Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Progi, podłoga, nadkola, miejsce na koło zapasowe, drzwi, czyli wszystko :)

To akurat drobnostki. Zapomnieliście o podłużnicach ;)

Opublikowano
M52 323i 6 garow swoje robi i mam zamiar sobie wlasnie gaz wstawic w najblizszym czasie :) No i jak wyzej koledzy wspomnieli jak dbasz tak masz, wiec poprzednie uzytkowanie samochodu ma najwiekszy wplyw :) ja od roku jezdze, 256 jest najechane teraz i 0 wkladu procz wymiany oleju :)
Opublikowano

Zero wkładu bo nie widzisz potrzeby. A nie dlatego że auto tak mega zadbane.

Na starcie 2tys bez problemu w twoje auto trzeba włożyć. W każde na rynku:)

szukam
Opublikowano
Zero wkładu bo nie widzisz potrzeby. A nie dlatego że auto tak mega zadbane.

Na starcie 2tys bez problemu w twoje auto trzeba włożyć. W każde na rynku:)

Sprowadzam fury ze Szwajcarii. Mylisz się - choć oczywiście nie zawsze :)

Najlepszego!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z przodu dekla zaworów jest taki garb.

Głowica bez vanosa jest prosta, z vanosem po jednej stronie jest taki nosek. Nie da się tego pomylić.

W google grafika masz pełno zdjęć

szukam
Opublikowano
Witam. Jestem tu nowy. Chciałbym się dowiedzieć czy na ówczesne czasy znajdę jakąś zdrową, nie zajechaną i przyjemną e36 coupe z R6 benzynę do 15 tysięcy (budżet mam większy, ale wolę zostawić sobie z 3/4 tysiące na niespodziewane wydatki)? :twisted:
Opublikowano
Witam. Jestem tu nowy. Chciałbym się dowiedzieć czy na ówczesne czasy znajdę jakąś zdrową, nie zajechaną i przyjemną e36 coupe z R6 benzynę do 15 tysięcy (budżet mam większy, ale wolę zostawić sobie z 3/4 tysiące na niespodziewane wydatki)? :twisted:

Bez problemu.

Opublikowano
A gdzie polecacie szukać zadbanych okazów, ponieważ jak przeglądam otomoto to albo trupy albo w odległości +-200 km nie ma nic ciekawego.
Opublikowano
A gdzie polecacie szukać zadbanych okazów, ponieważ jak przeglądam otomoto to albo trupy albo w odległości +-200 km nie ma nic ciekawego.

Znajdziesz w Polsce ale to wymaga jeżdżenia.

Opublikowano
popatrz po forach, często dobre auta nie muszą być wystawione na allegro czy olx :) zostają wsród znajomych lub innych zapaleńców ale z forum :D
szukam
Opublikowano

Kolego chyba naprawdę niewiele wiesz o bmw.

Taki compakt to nieporozumienie z tym silnikiem i jeszcze w automacie. Spali tyle samo co 2.8

Poza tym cena kosmiczna jak za 1.6

Poza tym lewy błotnik przedni ma inny odcień

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kierownica - to nie jest oryginał chyba albo jakaś przeróbka, gałka biegów też jakiś wynalazek. Albo to jest jakiś indywidual (sprawdz VIN w dekoderze wyposażenia) albo ktoś poleciał na fantazji i obszył fotele i boczki.

no i w spalanie nie wierz :D w mieście od 9 się zacznie przy emerytowaniu :P bliżej 11 będzie.

szukam
Opublikowano

To wszystko da rade wymienić dosyć niskim kosztem w spalanie nie wierze nie kupuje r6 po to żeby auto paliło 10 litrów XD

Przejade się i zobaczę chyba :)

• Moderatorzy
Opublikowano
kierownica - to nie jest oryginał chyba albo jakaś przeróbka, gałka biegów też jakiś wynalazek.

Gałka fakt. A kierownica jest jak najbardziej oryginalna. Pierwsze modele E36 taką miały i nawet bez poduszki.

a ta tapicerka alcantry to kiedyś ją montowali fabrycznie czy ktoś sobie dołożył?

Przecież wyraźnie jest w ogłoszeniu...obszyta alcantarą. Oryginalnie występowała alcantara, ale na sportzajzach i to w półskórze-środek alcantata boki skóra.

no akurat ten silnik nie jest polecany z racji tego że pali tyle co 2.5 albo 2.8 a jeździ tylko troche lepiej niż 1.8 :P

Ale za to twardy. Na żeliwnym bloku i bez vanosa :wink:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Taaa na kazdym kroku bierz 2.8 bo to jedyna sluszna jednostka ewentualnie 2.5... Szczerze wolalbym zdrowe 2.0 lub 1.8 w cenie trupa 2.8. A zdrowe 2.8 swoje kosztuje.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie.

Czy do 5-7tys. znajdę fajne e36 coupe? Mówiąc fajne mam na myśli nie-spawane i nie pognite progi,podłużnice i podłoga..

Generalnie zależy mi na coupe'cie bo auto to mi się podoba od gówniaka i mam zamiar spełnić swoje marzenie! :) Niestety środków zbyt dużych nie mam ale może coś się znajdzie?

Wymagam:

-COUPE (tylko i wyłącznie)

-ABS

-El. szyby

-Nie pognite progi,podłoga i podłużnice oraz nie-spawane..

-Fajnie jakby był szyberdach ale niekoniecznie

Silnik? Celuje w 1.8is albo 2.0 ale jak i 1.6 w dobrym stanie bym znalazł to bym brał, gaz czy nie gaz też nieistotne. To jak? da radę coś ustrzelić czy lepiej szukać kompota?

Opublikowano
Witajcie.

Czy do 5-7tys. znajdę fajne e36 coupe? Mówiąc fajne mam na myśli nie-spawane i nie pognite progi,podłużnice i podłoga..

Generalnie zależy mi na coupe'cie bo auto to mi się podoba od [bAD] i mam zamiar spełnić swoje marzenie! :) Niestety środków zbyt dużych nie mam ale może coś się znajdzie?

Wymagam:

-COUPE (tylko i wyłącznie)

-ABS

-El. szyby

-Nie pognite progi,podłoga i podłużnice oraz nie-spawane..

-Fajnie jakby był szyberdach ale niekoniecznie

Silnik? Celuje w 1.8is albo 2.0 ale jak i 1.6 w dobrym stanie bym znalazł to bym brał, gaz czy nie gaz też nieistotne. To jak? da radę coś ustrzelić czy lepiej szukać kompota?

Da radę. Dołącz do grupy na fb "tanie daily" oraz "tanie gruzy". Tam na bank znajdziesz ;)

Opublikowano

Aleś mnie rozbawił chłopie. :D

Moje jest pospawane, uszczelki zielone, sparchałe, szyby od strony kierowcy wylatują ze ślizgów. Blacha purchlata.. Przywracam je do świetności drutując jak mogę :mad2:

Powiem tak.. WĄTPIĘ !!!

Opublikowano
Skoro miałeś spawane podłużnice to raczej bym już jej nie doprowadzał do stanu używalności bo zdrowia i życia nigdzie nie kupisz w razie jakiegoś wypadku kiedy auto złamie się na pół jak zapałka.. Wiem,że to BMW i również kocham je i ratowałbym je jakbym tylko mógł ale jednak bezpieczeństwo chyba jest ważniejsze...
Opublikowano
Sorki, skrót myślowy. Nie pisałem o spawanych podłużnicach :!: Widać "rzeźbienie" w okolicy błotników. Co do jazdy pospawanym autem.. Dobrze zrobione ( wg mnie ) to bez paniki. :D Poza tym nie należę do "demonów prędkości " . Szkoda mi kasy na mandaty, śpieszyć się nie mam gdzie :D .. Ale :mrgreen: dzięki za troskę.. Off topic, trochę odeszliśmy od tematu..