Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na tym forum. Również, jest to mój pierwszy post tutaj, ponieważ chciałbym zaciągnąć od was opinii, czy jest wogole sens zakręcić się koło tego samochodu o którym troszkę poniżej:

http://otomoto.pl/bmw-318-xsenon-skora-zarej-pl-okazja-C28368388.html

Rozkodowany numer VIN:

Numer podwozia WBAAP31010JL14232

Kod typu AP31

Typ 318I (EUR)

Typoszereg E E46 (3)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M43/TU

Pojemność skokowa 1.90

Moc 87

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

Data prod. 2001-05-10

S386A DACHRELING Reling dachowy

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S433A INTERIEURLEISTEN Listwy wewnętrzne

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

Wyposażenie seryjne

S286A LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. BMW Styling

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Był ktoś, oglądał może. Może powiedzieć coś więcej na temat auta ?/

Sam osobiście oglądałem go, ale tylko tak jak wszystkie w komisie. Rzuciłem okiem pobierzenie. Z wyglądu naprawdę robi wrażenie, ale nie przyglądałem się szczegółom. Znalazłem ogłoszenie w internecie no i ze względu właśnie, że sprzedałem swoje pierwsze auto zainteresowałem się tym BMW.

Zadzwoniłem do tego komisu no i kilka faktów się dowiedziałem. Nic szczególnego, ale zawsze coś. Otóż:

Ma przejechane ok. 200tysięcy kilometrów. Nie mam pojęcia na ile autentyczny jest przebieg.

Sprowadzony do kraju w 2011 roku i od tego czasu jeździł nim jeden właściciel głównie po Gorzowie Wlkp. , wcześniej auto miało jednego właściciela w Niemczech. Posiada ponoć kompletną książkę serwisową. Nie pytałem się czy polski właściciel serwisował auto w ASO czy u Pana mietka :D No i Panowie w komisie godzą się na sprawdzenie w dowolnym serwisie, więc pewnie nie mają nic do ukrycia.

Co sądzicie Panowie. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i pomoc :D

Opublikowano

Kiera obszywana? Tapicerka dorzucona? Dodana multifunkcja? Dodany komputer pokładowy? Xenony? To wogóle jest dobry vin?

Nie ma co się napalać, znajdz dobrą stacje diagnostyczną zaprowadź autko i sam ocenisz. W komisie to każde auto robi wrażenie :)

Opublikowano

No własnie o to chodzi, że chciałbym sie najpierw was zapytać czy jest sens zawracać sobie głowę tym samochodem i tracenie czasu. Wiadomo, że przez internet bez oględzin mi nic konretnego nie powiecie.

Może jakieś rady o co ewentualnie zapytać sprzedawce i na jakie mankamenty zwrócić uwagę przy takich konkretniejszych oględzinach.

Czy dobry VIN ?? Może być, że coś źle usłyszałem przez telefon.

Opublikowano

Co mam rozumieć przez cena powala ? Za mała czy za duża ? Widzę, po braku zainteresowania tematem, że najlepiej je sobie odpuścić bo jest jakieś trefne, chyba, że nikt nie jest wstanie mi czegoś sensownego powiedzieć, doradzić.

Wiadomo, że po zdjęciach to można sobie dywagować, ale tak co wam się rzuca w oczy. Jakie niezgodności ? Dzięki panowie.

Opublikowano

1. Sprawdź auto pod kątem powodzi. Jeśli dałeś dobry vin, fotele, tylna kanapa, boczki drzwi są wymienione, tak by z niego wynikało. Kierownica też albo wymieniona, albo dostała multifunkcje.

2. Ksenon dołożony, nie ma spryskiwaczy, nie ma też pewnie regulacji wysokości - nie przejdzie badania technicznego, a nawet jeśli je załatwisz, policja na drodze dowód zabierze.

3. Ciągle się zastanawiam czy to ten vin - tyle zmian za taką cenę, jak to się mogło opłacać?

Opublikowano

Jak ma XSENON to jest już nieźle :D

Ogólnie porażka, nie wiem co Ci się podoba w tym aucie? Felgi to jakaś katastrofa. Nic nie pasuje, co robi wrażenie? Chyba mówisz o innym aucie a wklejasz jeszcze inne.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

No i o takie informacje mi chodziło :D Podoba mi się to, że mam względnie blisko i "pierwsze wrażenie" zrobiła eleganckie, ale patrzę swoim laickim okiem a nie eksperckim, a że się nie znam za bardzo i nie mam z kim podjechać to chciałbym od was uzyskać jakieś informacje, bo się znacie. Przedzwonię do niego jeszcze i bankowo potwierdzę ten VIN, bo jeżeli jest tak jak mówicie to niema sensu się pakować, bo będę później żałował.

Młodzik koła to już kwestia gustu, więc akurat niema co się rozwodzić na ten temat.

Tookie rozumieć mam, że to aluzja do tego, że sprzedałem swoje pierwsze auto ?? Miałem Opla Astre G w wersji Bertone z końcówki 2000roku, więc uwierz mi, że akurat rok niema tu za bardzo znaczenia. :P

Opublikowano

No deczko sie nie zgadza z Vin-em :wink:

Totalna promocja - może jakąs wyprzedaż tam mają :shock:

2001r bezwypadek, z takim dołożonym wyposażeniem za 12tys??? ha,ha,ha

Odpuść :mad2: