Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..panowie mam pytanko odnośnie oświetlenia :)

Czy ktoś wsadził w halogen jakiś xenon :> bądź jakieś inne żarówki coś ala' led, całkiem odbiegające od tej koszmarnej zółtej barwy żarówki w halogenie? jeśli tak to prosiłbym aby ktoś się pochwalił zdjęciem,bo chciałbym zobaczyć jak to wygląda :)

a chciałbym móc porównać xenon w halogenie - a żarówkami jakimiś led, xenonono podobne :)

pozdrawiam :]

PS.Bo na sezon musi wlecieć xenon z soczewką + ringi w lampy i tak jak mówię,cosik podobnego na halogeny :)

Opublikowano
PS.Bo na sezon musi wlecieć xenon z soczewką + ringi w lampy i tak jak mówię,cosik podobnego na halogeny :)

rozumiem że montujesz ori lampy ksenonowe, samopoziomowanie i spryski? a jak chcesz sobie zakładać ledy to może warto pomyśleć o zmianie BMW na coś z grupy VAGa ? no i ten ksenon w halogeny to już wogóle porażka.

Opublikowano

może tylko powiedz co chcesz tym halogenem robić. Bo tego jakoś nie zrozumiałem, chcesz się pozbyć koloru żarówki ? chcesz żeby świeciło na biało ? do czego chcesz tego używac?

halogeny służa do używania podczas mgły trzeba tutaj dodać poza terenem zabudowanym bo wielu rajdowców o tym nie wie lub na krętej drodze do doświetlania zakrętów.

Robienie "wsi" lub "remizy" niestety na tym forum jest piętnowane. (bez obrazy dla mieszkańców wiosek)

szukam
Opublikowano

czyli xenon w halogenie i np xenon + ringi w lampie to powszechnie uznana wieś ?:) a no to przepraszam nie wiedziałem :]

zdecydowanie lepiej będzie wyglądał xenon w halogenie + lampa z soczewką na xenonie,niż żołta barwa zwykłej żarówki,komuna i lata 90... :]

dlatego chciałem zerknąć czy ktoś ma takie połączenie,ale jeśli to wieś to nie wiedziałem ;]

XXI wiek,samochody z salonów wyjeżdzają na xenonie,dlatego też lata żołtych żarówek w lampach to już nie ta era :]

http://www.google.pl/imgres?q=xenon+halogen+e46&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1024&bih=677&tbm=isch&tbnid=L9gI9ZUNn7YslM:&imgrefurl=http://www.bmw-syndykat.pl/viewtopic.php%3Fp%3D232385%26sid%3D0d6ebafba79116c92fe9ee91d659e26e&docid=ZxQkQyPDx_imbM&imgurl=http://img98.imageshack.us/img98/3937/imgp3703.jpg&w=800&h=600&ei=qTBGUc7yLozSsgbluYDADA&zoom=1&ved=0COsBEIQcMDE&ved=1t:3588,r:49,s:0,i:235&iact=rc&dur=463&page=4&tbnh=179&tbnw=259&start=45&ndsp=16&tx=190&ty=62

coś podobnego :]

Opublikowano
natomiast xenon w halogenie i xenon mijania i drogowych to juz rok zazwyczaj powyzej 2010 wiec jednak z e46 to blizej Ci do tej komuny.. Stare auta z takimi kwiatkami wygladaja wlasnie na wies. Druga rzecz to juz taka czy to sie sprawdzi? Przeciez na halogenach jezdzimi zazwyczaj bardzo malo i przez krotki okres czasu właczajac i wyłaczajac je w niedlugim okresie czasu, bo mgla zazwyczaj nie jest caly czas i przez 10km tylko powiedzmy przez 500m a wlaczanie i wylaczanie xenonu to chyba mija sie z celem.. Druga sprawa to czy swiatlo przeciwmglowe nie jest bardziej efektywne barwy zoltej?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wstydzisz się pomysłu?

napisałeś ksenon w halogen.

takie ori to sobie w doope wsadź.

a później oślepiasz wszystkich.

kup philips nigthtguide i masz super światło bez kombinacji.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja ma xenon w halogenach w swojej x5 i swieci i wyglada super jak sie na samych ringach jedzie np...i co? wiocha to? panowie nie badzcie smieszni :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wiocha jak masz kogoś naprzeciwko.

krzywdę innym na drodze robisz.

