCI///------

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=146363

Klik by powiększyć

e34a03810f04.jpg