Skocz do zawartości

E60 530D WBANC71080B822454 Bielsko-Biała

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Ale co się ludziom dziwić. Gdyby te szroty z cofanymi przebiegami albo złożone z dwóch itd to była jakaś tam mniejszość w ogłoszeniach to by może ktoś zastanowił się co i jak. W momencie gdy większość ogłoszeń to przekręty to nikt nawet nie pomyśli, że większość cen to są nierealne ceny, bo jak to możliwe, żeby praktycznie cała branża się składała z oszustów. Niestety to jest możliwe, ale mało kto w to jest w stanie uwierzyć, bo w sumie dziennikarzyny wolą zająć się zadymami polityków, zamiast uświadamianiem ludzi w problemach życia codziennego.

Druga sprawa to my jako naród, wychowani na cudach częstochowskich, papieskich itd.i wydaje nam się, że cuda są i w handlu samochodami. Naród oszołomów po prostu. :duh:

(...)

Druga sprawa to my jako naród, wychowani na cudach częstochowskich, papieskich itd.i wydaje nam się, że cuda są i w handlu samochodami. Naród oszołomów po prostu. :duh:

O ile z pierwszą, niezacytowaną częścią się zgodzę, to tu nie doszukiwałbym się wiary w handlarskie historie. Po prostu zwykły człowiek, traktujący swoje auto jako kolejny sprzęt po AGD i RTV, nie będzie się zastanawiał nad wymienionymi mikroprzełączniczkami niezgodnymi z VIN-em. Nie będzie też jechał przez Dojczlandie w poszukiwaniu nowego samochodu, bo nie jest to sens jego życia. Ludzie po prostu biorą to, co daje im oferta, a to że oferta jest jaka jest, to nieudolność prawa. Cofanie liczników powinno być karalne tak jak świadome wprowadzanie klienta w błąd, nie mówiąc już o przekrętach typu umowa na niemca czy te magiczne vat-marże. W ogóle przydałaby się jakaś centralna ewidencja pojazdów, po VINie czy rejestracji, w której diagnosta wklepywałby przegląd i przebieg... Ale to chyba science fiction.

BTW, znalazłem E60 520 za 32tys.zł, promocja :roll2:

Nie do końca jest tak że oferta jest jaka jest i ludzie biorą to co jest. Handlarze dostosowali rynek pod kupujących. Połowa polaków oczekuje kilkuletniego diesla z przebiegiem do 150kkm za 20% ceny nowego auta. Przeciętny Kowalski ciuła 10 razy dłużej na auto za 30kzł niż Niemiec i chce za tą kasę luksusu który jest naprawdę poza jego realnym zasięgiem cenowym. Jest popyt jest i podaż.

Nie do końca jest tak że oferta jest jaka jest i ludzie biorą to co jest. Handlarze dostosowali rynek pod kupujących. Połowa polaków oczekuje kilkuletniego diesla z przebiegiem do 150kkm za 20% ceny nowego auta. Przeciętny Kowalski ciuła 10 razy dłużej na auto za 30kzł niż Niemiec i chce za tą kasę luksusu który jest naprawdę poza jego realnym zasięgiem cenowym. Jest popyt jest i podaż.

...sugerujesz, że Kowalski chce luksusu i godzi się byc oszukanym i dlatego handlarze dostosowali się :mad2:

Też uważam, że problemem jest rząd, który od wielu lat daje przyzwolenie na te przekręty. Kilka prostych przepisów i ustaw i 80% oszustów zmieniłoby branżę.

Dokładnei tak :cool2:

Na początek wystarczyłby choćby taki przepis jak w Danii, gdzie wpisuje się przebieg przy przeglądach.

Ale już widzę ludzi przed SKP z laptopami podłączonymi do auta przed wjazdem na kanał :duh:

I cena przeglądu 100zł + 50 za korekte:)

• Zasłużeni forumowicze

Piszesz zupełnie o czymś innym niż ja. Nie ma zakazu w Polsce korekty liczników przebiegu. I tu jest główny problem. Po drugie sądownictwo w Polsce jest kpiną i dochodzenie swoich praw w ten sposób w większości przypadków jest drogą przez mękę. Oszustwo i złodziejstwo powinno się niszczyć w zarodku a nie liczyć, że ludzie sami będą pilnowali się na każdym kroku, bo nie po to się płaci podatki, żeby przy każdym zakupie prowadzić dochodzenie na pełną skalę i brać rzeczoznawców, biegłych itd. Może powinniśmy chodzić do każdego sklepu z kijem baseballowym, na spacer wieczorem z pistoletem itd?

