Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc!

Jako, ze chce sie przesiasc z AUDI A6 Avant na E70 ( szukam i przegladam oferty)

Prosze Was o opinie, ew. na co jeszcze zwrocic uwage a czego brakuje ( przeczytalem watki przed zakupem na forum)

Obecnie zona ma F20, procz tego pod dachem stoi Audi TT Coupe no i A6Avant. Chcemy sprzedac A6 i kupic E70.

Szukam czegos do 30tys€ (max 33tys€). (3.0d / 3.5i ??? )

- rocznik 2009/FL 2010

- < 120k km

- 5Sitzer

- bialy/grafit/szary/braz ( czarny juz mi sie znudzil, srebrnego nienawidze)

- navi prof

- PDC (przod+tyl)

- pelna skora + Sitzheizung (posufitka mozliwie ciemna)

- BT (USB/mp3 ??)

Pomozcie w miare mozliwosci. BMW jest dla mnie swiezym tematem. Kupilibysmy Audi Q7, ale znudzil mnie srodek z A6 ktore mam. Stad przesiadka na E70 (znikomo na E71)

oto link:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-x5-xdrive-30d-navi-xenon-pdc-handyvorb-herne/170632950.html?lang=de&pageNumber=1&action=eyeCatcher&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=49&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=146&minPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&maxPrice=40001&ambitCountry=DE&features=XENON_HEADLIGHTS&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=PARKING_SENSORS&features=CRUISE_CONTROL&features=ELECTRIC_HEATED_SEATS&negativeFeatures=EXPORT&colors=BEIGE&colors=WHITE&colors=BROWN&colors=RED&colors=GREY&maxMileage=150000&soid=2046790&interiorTypes=LEATHER&numSeats=FROM_3_TILL_6

Oraz wyposazenie po VIN (FIN):

Type

VIN WBAZW41080L429880

Type code ZW41

Type X5 30D X (EUR)

E series E70 (MUE)

Series X

Type GEFZG

Steering LL

Doors 5

Engine N57

Displacement 3.00

Power 180

Drive ALLR

Transmission AUT

Colour ALPINWEISS 3 (300)

Upholstery LEDER NEVADA/SCHWARZ (LUSW)

Prod.date 2010-07-14

Wyposazenie:

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selection of COP relevant vehicles

S1CBA CO2 UMFANG CO2 package

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Extra package, EU-specific

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Sports leather steering wheel

S2DEA LM RAEDER STERNSPEICHE 334 BMW LA wheel Star Spoke 334

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Deleted, model lettering

S328A ALUMINIUM-TRITTBRETT Footplate, aluminum

S386A DACHRELING Roof railing

S413A GEPAECKRAUMTRENNETZ Trunk room net

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Floor mats, velours

S428A WARNDREIECK Warning triangle and first aid kit

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Interior mirror with automatic-dip

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Seat heating driver/passenger

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Headlight cleaning system

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S521A REGENSENSOR Rain sensor

S522A XENON-LICHT Xenon Light

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Cruise control with brake function

S563A LICHTPAKET Light package

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL Navigation system Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S614A INTERNET VORBEREITUNG Internet, preparations

S615A ERWEITERTE BMW ONLINE INFORMATION Expanded BMW Online Information

S616A BMW ONLINE BMW Online

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Voice control

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Preparation, mobile phone, Business

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM HiFi speaker system

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 for DVD

S6AAA BMW TELESERVICES BMW TeleServices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Control for Teleservices

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Headlining anthracite

S7SPA NAVI PROFESSINAL M.HANDYVORB.BLUETOOTH Nav Professional/cellph. prep. Bluetooth

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG NATIONAL VERSION GERMANY

S840A HOCHGESCHWINDIGKEITSABSTIMMUNG High speed synchronisation

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Retailer Directory Europe

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR On-board vehicle literature German

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Telematics access request,country-spec.

S8THA SPEED LIMIT INFO SPEED LIMIT INFO

S925A VERSANDSCHUTZPAKET Transport protection package

oraz dodatki:

S4CGA INT.LEISTEN SATINSILBER MATT Interior strips, "satin-silber" matt

S548A KILOMETERTACHO Kilometer-calibrated speedometer

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Language version German

Biala, LCI, pasowalaby mi. :mrgreen:

Nie wiedze nigdzie jednak USB :mad2:

Wasze opinie?? :norty:

Opublikowano
Masz dość spory budżet jak na samochód :cool2: E70 niedługo stanie się starym modelem, gdy pojawi się nowa X5tka, za tą kwotę mógłbyś kupić jakieś fajne F10 w dodatku miałbyś przez najbliższy czas obecny model. Ale wybór należy do Ciebie :cool2:
http://i.imgur.com/1eobHTS.png
Opublikowano

Pracuje nad nowa F15 w biurze konstrukcjnym i nie podoba mi sie nowa X5.

Panowie. Jesteśmy na grupie X5 wiec szuka m X5.;-)

F10 okej ale teraz mam A6 i segment D juz mnie nie interesuje.

Panowie...A konkretnie na temat tego auta;-)??

Opublikowano

Okej, napisałem tak dla porównania:) Jeśli samochód spełnia Twoje oczekiwania i Ci się podoba to bierz. Ja bym poszukał wersji xDrive40d, bo po jakimś czasie może się okazać, że zacznie Ci brakować mocy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

co masz na mysli piszac:

(...)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Okej, napisałem tak dla porównania:) Jeśli samochód spełnia Twoje oczekiwania i Ci się podoba to bierz. Ja bym poszukał wersji xDrive40d, bo po jakimś czasie może się okazać, że zacznie Ci brakować mocy.

w zasadzie chcialem Q7, ale ten sam srodek mam juz w A6 wiec odpada.

Moja zona ma od walentynek F20 wiec w zasadzie odchodzimy od Audi, choc fanem tej marki wciaz pozostane :cool2:

40d wiaze sie z wiele wiekszymi podatkami za diesla (w Niemczech). Choc jak testowalem 30d to mialem wrazenie, ze ona wiecej ryczy niz przyspiesza :mad2:

35i w zasadzie tez mnie interesowalo, ale zdecydowanie maly moment obrotowy :duh:

Opublikowano (edytowane)
pracujesz w bmw nad nowymi autami --projektami ich i podatek za duzy ?hmm dziwne nie wazne ... i mowisz ze 3.0 wogole nie jedzie a wrzucasz taka ? co za problem 3.0 sd lub jak kto woli 3,5d ?? chyba troche lepiej juz to jezdzi ? chyba pracujac w bmw nad projektami stac cie na podatek ktory za 3 litrowego dilzla sd jest ok 500 euro /rok.ja mam 535 zarejestrowane w de i jakos mnie stac a nie pracuje w takiej miedzynarodowej firmie na takim stanowisku ... :mad2: Edytowane przez 2zerozero7
Opublikowano

kolego,

bardzo sie ciesze, ze Cie stac na 3.5diesla i podatek za niego. Moze komus to zaimponuje. :doh:

Dla Twojej informacji, podatek dla tego 30d wynosi 285€/rocznie :search: i przestan prosze pisac bzdury wprowadzajac innych w blad.

Twoj post nie wnosi niczego w ten temat a prowadzisz osobiste wycieczki, nt tego, gdzie pracuje i na co mnie stac badz nie stac. :mad2:

Wiec jesli nie zamierzasz mi pomoc konretnymi spostrzezeniami dot. tego modelu, to kultura wymaga co najmniej milczenia. :reading:

Opublikowano
w zasadzie chcialem Q7, ale ten sam srodek mam juz w A6 wiec odpada.

