Skocz do zawartości

ZAKUP e36 PORADY OPINIE

maniek12345

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

M52 323i 6 garow swoje robi i mam zamiar sobie wlasnie gaz wstawic w najblizszym czasie :) No i jak wyzej koledzy wspomnieli jak dbasz tak masz, wiec poprzednie uzytkowanie samochodu ma najwiekszy wplyw :) ja od roku jezdze, 256 jest najechane teraz i 0 wkladu procz wymiany oleju :)

Zero wkładu bo nie widzisz potrzeby. A nie dlatego że auto tak mega zadbane.

Na starcie 2tys bez problemu w twoje auto trzeba włożyć. W każde na rynku:)

Sprowadzam fury ze Szwajcarii. Mylisz się - choć oczywiście nie zawsze :)

Najlepszego!

• 2 tygodnie później...
Witam. Jestem tu nowy. Chciałbym się dowiedzieć czy na ówczesne czasy znajdę jakąś zdrową, nie zajechaną i przyjemną e36 coupe z R6 benzynę do 15 tysięcy (budżet mam większy, ale wolę zostawić sobie z 3/4 tysiące na niespodziewane wydatki)? :twisted:

Witam. Jestem tu nowy. Chciałbym się dowiedzieć czy na ówczesne czasy znajdę jakąś zdrową, nie zajechaną i przyjemną e36 coupe z R6 benzynę do 15 tysięcy (budżet mam większy, ale wolę zostawić sobie z 3/4 tysiące na niespodziewane wydatki)? :twisted:

Bez problemu.

Witam Panowie. Powoli zaczynam się rozglądać za swoim pierwszym Bmw. Tak, jestem pewien, że będzie to Compact. Pytanie czy oglądał ktoś z Was sztukę od Auto Bawarii? Link: https://www.facebook.com/AutoBawariaPulawy/posts/1224425531012428

Na co zwrócić uwagę przy oględzinach e36 Compact?

• 2 tygodnie później...

kierownica - to nie jest oryginał chyba albo jakaś przeróbka, gałka biegów też jakiś wynalazek. Albo to jest jakiś indywidual (sprawdz VIN w dekoderze wyposażenia) albo ktoś poleciał na fantazji i obszył fotele i boczki.

no i w spalanie nie wierz :D w mieście od 9 się zacznie przy emerytowaniu :P bliżej 11 będzie.

szukam

• Moderatorzy
kierownica - to nie jest oryginał chyba albo jakaś przeróbka, gałka biegów też jakiś wynalazek.

Gałka fakt. A kierownica jest jak najbardziej oryginalna. Pierwsze modele E36 taką miały i nawet bez poduszki.

a ta tapicerka alcantry to kiedyś ją montowali fabrycznie czy ktoś sobie dołożył?

Przecież wyraźnie jest w ogłoszeniu...obszyta alcantarą. Oryginalnie występowała alcantara, ale na sportzajzach i to w półskórze-środek alcantata boki skóra.

no akurat ten silnik nie jest polecany z racji tego że pali tyle co 2.5 albo 2.8 a jeździ tylko troche lepiej niż 1.8 :P

Ale za to twardy. Na żeliwnym bloku i bez vanosa :wink:

ec2Wze6.jpg

• 3 tygodnie później...

Witajcie.

Czy do 5-7tys. znajdę fajne e36 coupe? Mówiąc fajne mam na myśli nie-spawane i nie pognite progi,podłużnice i podłoga..

Generalnie zależy mi na coupe'cie bo auto to mi się podoba od gówniaka i mam zamiar spełnić swoje marzenie! :) Niestety środków zbyt dużych nie mam ale może coś się znajdzie?

Wymagam:

-COUPE (tylko i wyłącznie)

-ABS

-El. szyby

-Nie pognite progi,podłoga i podłużnice oraz nie-spawane..

-Fajnie jakby był szyberdach ale niekoniecznie

Silnik? Celuje w 1.8is albo 2.0 ale jak i 1.6 w dobrym stanie bym znalazł to bym brał, gaz czy nie gaz też nieistotne. To jak? da radę coś ustrzelić czy lepiej szukać kompota?

Witajcie.

Czy do 5-7tys. znajdę fajne e36 coupe? Mówiąc fajne mam na myśli nie-spawane i nie pognite progi,podłużnice i podłoga..

Generalnie zależy mi na coupe'cie bo auto to mi się podoba od [bAD] i mam zamiar spełnić swoje marzenie! :) Niestety środków zbyt dużych nie mam ale może coś się znajdzie?

Wymagam:

-COUPE (tylko i wyłącznie)

-ABS

-El. szyby

-Nie pognite progi,podłoga i podłużnice oraz nie-spawane..

-Fajnie jakby był szyberdach ale niekoniecznie

Silnik? Celuje w 1.8is albo 2.0 ale jak i 1.6 w dobrym stanie bym znalazł to bym brał, gaz czy nie gaz też nieistotne. To jak? da radę coś ustrzelić czy lepiej szukać kompota?

Da radę. Dołącz do grupy na fb "tanie daily" oraz "tanie gruzy". Tam na bank znajdziesz ;)

Aleś mnie rozbawił chłopie. :D

Moje jest pospawane, uszczelki zielone, sparchałe, szyby od strony kierowcy wylatują ze ślizgów. Blacha purchlata.. Przywracam je do świetności drutując jak mogę :mad2:

Powiem tak.. WĄTPIĘ !!!

Skoro miałeś spawane podłużnice to raczej bym już jej nie doprowadzał do stanu używalności bo zdrowia i życia nigdzie nie kupisz w razie jakiegoś wypadku kiedy auto złamie się na pół jak zapałka.. Wiem,że to BMW i również kocham je i ratowałbym je jakbym tylko mógł ale jednak bezpieczeństwo chyba jest ważniejsze...

Sorki, skrót myślowy. Nie pisałem o spawanych podłużnicach :!: Widać "rzeźbienie" w okolicy błotników. Co do jazdy pospawanym autem.. Dobrze zrobione ( wg mnie ) to bez paniki. :D Poza tym nie należę do "demonów prędkości " . Szkoda mi kasy na mandaty, śpieszyć się nie mam gdzie :D .. Ale :mrgreen: dzięki za troskę.. Off topic, trochę odeszliśmy od tematu..