Skocz do zawartości

e46 2.0d 01r nowe swiece a odpalanie

blackamil

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mowa o moim aucie jesli ktos posiada taka wiedze to prosze o pomoc.załozyłem pompe po regeneracji ustawiona na maszynie ustawiony wał i samochód nie chce odpalac na plaku od szczału a samoczynne nie,mozliwe ze jest zły zapłon ustawiony na pompie,z tym ze dziwnie zjawisko jak odpale z plaka to równo ładnie chodzi.Pomocy :cry2: A co do kolegi na temat sterownika to ciezko mi było uwierzyc ze przy -20 palił od szlagu przy uszkodzonym sterowniku Edytowane przez piotrbur

powiem Ci co bylo u mnie. Pompa przysza z regeneracji, i pseudo mechanik zaczal mi ja ustawiac. Tak ustawil ze odpalal na plaka, jak silnik byl cieply to jeszcze odpalala. Ale tak to tylko z plaka. Drugi mechanik co siedzi tylko w dieslach powiedzial zebym ja odeslal. Odeslalem i zaraz oddzwonili ze pompa strasznie zanieczyszczona, i ponownie ja czyscili. Nie wiem co ten niby mechanik z nia robil. Po ponowmym wlozeniu i ustawieniu auta chodzi normalnie, a tamtemu panu powiedzialem co mysle. Tak to wygladalo.

Niestety nie. Pamiętam jak ustawiałem z Kolegą VP44 to musieliśmy doprecyzować nastawienie przez podgląd rzeczywistego początku wtrysku. Przy dużym przebiegu fabryczny początek zazwyczaj nigdy nie pokrywa się w 100% z rzeczywistym.

Witam kolegów :D Odebrałem samochód od dislowca pieknie chodzi,rozmawiałem z nim i powiedział ze im wiecej jest naciagniety łancuch tym trudniej znalesc ustawienie zapłonu,skasował mnie 200pln.Ale jestem zadowolony bo tak jak teraz chodzi to jeszcze nie chodziła. :P :P :P :P