Skocz do zawartości

ZAKUP e36 PORADY OPINIE

maniek12345

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Tak ze zdjęć ciężko coś więcej powiedzieć. Trzeba jechać i oglądać. Najlepiej kilka sztuk obejrzeć w tamtym kierunku. Jedyne co do mnie nie przemawia to za ta cene oczekiwalbym jakiegoś wyposażenia, a tu masz wersje bieda.

doklanie, brak szpery, brak skóry, nie ma zadnych systemów, podgrzewanych foteli, z dodatków to tempomat, brak komputra, brak klimy

bida z nędzą jak za taki pieniądz ale jak ktoś sobie chce doposażać za gruby pieniądz a auto jest zdrowe to może i warto się zainteresować.

olej svke

svke olej

mnie to najbardziej wkurza ten opis "najbogatsza opcja wyposażenia", gościu czy ty widziałeś w ogóle te auto? :duh:

a i najlepiej dalej pisze "oprócz klimy" :mrgreen:

Z zewnątrz wygląda w miare, oczywiście bez akcentów tuningowych, w środku nic szczególnego, raptem posiada sporty półskóra, serducho i hi-fi i czarny sufit.

Jak dla mnie cena przesadzona.

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

• Moderatorzy
i hi-fi

Jestem ciekawy czy jest to fabryczne czy też może gratis po przeszczepie boczków.

Jestem ciekawy podwójnie jak to gra z nieoryginalnym radiem?

brak szpery

2,5 i 2,8 dostawały szperę w standardzie czy były też bez tego nie wiem.

ec2Wze6.jpg

fakt może nie wygląda, ale jak się kupi radio z czerwonym podświetleniem bez dziwactw to można mieć całkiem nieźle komponujący się i dobrze grający odtwarzacz.

przeglądając allegro spotkałem ciekawą moim zdaniem perełkę: http://allegro.pl/bmw-e36-sedan-320i-m-pakiet-szyber-klima-niemcy-i5022273095.html żebym posiadał teraz taki budżet to bym się pokusił chyba na oględziny :)

Zielona Bestia E36 sedan: M43b16 1.6 102KM & Corsa 1.4 na podtlenku LPG

SongoE36 napisał

każde radio w 36 gra lepiej jak ori :)

Zapewniam Cię,że nie...

Tu się zgodzę z kol.Szczenka.Mam fabryczny top hifi harmana rzecz jasna z ori odtwarzaczem blaupunkt.na płyty.System jest dobrze dostrojony i dość dynamiczny by móc z przyjemnością,cicho czy głośno słuchać muzyki.Kumple poszukiwali mi w aucie tuby niedowierzając że to fabryczny twór :)

• Moderatorzy

Ładnie wygląda.

Ale to auto jest do opłat i jest to dwulitrowy sedan za cenę ponad 10 k.

No i ta zarzygana komora silnika. Może i dobrze, że nie wypucowana i z toną plaka, ale jednak nie świadczy to tak dobrze.

W tych modelach nie montowali już radia Bavaria CII.

PS.Uważam, że 15 tk na oleju w tych silnikach to za dużo.

ec2Wze6.jpg

2.0 to już R6, i charakterystyczny dźwięk BMW. Nie może być taki zły jak mówią :mrgreen: zresztą, czy to ważne ile ma koni? ważne że jazda nim to przyjemność :P

wczoraj walnąłem sobie trasę 40km krajówkami, usiadłem sobie wygodnie w nowe sporty :mrgreen: , rozpędziłem się do 120 załączyłem bardzo głośno bita

i łykałem zakręty. Nawet podróżowanie 1.6 może być przyjemne :mrgreen: chociaż wiadomo 170 kucy zawsze mieć lepiej, ale moim zdaniem już 150 musi się jakoś toczyć :P

wystarczy tylko sprawdzić jakie moce daje radio bo każde zwykłe dobre radio zagra lepiej niż ori na seryjnych głosnikach bo zasili je duzo wiekszą mocą. Jeśli idziemy w HK i wzmacniacze to podejrzewam że zestaw za niecałe 1tys zł zagra o niebo lepiej niż cały komplet HK. Podejrzewam że tutaj jest podobnie jak w e46 czyli HK to wiecej picu niż grania ładnego.

Do tego jeszcze nie wiem jak wygląda sprawa mocowania głosników w drzwiach, są do blachy czy do boczka przykręcone ? bo jak do boczka to nie zagra to nigdy :P

szukam

W każdym BMW ,które miałem zaczynałem od wywalenia na śmietnik fabrycznych głośników. W większości też wylatywało ori radio .Fabryczne radia zostały tylko w E65 i obecnym E38 ale zostały zmodyfikowane i dodane zewnętrzne wzmacniacze. Podzielam opinie ,że wszystko gra lepiej niż oryginał w BMW :) Zgadzam się również ze stwierdzeniem ,że niestety w oryginale lepiej to wygląda. Ja należę do tej grupy ,która woli jak coś gra a nie wygląda .

Witam wszystkich użytkowników e36 to mój pierwszy post w tym dziale. Chce kupić e36 compact 323ti , proszę o opinie właścicieli takich samochodów , szczególnie chodzi mi o prowadzenie i czy nadaje się do zabawy w kjs i niezawodowy drift , znalazłem takie dwie oferty :

http://otomoto.pl/bmw-323-e36-m-pakiet-gaz-skora-klima-oryginal-C35268992.html

http://otomoto.pl/bmw-325-2-5-litra-klima-skora-m-pakiet-rakieta-C35542592.html

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Witam. Panowie powiedzcie mi ile jest warte e36 2.0 benzyna silnik m52. Kombi. Wyposarzenie

- abs

- asc

- wszystkie szyby w elektryce z blokada tylnich

- podgrzewane siedzenia

- klimatronic

- centralny z pilota

Rocznik 97

W aucie do zrobienia jeden prog bo jest dziura, wymienic uszczelke pod klawiatura i podsufitka. Tak to autko ladne most i podpora nie wyja silnik ladnie rowno pracuje, zawieszenie nie wybite hamulce igla. Ile mozna dac za autko w takim stanie?

4-5k ogarnij podsufitkę i progi, wymień uszczelkę to może uda Ci się sprzedać za 6-8k. wszystko zależy od stanu ;) bo jak ktoś widzi rdze i podsufitkę wiszącą to raczej się nie zainteresuje.

Mówią że jako budżetowe e36 to tylko z silnikiem 1.8 bez vanosa. Posiadam e36 316i z 94 i nie narzekam. Co prawda bmw nawet tak stare nie jest autem dla osoby bez choćby niwielkiego zapasu gotówki. Po 20 latach eksploatacji zawsze trzeba kilka rzeczy zrobić bo i tak padną. Problem z odkupem tak starego auta polega na burackim podejsciu 20letnich włascicieli bez gotówki. Tak więc o ile nie było nigdy wymieniane to predzej czy później padnie: alternator bądź jego łożysko, termostat, przepływomierz, cewki zapłonowe tzn należy wymienić komplet cewka przewody świece, rura przepływomierza bo pęka ze starości, komplet przód i tył amortyzatory i prawdopodobnie sprężyny tylne gdyż butle z gazem powodują wcześniejsze zmęczenie materiału i pękanie, warto również poprosić mechanika aby sprawdził tuleje wahaczy z przodu i z tyłu. Nie zawsze są wyeksploatowane ... no i jedna z boleśniejszych aczkolwiek najważniejszych wymian eksploatacjnych - PRZEWODY HAMULCOWE ! Często są skorodowane i mogą strzelić przy hamowaniu ... jeżeli czujemy luz na kierownicy to oczywiście wymieniamy drążki kierownicze ( nie są drogie ). Jeżeli jest to rozrząd komplet oczywiscie. ( 316i mają łańcuch wiec koszt rozrządu odchodzi). Teraz jest jeszcze kwestia stanu sprzęgła. Jak wiadomo zimą sprzęgło mocno obrywa w betach bo 20paro latki nie mają pojęcia jak się bawić z głową ... też warto je wymienić no chyba że poczekamy jak samo nas uziemni w najmniej odpowiednim momencie ... możecie mi wrzucać ile chcecie ale sam wpakowałem masę pieniędzy w moją becię bo poprzedniego właściciela nie było stać na to auto. Wymiana filtrów i oleju oraz sprawdzenie stanu tarcz klocków lub okładzin w bębnach to podstawa ... jeśli nie masz pieniędzy cierpliwości i czasu odpuść bmw. Jeżeli masz to unikaj diesla, aut od szczyli i takich które zaczynają mieć problemy z elektryką ... bo wtedy bedziesz miał skarbonkę bez dna. Po tylu latach należy liczyć się też z wymianą stacyjki bo powycierają się tryby i nie będzie rozłączało podświetlenia zegarów i konsoli. Częstym problemem tego modelu jest też padająca elektronika zegarów których się nie naprawia tylko wymienia na używki. To co napisałem brzmi jak horror ale w rzeczywistości nim nie jest jeżeli kupi się auto w dobrym stanie. Na końcu dodam że w tym wieku nawet nie bite egzemplarze ( a takich chyba nie ma ) lubi podjadać rdza progi, ranty drzwi, ranty klapy bagażnika no i nadkola ale tu już nie jest to regułą. Bmw nawet tak stare da dużo radości z jazdy o ile nie straci się rozumu( tylni napęd może zaskoczyć a nawet zabić i dlatego zarezerwowany jest dla twardzieli ;) )

Witam Panów :D Co sądzicie to tym egzemplarzu ? Warto się zainteresować ?

http://olx.pl/oferta/bmw-320-stan-idealny-klasyk-german-brillantrot-CID5-ID8HO53.html#5e26d51a1c

Przebieg to fikcja jak zawsze. Jeżeli nie była regenerowana lub wymieniana głowica to ta przyjemność spadnie na Ciebie. Nawet jeżeli auto nie widziało nigdy doładowania nitro LPG to problem nadal może wystąpić. Koszt to ok 3 tyś. Jeżeli rozrząd jest na pasku to przy okazji go wymieniasz na nowy. Żukowo to nie jest dobre miejsce na kupowanie samochodu. Przykro to mówić ale nie chciałbym z tam tąd nic co wyszło z pod ręki tamtejszych "fachowców" ... nie łódź się że kupisz i nic nie bedziesz musiał robić. A jak się z tym liczysz to jedź i go sprawdź.

• Moderatorzy

Przestań pisać głupoty żeby tylko zaistnieć.

Widziałeś pasek rozrządu w silniku 2,0 montowanym w E36? W tej jest silnik M50B20 bez vanosa. Najpierw się zorientuj jeżeli nie wiesz i potem dopiero pisz.

A z głowicą to nie rozumiem w ogóle o co chodzi.

M50 to jedne z lepszych motorów-wytrzymałe.

ec2Wze6.jpg