Idąc Twoją logiką, to nie powinno się badać leków, nie powinno się wymagać od producentów żywności podawania jej składu itd itp, bo przecież wszystkiego można potem domagać się w sądzie?

Również uważam, że główną przyczyną stanu rzeczy jest to, że statystyczny Polak to idiota, wierzy w cuda, szuka okazji, nie dba o swoje ciężko zarobione pieniądze itd. Ale naród jest jaki jest i w tym momencie państwo powinno o niego zadbać, żeby branża nie była totalnie chora. Ludzi upośledzonych nie puszcza się samych na ulicę albo do sklepów, bo by zrobili sobie krzywdę i osobom postronnym. Podobnie jest tutaj. Ja nie wymagam cudów, wystarczy kilka prostych przepisów wymuszających pewne rzeczy przy zakupie samochodu, dzięki którym później będzie łatwiej m.in właśnie w sądzie.

Myślisz, że mi żal głupich Polaczków, którzy kupują złom zamiast samochodu? Nie, nie. Ja mam to głęboko gdzieś. Ale sam sprzedaję samochody i przez patologiczny rynek zaniżonych cen, nie mogę działać normalnie w tej branży.

Odnośnie aut to można mówić że za 35tyś BMW E60 to szrot, ale prawda jest taka, że wszystkie auta z niższą ceną, idą od ręki i każdy się cieszy, że złapał okazję, a co będzie później to nikt nie myśli.
http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png

• Zasłużeni forumowicze
no tak :) , ogólnie, to liczyłem na to że mógł coś mieć bo cena była troche nizsza z tym wyposazeniem niz inne tego typu,.

Oto tekst który przeczytałem dopiero, dwa tematy niżej . Człowiek kupił auto a teraz pyta jak sprawdzić gdzie był walony :mad2: To jest podsumowanie tematu niskich cen i mentalności Polaków .

:)

zapewne zakup odbył się w ten sposób:

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

Kolejny samochód od tej samej osoby: http://moto.allegro.pl/bmw-e60-530d-218-km-manual-navi-dvd-xenon-skory-i3132355867.html W zasadzie nie jestem nim zainteresowany, ale wrzuciłem bo może was te auto zainteresuje.

Póki co to codziennie przeglądam nowe oferty na allegro, ale niestety nie ma nic ciekawego, chyba dam ogłoszenie tutaj na forum :)

Kolejny samochód od tej samej osoby: http://moto.allegro.pl/bmw-e60-530d-218-km-manual-navi-dvd-xenon-skory-i3132355867.html W zasadzie nie jestem nim zainteresowany, ale wrzuciłem bo może was te auto zainteresuje.

Póki co to codziennie przeglądam nowe oferty na allegro, ale niestety nie ma nic ciekawego, chyba dam ogłoszenie tutaj na forum :)

Moze robimy zakłady kiedy sie sprzeda?????

Bo od 15 ma już 1200 wyświetleń

Z VIN wychodzi 2004rok (pierszy zanotowany przypadek gdzie handlarz odjął rok produkcji) tapicerka inna a kolor czarny - nieźle :duh:

Wg mnie to VIN od innego auta ale ten podany przez sprzedającego ma pewnie w bazie jakąś historie serwisową, jakby kupujący chciał sprawdzić przed przyjazdem przebieg w ASO

Stare ogłoszenia: http://allegro.pl/show_item.php?item=3075283716

Ale oczywiście sprowadzone 19.03

Kolega z forum był go oglądać - teraz skojarzyłem te dwa auta

Zmienili uchwyt w tylnych lewych drzwiach bo był zmasakrowany - teraz jest igła :duh:

w ogłoszeniu do, którego podałeś link było napisane:
Model 2005

Produkcja 2004

Widzę, że wraz ze schodzeniem z ceny dodaje również mu lata :D:D

No w sumie im starsze auto tym niższa cena :cool2: