Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kosz nieduzy, ale skoro widac poprawe to warto. Mysle ze tez sie za to zabiore, jak nie bede mial sprzetu zlece mechanikowi. Ale wolalbym sam:)
Opublikowano
trandolf i jak tam po wymianie podpory na nową SWAG/FEBI ??

mateusz88 Nie dałem rady tej soboty, może w tygodniu się uda, ale wątpię. Tak czy siak dam znać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podpora wymieniona, przy okazji wymieniłem wieszaki tłumika bo były spękane. Wrażenia, oczywiście nie ma żadnych drgań podczas jazdy i przyspieszania, dodatkowo zniknęły wzbudzające się drgania w sytuacji kiedy np na 2 biegu rozpędziłem silnik do 3000obr i odpuściłem gaz pozwalając na zwalnianie auta. Powstawały wtedy drgania, które jak widać powodowała także podpora. Oczywiście żadnych stuków podczas zmiany biegów nie miałem. Sama podpora to był jeszcze oryginał, nie oberwana do końca, ale 50% gumy na obwodzie już było urwanej, czego nie było widać, gdy siedziała na aucie. Łożysko miało luz i szumiało. Przednia podpora także jest fabryczna, ale wygląda nie źle, wymienię ją też kiedyś przy okazji, żeby mieć święty spokój. Mam także wrażenie, że biegi zaczęły jeszcze lepiej wchodzić podczas gdy auto się toczy, nigdy nie miałem z tym problemu, ale wydaje mi się, że jest lepiej. Po wymianie rozpędziłem auto na podnośniku do ponad 200km/h i w całym zakresie prędkości nie miałem żadnych wibracji, a z racji tego, że łożysko nie szumiało, to w aucie jest ciszej. Wcześniej oczywiście nie zwróciłem na to uwagi, bo jak dla mnie szum ten był normalny, spowodowany pędem wiatru, czy oponami.

Także jeśli ktoś ma objawy wibracji podczas schodzenia z obrotów na biegu, lub samowzbudzających się drgań nadwozia podczas jazdy na wprost ze stałą prędkością, lub drgań nadwozia podczas przyspieszania, to polecam sprawdzić stan tylnej podpory, i to najlepiej ściągając osłonę termiczną, bo dopiero wtedy dobrze ją widać, a sam wał trochę waży więc jak zaczyna drgać, to potrafi hałasować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak powinien wyglądać każdy opis rozwiązanego problemu :cool2: ale rzadko się to zdarza..najważniejsze, że już z głowy :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.