Skocz do zawartości

ZAKUP e36 PORADY OPINIE

maniek12345

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Nie wiem gdzie wrzucac przestrogi przed zakupem auta, ale widze ze auto http://tablica.pl/oferta/bmw-e36-coupe-lpg-sekwencja-niska-cena-CID5-ID5p9h9.html#43fed0f938 znow wrocilo na rynek :D ktos kupil i chyba sie nadzial, lecz cena jest +500zl i auto stoi w lublinie :D

Poprzedni wlasciciel byl w stanie oddac to auto nawet za 1600-1700.

Rozni ludzie zyja na tym swiecie i nie kazdy jest tak obeznany. Moze jakis 18-latek, ma wielkie marzenie o swoim e36 coupe a ma na to 3000, zobaczy takie ogloszenie i pomysli ze to jego "Graal".

Swoja droga, kto podbija przeglad na takie zlomy..

Witam wszystkich, jako, że to mój pierwszy a na pewno nie ostatni post na tym forum :)

Filip, Bielsko-Biała

Chcę dołączyć do rodziny BMW, szukam dla siebie jak najbardziej zbliżonej do serii e36 coupe 1.8is z gazem. Do wydania na samochód mam do 7k zł.

Znalazłem do sprzedania zresztą z mojego miasta taką bunie:

http://allegro.pl/bmw-e36-318-is-140-km-coupe-lpg-m-pakiet-i4087006521.html

Może już na pierwszy rzut oka jesteście w stanie cokolwiek powiedzieć o tym ogłoszeniu ?

Z góry dzięki :)

Witam, mam dylemat. Szukam E36 cabrio z silnikiem 2.8. Pięknie było by mieć w nim gaz(oszczędna jazda).

Znalazłem coś takiego: http://tablica.pl/oferta/bmw-328i-cabrio-CID5-ID54097.html#b89a9f698c jednak samochód jest 500KM ode mnie. Czasu mam bardzo mało ze względu na pracę. Zna ktoś może to auto? Wie ktoś coś o tym więcej? Boję się jechać tyle KM, żeby zobaczyć nic nie warty szrot.

Może ktoś forumowiczów ma nei daleko?

Pozdr.

Zmienic lampy z przodu i tlumik koncowy. Ogolnie ladnie wyglada, robi dobre wrazenie. Warto jechac, obejzec i osluchac.

Rzeczywiscie ładne auto, jak na taką cenę nawet bardzo ładne. Lampy pół biedy, mogą zostać, na początku do razu za to wywalic ten durny znaczek z klapy...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...

Witam

Chciałbym zakupić BMW e36 316i wyposażone w automat . Automat to koniecznośc mogę obsługiwać gaz i hamulec zdrową nogą nie martwiąc się zmianą biegów .

Jaka jest trwałość takiej skrzyni ?

Ile kosztuje wymiana wahaczy w tylnim zawieszeniu, a ile w przednim. Zmieszczę się w kwocie ok 500-600 zł części i robocizna ?

Wydaje mi sie ze ciezko bedzie trafic 1.6 w automacie, o jest ich malo. Najpredzej w automacie trafisz 2.0-2.5 lub Tds'a no chyba ze masz juz upatrzone 1.6, a tak mozna wnioskowac z twojego posta. Co do wymiany wymienionych czesci to wszystko zalezy jakiesj jakosci kupisz elementy. Trwalosc skrzyni jesli ktos wiedzial jak obchodzic sie z automatem to powinno byc ok.

Witam Wszystkich. Chcę rozpocząć przygodę z BMW a konkretnie E36. Na początek miałbym do Was pytanie, który z tych egzemplarzy byłby na pierwszy rzut oka lepszy? Głównie mam na myśli silnik.

http://tablica.pl/oferta/320i-100-oryginalna-klasyk-klima-CID5-ID52qlh.html#f05d1988b1

http://tablica.pl/oferta/bmw-e36-coupe-m43-full-klima-el-zamiana-5d-kombi-okazja-m3-mpakiet-CID5-ID4x54D.html#88d4a2395c

