Skocz do zawartości

320d M47 : Dylemat, Zmiana Na?

gajlo

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Jakbyś kupił 2,5 tdi v6 to byś wpadł z deszczu pod rynnę :lol: wycierające się wałki, awaryjna pompa wtryskowa, kosztowna wymiana rozrządu..ale przynajmniej ceny mają dobre :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze

Ale właśnie podobno te 180 km 2,5TDI są już poprawione z tego co słyszałem ,a ceny za nie wcale nie są niskie . Te które mam na oku kosztują ok 30k + opłaty rocznik 2003-04

Jeśli chodzi o te 2,5 150km to i owszem ceny zaczynają się od 8 tyś .

A mogę zapytać dlaczego znowu diesla szukasz? Jak auto stoi 6 dni w garażu to pokusiłbym się o jakąś dużą benzynę, która może dać niezłą frajdę w tym 1 dniu jazdy, a nawet o jakimś aucie ze starszym V8 bym pomyślał :norty: . Szczerze nie rozumiem kompletnie decyzji kolegi. Nie mówię, że ja jestem jakimś pożeraczem tras ale nieraz w miesiącu zrobię te 1500 km, co jakąś różnice $ w porównaniu diesel benzyna może dać.

• Zasłużeni forumowicze

Ale ja nie napisałem ,że szukam wyłącznie diesla ,podałem tylko przykład taki :D

A co do tego jeżdzenia jeden dzień w tygodniu to też nie zawsze tak jest . Mam firmę budowlaną i tak jak pisałem jeżdzę służbowym busem t4 ,ale jest on moją własnością . Akurat teraz nie pracuję przez "piękną" pogodę i jeżdzę codziennie i to całkiem dużo .

• Zasłużeni forumowicze
Ale właśnie podobno te 180 km 2,5TDI są już poprawione z tego co słyszałem ,a ceny za nie wcale nie są niskie . Te które mam na oku kosztują ok 30k + opłaty rocznik 2003-04

Poprawili, ale niewiele to dało..znajomy ma a6c5 2,5 180km i przy przebiegu ok 230k km padła pompa a przy ok 250k km wytarły się wałki..wszystko za granicą, ok 1500km od domu :duh: i może 30-40k km (okres gwarancji naprawy) auto jeździło jak należy a później znowu się zaczęło..radzę Ci dobrze skreśl ten silnik. Dobre 2,5tdi to v5, szczególnie 140km z c4, zresztą pewnie taki masz w t4 w słabszej wersji :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Do jakiś wielce udanych ten silnik nie należy. Na śmierdzielowe serce mojego srebrnego trudmniaka też narzekają a w styczniu 2 lata minęły jak się nią bujam i poza wymianą turbo ( na nowe bo tak chciałem ) i jednego wtrysku jest ok + jakieś termostaty i coś od klimy ( zrobiłem coś koło 40 tysi )

Następne bmw też będzie śmierdziel, bo można kręcić, bo jest potencjał, bo trzymają moc - kwestia tylko czy swap czy na inny nowszy model.

A jedyne audi w jakim mnie kiedykolwiek ktoś zobaczy to rs6 mtm 700km :) - tam bym przeżył wielobrawność deski i pulpitu.

Tobie bym proponował albo klekota i podkręcać go bo i tak na co dzień masz czym się bujać albo jakieś m3, może e90 330i 258km, coś już jedzie a może będzie trzymać serię.

Dziwi mnie tylko podejście że za 60tysi będzie stało w garażu a i tak obiją pod marketem - czy jak samochód jest zadbany to mniej boli obity bez skazy który kosztuje 15 tyś od takiego za 60 tyś ? Btw mi nikt nigdy nie obił przez naście lat. Co innego wymusił pod marketem.

• Zasłużeni forumowicze

Poprawili, ale niewiele to dało..znajomy ma a6c5 2,5 180km i przy przebiegu ok 230k km padła pompa a przy ok 250k km wytarły się wałki..wszystko za granicą, ok 1500km od domu :duh: i może 30-40k km (okres gwarancji naprawy) auto jeździło jak należy a później znowu się zaczęło..radzę Ci dobrze skreśl ten silnik. Dobre 2,5tdi to v5, szczególnie 140km z c4, zresztą pewnie taki masz w t4 w słabszej wersji :cool2:

No skoro tak to jednak odpuszczę ten 2.5 tdi :? A co do t4 to zgadłeś mam 2,5 tdi 102km ,ale ten silnik to R5 nie V5 :wink: Przyznaje motor nie do zajechania !!!!

