Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na forum nawet jest kilka ciekawych e36 na sprzedaż w cenie do 6000zł, w tym compact.

Jest nawet sedan 323i ale do poprawek i nie zarejestrowany w Polsce

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
compacty i kombi odpadają od razu. co do diesla mam zastrzeżenia czy aby nie są awaryjne i nie pala dużo? bo niektóre wiekowe auta w dieslu swoja spalą. wypowiecie się koledzy coś? no tak to jest że co dobre z dala od domu:P
Opublikowano
Ja mam tds w e34 i pali max 10litrow. Ostatnio jechalem z Polski do Niemiec prawie 600 km z predkosciami 170-180 i spalila wedlug wyliczen 9.2 litra. Silnik to zalezy jak go traktowali poprzedni wlasciciele. Trafisz szrota a mozesz trafic zadbany. Mi sie udalo i do silnika nie mam zastrzezen. Mysle ze w e36 spali mniej troszke niz w ciezszej 5er, ale najwazniejsze zeby pompa byla wdobrej kondycji i wszystko ustawione na tip top to bedzie normalne spalanie i przyjemnosc z jazdy.
Opublikowano

Panowie, z początku zastanawiałem się nad kupnem e46, ale jest to jednak trochę ponad mój budżet. Po namowach znajomych, który posiadają e36 zacząłem się skłaniać właśnie w tą stronę.

Chciałbym kupić coupe albo cabrio z silnikiem max 2l (benzyna). Jaki to jest mniej więcej koszt za w miarę zadbany egzemplarz? Na allegro jest spory rozstrzał cenowy, a ja chciałbym zasięgnąć opinii u źródła. Druga sprawa, czy wogóle warto jest kupować ten samochód? W najlepszym wypadku ma już 15 lat, a ja chciałbym nim pojeździć jeszcze chociaż te 3-4 latka. Proszę o opinie.

Opublikowano
Lunevil, pewnie że warto szukać zadbanego e36, sam bym sobie chętnie kupił, najlepiej Diamant schwarz. Za 7000 masz porządnego pancernego klasyka w coupe, można kupić taniej, ale czasem warto dołożyć parę groszy i kupić doinwestowany egzemplarz. Pamiętaj złotą zasadę - nie kupuj jeśli zobaczysz, że na czymkolwiek było oszczędzane, bo to albo już się mści (wtedy zazwyczaj jako powód sprzedaży usłyszysz pilny wyjazd za granicę:), albo dopiero się zemści i to na Tobie. :twisted:
Opublikowano
Warto kupic e36, tylko trzeba dobrze poszukac i znalezc dobrą sztuke. A da sie na pewno.
Opublikowano
No, nawet te 7tyś wydaje się byc rozsadna cena. Zastanawia mnie jedynie jak duza jest roznica spalania miedzy 320,323 i 328. Nie ukrywam ze (jak kazdy fan bmw) chcialbym 328, boje sie jednak, ze koszty mogą mnie zjeść.
Opublikowano
328i w bdb stanie jest duuuużo drozsze w zakupie od 320i. Jeśli stać Cię i chcesz wydac tyle na starsze auto - to na pewno warto brać 328i. Wrażenia z jazdy - zupełnie nieporównywalne do 320i. Jak chodzi o spalanie - to najwięcej zalezy od kierowcy i trybu jazdy. W mieście te 14l/100km w wypadku 328i musisz liczyc...
Opublikowano
Witam. zastanawiam się nad zakupem bmw e36. Czy istnieje możliwość że znajdę do 4 tys bez opłat, w gazie? nieskatowanego, nie wybitego, i nie zardzewiałego? nawet taki rocznik 92, wiadomo idealny żaden samochód nie jest, Ale czy jest możliwość zakupu, i pojeżdżenia beż wkładania co miesiąc połowy wypłaty? Pytam ponieważ nie wiem po ile stoją te modele "beemki". Prosze nie pisać do mnie w stylu, za 4 tys to tylko lanosy, bo zauważyłem to, lecz widzę że na alledrogo itp mozna znaleźć ładne bmw do 4 kafli, ale wiadomo... ładnego- jezdnego? oraz nie pisać że możliwości zawsze są, tylko konkretnie, czy znajdę już za 4 betke wartą uwagi? czy trochę pojeżdżę? czy za 4 to tylko do "dokatowania"? kumpel chce za 2 sprzedać, ale blacha do widzenia :D. Pozdroo i czekam na info.
Opublikowano
Za 4tys to ciężka sprawa może jakies 316 by ci się udało wyrwać, ale i tak napewno będzie sporo do roboty. Na e36 to minimum te 6tys + gotówka na start na zrobienie rzeczy bo nie oszukujmy się jak ktoś ma dobre auto to albo go nie sprzedaje albo nie ceni tak nisko.
Opublikowano

Witam, jestem na etapie poszukiwań bmw e36 w gazie silnik minimum 2.0, budżet to 9 tysięcy. Kombi, sedan jak najbardziej, coupe już mniej a compact odpada całkowicie :wink:

Poszukuję pewnego auta, z potwierdzoną historią (jeżeli takie istnieje), powiedzcie mi na co zwracać najbardziej uwagę, czułe punkty itp rzeczy? Dotychczas jeździłem seatem leonem top sportem i znałem go na wylot. Tak samo chciałbym poznać e36 żeby nie kupić miny. Mam nadzieję, że pomożecie przyszłemu użytkownikowi bmw dorwać fajną sztukę :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Potwierdzoną historię w e36 to ma jedna sztuka na 100!!! Szukaj jak najlepszego stanu, nie patrząc na cyferki na liczniku!
Opublikowano
panowie dzięki za porady.budżet skoczył mi do około 10 000 ciekawy interes do ubicia sie trafil:). postanowiłem rozejrzeć się za golfem IV lub bora.A do tematu bmw powrócę na zimę gdy się uzbiera jakieś 15000 i zainwestuje w bmw e46 320d.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Widzę, że co jedna myśl to lepsza :?

A już w M47 to naprawdę rewelacyjny strzał :duh:

Widać po tym poście, że prawdopodobnie BMW nigdy nie kupisz.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Mowiac szczerze to sam szukalem e36, ale jako ze nie chcialem ulepa to kupilem vectre B z 2000 roku 2.0 bez gazu, a za jakis czas jak bedzie wiecej gotowki to wroce do bmw. Ale jak kolega wyzej napisal o aucie ze stajni VW to porazka. Ja zdecydowanie bym vw nie kupil.
Opublikowano
panowie dzięki za porady.budżet skoczył mi do około 10 000 ciekawy interes do ubicia sie trafil:). postanowiłem rozejrzeć się za golfem IV lub bora.A do tematu bmw powrócę na zimę gdy się uzbiera jakieś 15000 i zainwestuje w bmw e46 320d.

Za 10 tys zł kupisz spokojnie ładne e36, zadbane , zdobrym wypasem. Dużo lepsze auto niż marny golf czy bora.

• Moderatorzy
Opublikowano

Pewnie że kupi. Nie dotyczy wersji Coupe /Cabrio. W sumie też kupi, ale jeszcze będzie wymagało wkładu.

Jeżeli auto będzie bez M pakietu to cena leci dość mocno w dół. Fakt trzeba przyznać, że dobre E36 są już naprawdę w cenie-nawet ceny przewyższają niektóre modele E46

Co do E46 z M47 w automacie to w zeszłym roku kolega sprzedał za 12-przedliftowa chyba 01'.

Ale to nie jest to.

Nie bądźmy też krytyczni do aut koncernu faweja. Miałem Skodę i po niej Seata i jeden i drugi sprawował się ok. Seat był trochę hmmm....... :mrgreen: silnik SDI :mrgreen:

,w którym robiłem pompę, nie wytrzymywały też w nim łożyska z tyłu.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Równe 10 lat posiadałem VW...Scirocco 1,8.rok 86.Podwójny ocynk.Auto dalej hula u mojego znajomego.Fakt,że takich aut się już nie produkuje,ale szacun do tej marki mam.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Właśnie z ciekawości przejrzałem allegro i............stwierdzam fakt.

Nie ma tam nic!!!

98% to syf, a te 2% co by obejrzał mają fajne ceny- czyt. wysokie.

Najpierw obejrzałem to co jest słuszne czyli R6 od 2,5 litra no bo..... :mrgreen: potem spojrzałem na te mniejsze to samo.

Dlatego nie dziwię się osobom zainteresowanym kupnem E36, że rezygnują jak takie widzą i często z chińskimi lampami.

ec2Wze6.jpg