Moim zdaniem X5 jest lepszym wyborem niż Q7 :D

Choc jak testowalem 30d to mialem wrazenie, ze ona wiecej ryczy niz przyspiesza

dla poprawienia osiągów zawsze można zrobić po zakupie chipa :cool2:

Opublikowano

Q7 jest zdecydowanie wiekszy, od tego nalezy wyjsc :)

A E70 jest krotszy niz moje A6 :cool2: Ale przynajmiej, to bedzie cos nowego pod dachem, procz Audi :D

Tak, co do chip'a to tez myslalem. :cool2:

W zasadzie, najwazniejsza dla mnie rzecza jest model LCI a potem silnik: 30d/40d. :mrgreen:

15k km /rocznie powinno na tym aucie sie zakonczyc, poza tym, 2 inne auta tez stoja do uzytku, wiec to byloby do rodzinnego wypadu na dluzsza trase :8)

Produkcja seryjna F15 startuje pod konec tego roku. Mnie sie mega nie spieszy.

Po wyjsciu F15, E70LCI stanieja. Moze wtedy ponownie zaatakuje rynek aut uzywanych :mrgreen:

Co do tego auta, czy DVD sluzy tylko do navigacji?? A co u mp3..? Odtowrze na zmieniarce 8xCD czy tylko CD Audio??

Nie doszukalem sie w tym ogloszeniu USB wyjscia.. :roll:

Opublikowano

mowilem o podatku za 535.

czyli silnik 3.0 sd w x5 czy 3,5d - ze jest 420 chyba dokladnie nie pamietam dlatego napisalem ok 500 e.

a co do podatku za 4,0d to piszesz ze wyssoki wiec nie chcesz takiego placic tak to rozumiem.. ok 450 e

chyba by wyszedł wiec albo bedzisz mulil na auostradzie 3.0d bo przyoszczedzisz 120 czy 140 rocznie . sa kalkulatory w necie mozna sobie sprawdzic .

wydaje mi sie tez ze jak testowales auto i 3.0d muli ,3,5i ma za niski moment to 120 e cie nie zbawi a bedziesz mial Freude am Fahren.

mnie tam nie interesuje gdzie pracujesz ale to ty o tym napisales .

ps wszytkie te auta sa trzylitrowymi dizlami 2993 pojemnosci nie WAZNE czy 3.0 d czy 3,5 sd czy 4.0d

Opublikowano
Przy takim przelocie kilometrowym uderzałbym w x5 3,5i. Niewiele słabsza od top 4,0d http://www.zeperfs.com/en/duel3470-3469.htm , ale opłaty za PB masz niższe niż za diesel,a w DE. Moment obrotowy mniejszy, ale ASB załatwia sprawę. f15 też mi się nie podoba :mrgreen:

35i jak patrze na spritmonitor.de to wychodzi srendio z trasy ok 12L. Diesel jednak oszczedniejszy + wiekszy moment, co w przypadu przyspieszenia/elastycznosci odgrywa kluczowa role :mrgreen:

Na mocy mi nie zalezy. Roznica parunastu kmh przy Vmax jest malo interesujaca :norty:

Co do silnikow, bede jeszcze probowal inne, moze i 48i tez sie jakas znajdzie :mrgreen:

Co do zrywu tego auta.. coz. Ciezko oczekiwac od auta, ktore wazy 2,2t w automacie, kiedy w domu mam 2 manuale :norty:

.....

ps wszytkie te auta sa trzylitrowymi dizlami 2993 pojemnosci nie WAZNE czy 3.0 d czy 3,4sd czy 4.0d

Kolego, troche sie zmienilo od jakiegos czasu.

Auta rejestrowane po 01.07.2009 placa nizszy Kfz Steuer.

