Skocz do zawartości

e46 318i WBAAL31070JJ00325 Małopolskie

Rekomendowane odpowiedzi

Do oferty

Numer podwozia 	 WBAAL31070JJ00325
Kod typu 	 AL31
Typ 	 318I (EUR)
Typoszereg E 	 E46 (4)
Seria 	 3
Rodzaj konstrukcji 	 LIM
Układ kierowniczy 	 LL
Drzwi 	 4
Silnik 	 M43/TU
Pojemność skokowa 	 1.90
Moc 	 87
Napęd 	 HECK
Skrzynia biegów 	 MECH
Kolor 	 SIENAROT 2 METALLIC (362)
Tapicerka 	 STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)
Data prod. 	 1998-02-16

Składanie  Wyposażenie
Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)
S256A 	 SPORT-/MF-LENKRAD/GESCHW.REGELUNG 	 Kierownica sport./MFL/regul. prędk.
S286A 	 LEICHTMETALLRAEDER 	 Obr. BMW, st. le. BMW Styling
S305A 	 FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG 	 Pilot do zamka centralnego
S403A 	 GLASDACH, ELEKTRISCH 	 Dach przesuwno-uchylny, elektryczny
S423A 	 FUSSMATTEN IN VELOURS 	 Dywaniki podłogowe Velours
S428A 	 WARNDREIECK 	 Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S431A 	 INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND 	 Lusterko wewn. ściemniane automatycznie
S441A 	 RAUCHERPAKET 	 Pakiet dla palących
S520A 	 NEBELSCHEINWERFER 	 Lampa przeciwmgłowa
S660A 	 RADIO BMW REVERSE 	 Radio BMW Reverse (C42)
L801A 	 DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG 	 Wersja krajowa Niemcy/Austria
S818A 	 BATTERIEHAUPTSCHALTER 	 Główny wyłącznik akumulatora
S863A 	 SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA 	 Spis dealerów, Europa
S879A 	 DEUTSCH / BORDLITERATUR 	 Literatura pokładowa, niemiecki
S999A 	 AUFTRAGSSTEUERUNG HEA 	 Zarządzanie zleceniami HEA

Składanie  Wyposażenie seryjne
Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)
S548A 	 KILOMETERTACHO 	 Licznik kilometrów

na 90% się rozczaruje, bo cena po prostu maleńka (chyba że aż tak bardzo nie znam się na przedziałach cenowych opłacenia) ale jako że jestem młodym szczylem potwornie mi się podoba. Jechać w ciemno jedynie obejrzeć mi się nie opłaca bo mieszkam kawał drogi od tego... Liczę na obiektywne opinie nie zbesztane przez młodzieżowy wygląd auta bo w moim przypadku to atut.

Czekaj czekaj, młodzieżowy wygląd auta ? Czyli co?? Chodzi o ta maskę którą własciciel po dzwonie wymienił na pierwsza lepszą w tym wypadku nie mógł znaleźć pod kolor to wrzucił czarną? :norty:

Siedzenia poplamione, pod maską jakby bomba wybuchła :duh: , felgi jakieś krzaki (albo się nie znam) .

W sumie kupić za 7 włożyć 6 i będzie jeździła.

pozdro

chodzi mi o kolory i felgi :). Kurcze szukam w miare gołego e46 z roczników 99/98 bo na auto mam 13 tyś a wiecej wyłożyć na sam pojazd nie moge bo musi mi zostac na oc i pierwsze naprawy... Chyba przezuce sie na e36 bo wszystko co tu wstawiam wyłapuje negatywne opinie...:(

E36 pewnie też zostanie wypunktowane jedno za drugim. Sam wiesz jaka jest sytuacja, 95% aut będzie ocenionych krytycznie, nie ma co się oszukiwać.

Albo trzeba się pogodzić z półmilionowym przebiegiem i powypadkiem za małą kasę, albo wykładać finanse na ledwo schodzące modele typu e90, gdzie idzie coś ustrzelić. Gołego sedana e46 z początków produkcji do 13tys. kupisz, tylko czy nie będzie Ci przeszkadzała jego przeszłość? Desperaci mogą poszukać czegoś co jeździ w miarę prosto i nie zapowiada rychłych wydatków. Zależy czy serce bierze górę nad rozsądkiem. Nie ma co się zapuszczać przez całą Polskę, oglądałeś już te, które masz blisko? Ja tak zjeździłem u siebie za coupetą e46 do 25tys. zł. I popadłem w depresje :mrgreen:

no tak ale taka sama sytuacja jest z astrami, clio'wkami i punciakami. A ja zdecydowanie wole bmw które troche przeszło od opla który przeszedł tyle samo:) przerażam się troche słysząc że za 13 tysi nie kupie przyzwoicie jeżdżącego auta:( przecież tyle młodych osób ma auta za mniejsze pieniądze i jeżdża baa i to nawet nie są co tydzien w warsztacie. Ja już nie wiem co mam robić w mojej okolicy są dwa. Jedno zbesztane a drugie przyzwoicie skrytykowane przez użytkowników. Chyba moge zapomnieć o bmw:(

Jeżdżą, bo po prostu pogodzili się ze stanem swoich pojazdów. Oczywiście, co tydzień do warsztatu to mit, to nie jest tak, że auto rozpada się w drobny mak po kupnie. Ale musisz wiedzieć że jest ryzyko choćby wymiany skrzyni biegów, czy remontu silnika. Sam jeździłem 6 lat Corsa po 2 wypadkach i z kręconym licznikiem. Ale nie było drugiego tak taniego w zakupie auta, z tanimi częściami, czas naglił, a studenta nie było stać na większą gotówkę ;)

Tą Astre G czy Vectre B łatwiej znaleźć niekatowaną niż BMW. Tylny napęd kusi, nawet chyba 60 letnie babki, skoro auta stoją z oponami bez bieżnika na obu osiach. Serwis auta jest istotnym elementem, a BMW nawet zamienników nie ma najtanszych, nie mówiąc o trudniejszym dostępie do silnika. Przelicz sobie ile by Cię kosztowała ta trójka - rejestracja, komplet zimówek czy letnich, wymiana oleju, filtrów, jakaś kwota na remont zawiasu itp. Porównaj to z kosztem tej Astry G. Jeśli chcesz BMW, to je kupisz, a silnik 1.9 byłby chyba najlepszym, najprostszym wyborem.

Gołego sedana e46 z początków produkcji do 13tys. kupisz, tylko czy nie będzie Ci przeszkadzała jego przeszłość? Desperaci mogą poszukać czegoś co jeździ w miarę prosto i nie zapowiada rychłych wydatków.

Kupiłem właśnie sedana za 12 500 PLN - 318i cosmosschwarz metallic z 16.12.1998 ze sprawdzonym przebiegiem 172 000km w stanie blacharskim bardzo dobrym. Zjeździłem pół Polski ale wreszcie znalazłem zadbany egzemplarz. Do wymiany mam tylko obudowę kluczyka, olej i amortyzatory z przodu. Mam climatronic i 8 airbagów, więc wyposażenie uważam za przyzwoite (chociaż brakuje elektryki tylnych szyb). Za 13 000 PLN znajdziesz dobre auto, ale nie nastawiaj się na sześciocylindrówkę - w dobrym stanie zaczynają się od 16 000 PLN. Pozdrawiam!

Do 13 tys zł kupisz niezłego sedana 318i. Tylko na Boga - jeśli szukasz auta za 13 tys zł - to nie wrzucaj ofert za 7700 czy 9000zł.

Za 15 tys zł mógłbym sprzedać swoje 323i, a na pewno jest lepsze od tych wynalazków z allegro.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...

chodzi mi o kolory i felgi :). Kurcze szukam w miare gołego e46 z roczników 99/98 bo na auto mam 13 tyś a wiecej wyłożyć na sam pojazd nie moge bo musi mi zostac na oc i pierwsze naprawy... Chyba przezuce sie na e36 bo wszystko co tu wstawiam wyłapuje negatywne opinie...:(

Felgi? Kolego, nie kupuje się auta dla felg. Raczej szuka się dobrego samochodu a potem dobiera się do niego felgi. Kupując auto, tylko dlatego że ma ładne felgi, to masz prostą drogę do wpakowania się w problemy.

Swoją drogą takie felgi kupisz za 600 - 800zł. Lepiej kup na początek dobry samochód, a felgi potem sobie dokupisz, jakie będziesz chciał. Nawet dużo ładniejsze od tych. Całkiem niedrogo.

Ja już nie wiem co mam robić w mojej okolicy są dwa. Jedno zbesztane a drugie przyzwoicie skrytykowane przez użytkowników. Chyba moge zapomnieć o bmw:(

Nie licz, że tanie e46 kupisz blisko siebie i że będzie to pierwsze auto które oglądałes. Ludzie obejżą 10-20 samochodów zanim coś kupią - niestety takie są realia polskiego rynku.

Najlepiej obejżyj, przejedź się jakimis e46 które masz blisko. Nawet te, które forumowicze skrytykowali. Tylko się nie napalaj. Z każdym obejżanym autem nabierzesz jakiegos doswaidczenia. Oczywiście najlepiej nie oglądaj auta sam, tylko z kimś kto choc trochę się na tym zna.

Witam wszystkich .Wlasnie oglądalem ten samochód :mad2: :duh: maska na zdięciach to jest nic z całą resztą samochodu na dzien dobry drzwi prawe do lakierowania wymieniane inny kolor (bo była delikatna wgniotka),brak listwy bocznejtylne prawe przerysowane,w drzwiach cos lata,wnętrze poplamione,w bagażniku seledynowy kolor cos pomazane spayami,brak bocznych plastikowych wkladek( tzn.takich boxów jak w każym BMW)przy maskownicach przednich słupków przy szybie cos majstrowane (odstają),tylna listwa na klapie urwana ,klapa przy tej listwie gnije,przy zamykaniu drzwi szyberdach wylatuje w powietrze,szczeiny na karoseri niezachowane ,brak przedniej lewej atrapki grila tej na dole halogeny popękane lampy przód w miare swieże (jak to ujął wlasciciel )silnik w miare równo pracuje, zawias i jazde próbną odpusciłem.Ogólnie jaka cena takie auto :mad2: ale ,ma tempomat i kierownice wielofunkcyjną :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Igły tak mają :lol: chyba nie było tu tańszej e46 :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.