Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam takie proste pytanie, czy ktoś próbował zmienić w sterowniku LCM tzn w jego konfiguracji przez NCS expert wpisu dotyczącego kierunkowskazów, czy w ogóle jest taka możliwość. Chodzi mi o to że wduszam kierunkowskaz 1x a miga on 3x tak jak ma to miejsce np. przy szynie CAN w grupie VAG. Sorry że się tak rozpisałem ale nie wiedziałem jak to wytłumaczyć.
Opublikowano
ta opcja jest dostępna chyba coś około 2006r. w e46 e39 nie da rady tego zrobić mimo tego iz ten wpis istnieje zmiana na potrójny kierunek nie działa.
Opublikowano
gdzieś na forum jest temat o tym że któryś użytkownik już pracuje nad tym w wersji elektrycznej i chce to sprzedawać jeśli prototyp okaże się działać i cena nie wyjdzie kosmiczna.
szukam
Opublikowano
ja u siebie to mam i po zmianie na dreimal i zakodowaniu nic się nie dzieje działa tak samo
Opublikowano
chodzi o to ze kierunek mrugnie 3 razy i sie wylacza? w 530d e60 to mam i malo mnie szlak nie trafi dla mnie to udreka

W i'drive da się wyłączyć, nie trzeba się podpinać.

http://img820.imageshack.us/img820/8426/bkpy.jpg

EX: 530 dA

Opublikowano

pod warunkiem że dowiecie się czy to działa elektrycznie czy elektronicznie :D bo to różnica, w e46 kierunkowskazy są sterowane jakimś dziwnym sygnałem elektronicznym. Jak ktoś chce to znajdzie o tym temat bo był całkiem niedawno omawiany i tam jakiś użytkownik zbadał to i próbuje dorobić układ który tym bedzie sterować.

jakby to był zwykły przerywacz czy coś to problemu brak no ale u nas jest klasa premium :D

szukam
Opublikowano
...tak jak ma to miejsce np. przy szynie CAN w grupie VAG...

To sobie kolega taką prawie skodę szykuje:cool2: