Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasami po kilku sekundach wyłącza mi się ogrzewanie kierownicy. Nie ma znaczenia jaka jest temperatura.

Steruje tym jakiś czujnik czy tylko przełącznik ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie od nowości jest tak, że jak włączę ogrzewanie kierownicy i zatrzymam na chwilę samochód wyłączając silnik, to o ogrzewaniu kierownicy mogę zapomnieć. Dopiero po wielu minutach (chyba jak jakiś czujnik dobrze wystygnie) można znowu włączyć ogrzewanie. Strasznie mnie to wpiekla zimą, bo kiedy stoję na przejeździe kolejowym, to po uruchomieniu silnika muszę jechać ze zgrabiałymi łapami do celu. Dopiero w drodze powrotnej można znowu sobie ogrzać... o ile przejazd kolejowy znowu nie zamkną na długie minuty. Pozostaje tylko nie wyłączać silnika.... wtedy grzeje non-stop. Byłem z tym 3 lata temu na serwisie i wydukali, że: "tak już jest to skonstruowane i tak będzie"
Opublikowano
Czasami po kilku sekundach wyłącza mi się ogrzewanie kierownicy. Nie ma znaczenia jaka jest temperatura.

Steruje tym jakiś czujnik czy tylko przełącznik ?

Ja mam identycznie

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano

To dziwne...

Ja miałem fabryczne ogrzewanie oryginalnej kierownicy, potem zmieniłem kierownicę na M-Power także z ogrzewaniem i zawsze po wyłączeniu i włączeniu silnika mogłem/mogę sobie włączyć i podgrzewać natychmiast...

I nigdy samo się nie wyłącza to ogrzewanie.

Może to sprawa programowania ?

Opublikowano
U mnie też się nie wyłączało. Dopiero od tej zimy czasami po chwili wyłącza się. Przy okazji podjadę do ASO na zdiagnozowanie problemu.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam oryginalnie od nowości kierownicę "M" i u mnie działa bez problemu. Jak wyłączę silnik i do 5 min. włączę, to dalej grzeje, jak na dłużej, to muszę włączyć guzikiem, ale wszystko działa normalnie.