Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu próbowałem rozeznać temat i znaleźć kogoś posaidającego dostęp do bazy serwisowej BMW i udało mi się znaleźć firmę, która oczywiście odpłatnie mogłaby sprawdzać odnotowane przebiegi i zakres ewentualnie wykonanych napraw blacharsko lakierniczych. Problem w tym, że chcą za taką usługę 50zł (jeden nr VIN) wg mnie troszke drogo i zastanawiam sie czy warto podejmować z nimi współprace?

Widze ze w dziale "co sądzicie o ...." pojawia sie coraz wiecej zapytan szczególnie o przebieg i bezwypadkowość, i moze czasem warto zapłacic te pieniadze i potwierdzić chociaż przebieg na odległość.

Jesli byliby zainteresowani taką usługą to mogę przesłać kontakt do tej firmy osobie która "ogarnęłaby temat informatycznie" - bo szczerze mówiąć nie za bardzo mam pomysł jakby to rozegrać - żeby jakoś sprawnie to działało.

Trzeba by też jeszcze rozegrać temat sytuacji, w której nie ma historii serwisowej??

Proponuje jakąś "burze mózgów"

Opublikowano

Podjedz do ASO BMW i idz na dzial czesci/serwisowy.

Powiedz, ze chcesz kupic uzywany samochod i zalezy ci na sprawdzeniu historii serwisowej itp.

Mi jeszcze nigdy nie odmowili, a co najlepsze nigdy za to nie zaplacilem!

Info o przebiegu serwisow i napraw w autoryzowanych punktach BMW bedziesz mial na wydruku.

Jak nie bedzie kolejki, to facet pewnie nawet wytlumaczy co kiedy bylo robione.

Nie bedziesz mial informacji co dzialo sie z samochodem po okresie gwarancyjnym.

No chyba, ze ktos dalej jezdzil serwisowac samochod do autoryzowanego punktu.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Ja też zawsze tak robię i nigdy nie było problemów i wielokrotnie uchroniło mnie to przed długą wycieczką po samochód. Ale z tego co czytam wiele ASO nie chce udzialać takiej informacji bez dokumentów i właściciela.
Opublikowano

Podobno...

Podobno mowia tak tylko przez telefon :)

Bylem w Inchcape Wroclaw i Warszawa i mi pomogli.

Zalezy czy jest duzo jest petentow, jak maja cos lepszego do roboty to moga "odmowic".

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Ja myśle, że każda inicjatywa gdzie występuje jakaś kwota do zapłaty rzadko chwyta. Ludziom się nie chce się nawet wydać kilku zł na zagraniczny telefon, ba, zasiąść za klawiaturą żeby napisać maila. Akurat mam tu na myśli Szwajcarię gdzie jak już wcześniej wielokrotnie wspominałem, można otrzymać niemal wszystkie dane z historii auta. Ale pomysł na pewno dobry i pewnie część z niego skorzysta.
Opublikowano

Po prostu śledzę też ine fora np. bezwypadkowe.net i jest tam kolega z gupy VAGA i zupełnie za darmo zainteresowanym sprawdza ostatni przebieg i powiem szczerze, że jestem przerazony bo zeby nie skłamać to 30 - 40% samochodów dostaje dopisek "Uwaga korekta"

Dlatego też szukam kogoś kto pomógłby nam w naszej ulubionej marce:)

A tak btw to mojej narzeczonej spodobał sie pracownik serwisu w moim miescie i powiedziała ze musi umowić go z swoją samotną koleżanką.... Więc kto wie, może z nim jakiś rudy alkohol wypije i będzie łatwiej o takie sprawy:)

Opublikowano
W ASO SZCZECIN takie informację podają tylko właścicielom auta.

Nie wiem skad sie bierze takie zachowanie.

Skoro masz numer VIN to albo jestes wlascicielem, albo ktos ci ten numer przekazal bo chce sprzedac samochod.

Glupota niektorych ludzi pracujacych w ASO mnie zadziwia :D