Skocz do zawartości

W czasie jazdy odcina moc,po czym powraca do siebie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.Opisuje mój problem po wczorajszym dniu auto podczas jazdy zaczeło przerywac i gasnąc.Na dzien dzisiejszy po odpaleniu rano samochodu chodził po czym przejechałem z 15 kilometrów i zaczoł szarpac i gasnac.Nie mam pojecia gdzie szukac przyczyny.Obiaw jest taki jak by na sekunde został odciety zapłon.czy jest to mozliwe ze konczy sie sterownik pompy wtryskowej,czy tez jest to przyczyna jakiegos czujnika na silniku jest to e46 320d 136 kM.I tak co jakis czas,ciezki błąd do diagnozy silnika.Moze ktos z was miał taki przypadek.

viewtopic.php?f=69&t=117886

Edytowane przez piotrbur
Opublikowano

błędy sprawdziłeś czy jakiś nie został w pamięci ?

no i silnik to nie 320i tylko 320d lub m47.

Zmień tytuł bo będzie śmietnik.

szukam
Opublikowano
Wczoraj zdemontowałem pompe wtryskowa, i zawiozłem do serwisy.Na wstepie powiedzieli przy opisaniu usterki ze jest to czujnik halla który znajduje sie w pompie jutro bede znał usterke w 100 procentach wiec napisze co mojej bumie dolega
Opublikowano
Szkoda, że się tak pospieszyłeś i od razu zdemontowałeś VP44 z silnika. Byłoby nie fajnie gdyby się okazało, że problemem jest czujnik GMP, albo zwierający elektrozawór EGR duszący silnik spalinami :roll: Najprościej podpiąć INPA i zbadać w czym może tkwić problem. A tak to się narobiłeś przy demontażu... miejmy nadzieję, że zblokowałeś silnik w GMP 1ego cylindra i dalej nie wiesz na czym stoisz. Natomiast z teorii wynika, że nawet uszkodzenie czujnika WKZ (czujnik impulsów nadajnika wału rozdzielacza VP44) nie wpływa na unieruchomienie silnika, gdyż jego rolę przejmuje właśnie czujnik GMP wału korbowego. Ponadto sterownik odbiera sygnał rzeczywistego początku wtrysku z czujnika NBF - wzniosu iglicy rozpylacza. Mimo wszystko przyczyną może się okazać sterownik pompy - już kultowe przepalające się tranzystory. Daj znać o wyniku diagnozy. Pozdr.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.