Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od czasu jak tylko go kupilem czyli powiedzmy 17tys km temu był taki sam dźwięk tylko, ze teraz sie nasila. Przy odpalaniu nic nie slychac podobnego, przy jeździe rowniez.

Co to moze byc???

Opublikowano
Brak jakichkolwiek innych objawów? Bo mnie tylko zaniepokoil ten dźwięk, zadnego telepania, zero problemów w trakcie jazdy.
Opublikowano
Brak jakichkolwiek innych objawów? Bo mnie tylko zaniepokoil ten dźwięk, zadnego telepania, zero problemów w trakcie jazdy.

Po pewnym czasie przy wciśnięciu delikatnie sprzęgła słychać było stuki i szuranie. Tak poza tym zero specyficznego telepania budą. Stary dwumas poruszając rećznie na boki po prostu skrzypi

Opublikowano

Po pewnym czasie przy wciśnięciu delikatnie sprzęgła słychać było stuki i szuranie. Tak poza tym zero specyficznego telepania budą. Stary dwumas poruszając rećznie na boki po prostu skrzypi

Rozumiem, musze zbadać dokładnie temat i jak trzeba wymienic.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znajomy zrobił już 50tys km na klekoczącym dwumasie przy gaszeniu i nic się z tym dalej nie dzieje...
Opublikowano
Oczywiście, że dwumas.

Encyklopedycznie.

Już z milionowy raz to wklejam:

http://www.sprzeglo.com.pl/artykuly-porady/kola-dwumasowe/objawy-zuzycia-kola-dwumasowego/

U mnie z tych 6 punktow jest tylko jeden objaw i to w połowie bo przy wlaczaniu silnika nie slychac nic. Nie mowiac o tym ze dzisiaj przy wylaczaniu tez nie było nic slychac:)

Opublikowano
Po dwudniowym postoju w mroźne dni też mało co u mnie było słychać. Narazie zostaw nic nie ruszaj..obserwuj

Gdzie tam postoju, cały czas w użyciu ;) Obserwuje, obserwuje.