Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam piszę z problemem jaki powstał u mnie dzisiaj.

Mianowicie po 3 dniach postoju gdy wsiadłem do X i go odpaliłem nie zapaliły się zegary... Przestały działać nagle i bez jakichkolwiek oznak wcześniejszej nieprawidłowej pracy.

Nie działają kompletnie tzn żaden ze wskazników( wsk.paliwa,temp,wyświetlacz ) obrotomierz , prędkościomierz , sygnalizacja kierunkowskazu.

No kompletnie nic. Jest jakiś bezpiecznik w tym aucie odpowiadający za pracę zegarów ?

Bo kompletnie nie wiem jak się zabrać za szukanie przyczyny.

W dobie ostatnich mrozów auto stało 3 dni przy temp. nocnych rzędu - 20 stopni ale nie sądzę by miało to jakikolwiek wpływ.

• Moderatorzy
Opublikowano
Takie rzeczy same się nie dzieją, może napięcie akumulatora spadło za nisko ew. coś wcześniej było grzebane..
Opublikowano
Akumulator nówka ( zmieniony 2 miesiące temu) na Bosch silver 100mAH - Nawet jak był słaby to objawem było zerowanie się licznika kilometrów. Poza tym auto odpaliło na dotyk. Nie było nic grzebane samochód zgasiłem jak zawsze... i odpaliłem jak zawsze.
Opublikowano
Zdarza się tak po mrozach czy tez deszczu.Tez tak miałem kilka razy i objawem słabego aku jest tak jak kolega pisze reset licznika.U mnie nie doszedłem co było przyczyną.Auto postało w garażu i bezproblemowo wszystko nastepnego dnia działalo.
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Ja garażu nie posiadam... zrobiłem nią dzisiaj 70km na full ogrzewaniu ale nic to nie dało... po wypowiedzi kolegi sfinksa wnioskuje ,że coś musiało zamarznąć...
Opublikowano
Wiezsz co..nie wiem dokładnie tak jak pisałem co moze być przyczyna.Na logike tak by sie wydawało.W aucie ,które miałem robiło sie tez tak po ulewnych deszczach więc obstawiałbym jednak jakaś wilgoć czy coś ale gdzie .......... :mad2: :mad2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Gdzie znajdują się ów bezpieczniki i czy posiada ktoś jakąś rozpiskę ? są w prawym tylnim nadkolu ... ale które są odpowiedzialne za licznik ? nie chce wyciagac wszystkich po kolei ,żeby czegoś nie rozkodować.
Opublikowano

sfinks nie mogę znaleźć w tym linku tego co potrzeba...

CO do usterki to dodam jeszcze że resetuje godzinę i datę w CCC za każdym razem co gaszę auto. Nie mogę wejść w service i przeczytać o błędach.

Z trybu service działa mi tylko podgląd na olej - nic więcej.