Do MIKAN. Z tym m3 to średni pomysł bo żona czasem na zakupy jeżdzi i dziecko do szkoły podwozi w brzydką pogodę :D

• Zasłużeni forumowicze

No skoro tak to jednak odpuszczę ten 2.5 tdi :? A co do t4 to zgadłeś mam 2,5 tdi 102km ,ale ten silnik to R5 nie V5 :wink: Przyznaje motor nie do zajechania !!!!

Do MIKAN. Z tym m3 to średni pomysł bo żona czasem na zakupy jeżdzi i dziecko do szkoły podwozi w brzydką pogodę :D

Przyznaję się do błędu :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Panowie przegladajac ogloszenia jest wiele Bmw e90 i e60 w benzynie z cena 30-37 tys zl. Teraz pytanie czy za ta kase znalazlby cos sensownego? Nie mowie jakiegos tam dobrego rocznika ale z poczatku produkcji i mlodszego.

• Zasłużeni forumowicze

Mam na oku jeszcze e39 3.0d Alpine z allegro za 39 999 . Co o tym powiecie , zawsze to jakaś odmiana od masowych aut ?

A co do ropy to masz rację ,jak wszystko odliczę to litr ropy wychodzi mnie ok 4zł ,a i części idą w koszta ,więc tragedii nie ma z dieslem :mrgreen:

Mam na oku jeszcze e39 3.0d Alpine z allegro za 39 999 . Co o tym powiecie , zawsze to jakaś odmiana od masowych aut ?

A co do ropy to masz rację ,jak wszystko odliczę to litr ropy wychodzi mnie ok 4zł ,a i części idą w koszta ,więc tragedii nie ma z dieslem :mrgreen:

ale chciałbys ją kupić aby mieć cos unikalnego czy dla samej mocy?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• Zasłużeni forumowicze

Lubię mieć coś innego ,co odróżnia się od innych aut na ulicy , a jeśli jeszcze do tego jest czym przycisnąć to już w ogóle pełnia szczęścia :D

Myślę ,że taka Alpina jest bardziej zadbana od seryjnych e39 bo ktoś także kupił ją z pasji ,a nie żeby jeżdzić do pracy ,albo na zakupy .

Lubię mieć coś innego ,co odróżnia się od innych aut na ulicy , a jeśli jeszcze do tego jest czym przycisnąć to już w ogóle pełnia szczęścia :D

Myślę ,że taka Alpina jest bardziej zadbana od seryjnych e39 bo ktoś także kupił ją z pasji ,a nie żeby jeżdzić do pracy ,albo na zakupy .

Na tym ogłoszeniu z allegro oferują kredyt tej alpiny czyli pewnie oferta komisu ... To nie jest zwykle e39. , dwie turbiny , inna pompa wtryski itp ... Trzeba uważać na takie auta ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

no i ja dołączam do tych którzy sprzedali swoje 320d :( smutno jak cholera i w sumie jeszcze tak naprawdę do mnie to nie dotarło :(

Szukanie nowego auta odkładam na bliżej nieokreślony termin :cool2:

• Zasłużeni forumowicze

No właśnie widziałem Twoje ogłoszenie w dziale Giełda :D

A zastanawiałeś się co teraz kupujesz?

Nie martw się po tygodniu tęsknota mija ,choć na początku jest ciężko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

arturo e39 na razie turlam się służbowym :cool2: w tym roku nic nie planuję zmieniać w mojej "flocie", poodkładamy kasę i może w następnym roku... chyba ze dadzą mi golfa VII to jeszcze się wstrzymam :twisted: na 100% wrócę do BMW i bedzie to 3.0d być może końcówka e46 lub e90 :cool2:

póki co nie opłaca mi się mieć auta prywatnego bo i tak nie będę miał jak nim jeździć :roll:

a ja nie zmieniam nic :D

kupiłem wahacze plus tuleje na przód, amory bilsteina, gumy stabilizatora, grzane lusterka zrobie do tego serwis olejowy i filtry i hamulce niedługo kompletnie i jezdze :D nie ma sensu sprzedawać :) wole pojeździć jeszcze może pare lat jak m47 pozwoli i odłożyć na coś młodszego :)

szukam

Tez jeszcze nie jestem pewny co do sprzedazy:) Moze sprzedam i dozbieram na jakas E90 lub E60 w bezynie a przed tym kupie cos taniego zastepczego. Najpierw jednak zapoznam sie z tymi silnikami, nie bede taki zielony jak przy zakupie M47.

ja tam z swoim m47 nie miałem problemów i uważam na przestrzeni przebytych kilometrów ze to bardzo dobry silnik :cool2: bynajmniej mi się taki trafił :cool2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.