W tym przypadku 285€. :search:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

model, do ktorego podales link ma dosc slabe wyposazenie; to na co bym postawil, to fotele komfortowe oraz adaptive drive

wiadomo, ze wiecej opcji, to wieksza cena

mieszkajac w niemczech 30d jest wystarczajacy (tzn. subiektywnie wystarczajacy), nie ma tirow na jednopasmowych drogach, ktore trzeba szybko wyprzedzac

nie jestem pewien czy E70 tak bardzo stanieje po wejsciu na rynek F15, z tego co czytam, przynajmniej na podstawie dostepnych zdjec, odbior jest na rynku dosc chlodny

LCI ma nawigacje na HDD, mp3 odtwarzam z pendriva (mozna lepsza jakosc) lub HDD (samochod konwertuje jakosc do 128 czegos tam)

Audi Q7 jest zdecydowanie wiekszy, ale X5 jezdzi zdecydownie lepiej

to moze napiszesz czym konkretnie zajmujesz sie przy F15?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Bono

wg Ciebie slabe wyposazenie.. czyli czego brak (rozsadnie, bo doposazenie nie ma nigdy konca)

Napsiales o komfortowych fotelach.. Mnie akurat sportowe odpowiadaja :mrgreen:

W A6 mam zawiszenie S-Line co i tak w porownaniu do TT jest mega komfortem.. a i tak oba uwazam za wygodne i w 9godzinnej podrozy nie odczuwam zmeczenia :mrgreen:

Co do auta,

co z ta nawigacja? Niby LCI a wzmianka o DVD.. Nie mowiac juz, ze w dalszym ciagu sprawa USB/odtwarzacza mp3 nie jest dla mnie jasna.. :duh:

Czy iDrive w LCI oznacza HDD i tym samym USB wejscie ??? :?:

Byloby mi latwiej odsiac niepotrzebne plewy :mad2:

PS. Jestem design'erem foteli samochodowych wlasnie :norty: 2.rzad i 3. rzad w F15 oraz 2.rzad w F16 :nana:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

odnosnie wyposazenia napisalem: fotele komfortowe i adaptive adrive

w e39 tez mialem sportowe i tez mi odpowiadaly; fotele komfortowe to jednak wedlug mnie polka wyzej

czy HDD wyklucza DVD? nie rozumiem watpliwosci, mam HDD i jakis naped (pewnie DVD), z ktorego nie korzystalem - pewnie na postoju mozna poogladac filmy lub posluchac muzyki

nie wiem w jakiej konfiguracji wystepuje USB, ja mam bardzo dobrze wyposazony samochod, mam 2 gniazda USB

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Nie. ;-)

Mialem na myśli czy jak jest iDrive to znaczy ze USB takze?

Znajac BMW i ich konfiguracje nic nie jest pewne :-P

• Moderatorzy
Opublikowano

Przy CIC powinno być USB a jeśli nie ma to kwestia 200zł i 15 minut roboty.

CIC ma wbudowany napęd DVD ale występuje też osobny napęd np. zmieniarka DVD bądź sam odtwarzacz najczęściej w konfiguracji z monitorem z tyłu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego.. pracujesz w BMW w Monachium i musisz beemki szukać w ogłoszeniach? Nie macie dostępu do aut, którymi poruszają się pracownicy wyższego szczebla? Przecież masa tego sprzedawana jest na aukcjach branżowych i wewnętrznych aukcjach dla dealerów BMW i nie chce mi się wierzyć, że pracownicy w centrali nie mają dostępu do tych samochodów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przeciez niekoniecznie zalozyciel watku musi pracowac bezposrednio w BMW i raczej tak nie jest skoro do tej pory jezdzil audi

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
przeciez niekoniecznie zalozyciel watku musi pracowac bezposrednio w BMW i raczej tak nie jest skoro do tej pory jezdzil audi

Dokladnie Bono jest jak mowisz.

Pracuje dla BMW a nie w BMW.

Korzysci na pracy w BMW na doskonalym pakiecie socjalnym sie koncza :mrgreen:

Zreszta, zalezy, co kto w zyciu oczekuje :norty:

Opublikowano

Panowie. Jesteśmy na grupie X5 wiec szuka m X5.;-)

Panowie...A konkretnie na temat tego auta;-)??

a tak z ciekawości to na czym polega twoja praca jeżeli nie jest to jakąś tajemnicą?