Opublikowano

widzę hejterzy górą :) kolega od x5 piąteczka:)

zielo oczywiście takie rozwiązanie jest ok rozwiązaniem :]

temat ewidentnie do zamknięcia,na lato będzie 3jeczka przejeżdzała ulicą,to chłopaki będą języki wywalać :]

HIPSTERZY :]

wiocha,to 10 rur,spojlery.. te obsrane podłużne ledy gidzes na dole..ale jeśli dla was xenon z soczewką czyli oryginalne lampy + ringi ,i w halogenach podobnej barwy kolor żarówki,to WIEŚ no to ave panowie :]

Opublikowano

biały kolor można uzyskać za pomocą żarówki, halogenów używa się wtedy kiedy prawie nic nie widać wiec po co lans ?

do tego montaż xenonów w odbłyśnik halogenu jest bez sensu bo źle to ze sobą wspólpracuje, tylko soczewka daje odpowiednie skupienie światła dla xenonu żeby nie raziło innych.

ori ksenony plus ringi to nie wiocha. Ale pchanie hida za 80zł w halogeny już tak.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wiocha jak masz kogoś naprzeciwko.

krzywdę innym na drodze robisz.

eh tam gadasz... malo sie znasz widze na swiatlach w autach :D . x5 ma samopoziomowanie calego nadwozia. nigdy nikogo nie oslepiam. nawet przy braku poziomowania, prawidlowo ustawione przeciwmgielne z hid nikogo nie oslepiaja. nie gadajcie glupot. wyglad swietny, oswietlanie drogi we mgle bardzo dobre. nigdy nikt mi nie zamrugal, ze kogos oslepiam. nie wiem jak to wygladac/ swiecic bedzie w 3ce ale nie piszcie ze hid w przeciwmglowych to ble bo bleeeee :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak po tych swoich lasach jeździsz to może i nie błyskają.

bo zwierzyna leśna nie ma czym ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ale " wiocha " :D :P

http://img580.imageshack.us/img580/8286/dsc00073bo.jpg

Opublikowano
Myślę, że wklejony wcześniej link wyczerpał temat i nie ma potrzeby wklejania coraz droższych aut, ani marzyć o samopoziomowaniu całego auta w e46.
Opublikowano

Z ciekawości zapytam:

W peugeociku mam coś takiego jak "dalekosiężne reflektory do jazdy sportowej" zamontowane są jak przeciwmgłowe i załączają się z długimi(jak już trafi się okazja do włączenia to jest naprawdę widno - bez HID) - czy w BMW jest coś takiego - np w tych M zderzakach są duże lampy, to są zwykłe przeciwmgłowe? Bo co to za "lans" w porównaniu z soczewami :lol:

Opublikowano
To jest BMW, do normalnej jazdy wystarczają zwykłe długie. W zderzakach są halogeny.
Opublikowano
...W zderzakach są halogeny.

To się domyślam że nie HID :lol:

Ale czy zawsze to są przeciwmgłowe :?:

Zwróć uwagę że w słowach "dalekosiężne reflektory do jazdy sportowej" nie ma mowy o normalnej jeździe.

Opublikowano
4 maja MAJÓWECZKA Z BMW w Toruniu :) także języki będą szukać po podłodze hejterom :)

Wcześniej nie pisałeś, jaki tak naprawdę efekt chcesz uzyskać. Jeśli zależy ci, żeby młodzież zamiatała jęzorami na zlocie, to bym się nawet nie zastanawiał.

Opublikowano
Panowie, a czy poza HIDem są jakieś sensowne żarówki ledowe dzięki którym można zmienić barwę światła w halogenach na białą? Wydaje mi się że gdzieś się z czymś takim spotkałem. Używał ktoś tego?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
żarówki premium kup i będą białe.