Dziwne jest, ze zastanawiasz sie nad 1.6 i 2.0. Rozwiazanie jest proste, jesli stac cie na utrzymanie r6 to szukaj 2.0 i 2.5 (zalezy do jakiej kwoty chcesz kupic). Jezdzilem e36 wlasnie z silnikiem 1.6 i powiem ze szalu nie ma. Jednak musisz sobie odpowiedziec do czego auto potrzebne. Wiadomo b20 bedzie mocniejsze itp lecz wiecej spali i troszke drozszy w utrzymaniu, ale bez przesady. Jak zamierzasz jezdzic "w kolo komina" lub do pracy w normalny sposob to 1.6 wystarczy, jesli natomiast lubisz depnac i czasem pojezdzic agresywniej to lepsze bedzie 2.0. Pamietaj tylko, ze chyba kazdy kto kupil 1.6/1.8 to pozniej zalowal bo mocy zawsze z czasem brakuje :)

Hah :) Też się zastanawiałem gdzie ten M pakiet ;) Zastanawiam się z tego względu, że tych dwóch właścicieli wyrazili jakąś chęć wymiany za moje dotychczasowe auto. A moje pytanie bardziej właśnie dotyczyło utrzymania silnika. Spalanie spalaniem, moc mocą, ale właśnie jak to jest jak coś będzie nie tak, jakie są główne usterki tych silników? Pytam raczej o 2.0, bo nie ukrywam, że wolałbym mieć ten silnik pod maską. Aha i jak to jest z tymi wersjami silników 2.0, bo widziałem, że jakieś tam egzemplarze mają Vanos, inne nie, czy to się lub psuć i tak właściwie, jakby ktoś mógł w skrócie (o ile można) wytłumaczyć mi na czym to polega bo wszędzie są referaty o tym?

Bez vanosa sa pancerne bo nie ma sie co zepsuc. Vanos tez nie jest drogi w regeneracji, a lepiej zawsze go miec bo silnik lepiej ciagnie z dolu. Ogolnie kazdy m50b20 jest dobrym i wytrzymalym silnikiem, a koszta utrzymania nie sa kolosalne. Wszystko zalezy od stanu.

Vanos to zmienne fazy rozrządu. Montowane są od 92r którego miesiąca nie pamiętam bo może też być 92r bez vanosa. Ja mam 92 i jest już na vanosie to samo wyposażenie co ta 2.0 też coupe tylko że ma jeszcze fotele m-technik skórzane i sekwencję i dałem za nią 3 tys. 1.6 odradzam bo to zdecydowanie za mało na tą budę, miałem 1.8 i to jednak trochę za mało, 2.0 daję rade. 1.8 paliła mi średnio 10l benzyny a ta 2.0 pali tak 13 gazu przy bardzo dynamicznej jeździe. 2.0 napewno mniej awaryjne niż 1.6/1.8 no i ten dźwięk R6
Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^

Jako, ze potrzebuje kupic drugie auto to rozgladam sie za e36. (ma byc tansze w zakupie i utrzymaniu niz e39 :wink: )

Co powiecie o tych 2 sztukach:

http://otomoto.pl/bmw-320-bmw-320i-touring-stan-idealny-C32817109.html

http://otomoto.pl/bmw-320-C32699120.html (tak wiem, zdjecia z doopy).

• Moderatorzy

Ten pierwszy wygląda ciekawie.

Tylko, że musisz doliczyć jeszcze około 1500 opłat+proces rejestracyjny. Wyjdzie około 7 koła dlatego E36 (dobre)wcale nie jest tańsze w zakupie niż E39, a nawet ciekawe egzemplarze są sporo droższe.

Ten drugi???

ec2Wze6.jpg

Zapewniam Cie, ze jest tansze w zakupie i w utrzymaniu niz e39 :wink: Wiem bo mialem dwie e36 i dwie e39 :8)

No i nie chce auta z mpasztetami i gwintami bo to ma byc auto do jazdy do roboty, no i wole egzemplarz sprowadzony niz krajowy.

W tym drugim to mnie wyposazenie swedzi. :norty:

• Moderatorzy

Ja miałem E39 teraz mam E36 i też swoje wiem-fakt, że nie interesują mnie sedany i turingi ;) Ale to nie ważne i zostawmy to.

Zdjęcia tej drugiej są tak fatalne, że co można powiedzieć? Nawet nie widać w jakim to stanie jest.

A ta pierwsza nie wygląda źle. Może i wyposażeniem szału nie robi, ale...

ec2Wze6.jpg