Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam, szukam i szukam takiego BMW http://otomoto.pl/bmw-530-m-pakiet-navi-tv-szwajcar-C28246845.html to odpowiadało by mi w 100% o ile było by z nim wszystko ok. Może szanowni koledzy z forum pomogą coś powiedzieć na temat tego samochodu po oględzinach ogłoszenia, każda opinia jest dla mnie ważna. Z góry dziękuję za opinie.

VIN WBADT61060CJ50331

Type code DT61

Type 530I (EUR)

E series E39

Series 5

Type LIM

Steering LL

Doors 4

Engine M54

Displacement 3.00

Power 170

Drive HECK

Transmission AUT

Colour BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Upholstery STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Prod.date 2001-09-24

S169A ABGASNORM EU3 Redukcja spalin EU 3

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S434A INTERIEURLEISTEN Wyp. wn., powierzchnia aluminium

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S694A CD-WECHSLER VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

S705A M SPORTFAHRWERK II M Podwozie sportowe II

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S788A M LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. indywid.

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

Składanie Wyposażenie seryjne

S202A STEPTRONIC Steptronic

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Składanie Information

S464A SKISACK Worek na narty

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S602A BORDMONITOR MIT TV Monitor pokładowy z TV

Cała Polska w cieniu Śląska :)
Opublikowano
Rzadka wersja e39, 3 litrowy motor napędzany benzyną. W dodatku auto jak dla mnie świetnie wyposażone (navi, stołki grzane, skórzane sporty, tempomat, ksenony i inne). Siedzenia nie są wyrąbane chociaż boczku kierowcy nie pokazał (typowe dla kubłów). Ładny m-pak, cena też nie mała no ale jeżeli przebieg realny to warto. Tymbardziej że jest książka ze szwajcarii. Musisz sam obejrzeć i przejechać się.
Opublikowano
Prawdziwy Szwajcar, dobrze wyposażony. W przebieg nie chce mi się osobiście wierzyć, pewnie kolejny samochód od "dziadka".
http://i.imgur.com/1eobHTS.png
Opublikowano
Poprosiłem wczoraj obecnego właściciela o skan książek serwisowych, bo ponoć są dwie do tego auta. No ale póki co coś nie przysłał mi tych skanów. Co do przebiegu też myślę że było coś kręcone bo jak kolega sprawdził mi to auto po VIN-ie wyszło że w Niemczech był serwisowany dwa razy w tym w 2003roku i miał już wtedy przejechane 60 000km.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie wiem czym się podniecacie bo tak na szybko to:zginęły aluminiowe listwy/wstawki w środku,

a stołki powinny być takie:

http://img839.imageshack.us/img839/7864/20110904110325.jpg

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
nie wiem czym się podniecacie bo tak na szybko to:zginęły aluminiowe listwy/wstawki w środku,

Co do listew to prawda że zostały zmienione.

a stołki powinny być takie:

http://img839.imageshack.us/img839/7864/20110904110325.jpg

:nienie: Tu się mylisz

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

I takie też są w aucie.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tia, nie dopatrzyłem że sporty dopisane w vin.

myślałem że zwykłe mają być.

no ale i tak coś kombinowane.

Opublikowano
No i mam już skany książek serwisowych. Ostatni wpis 16.05.2012r z przebiegiem 194 082km Pozostaje tylko zadzwonić do warsztatu gdzie był przeprowadzany serwis i zapytać o jego autentyczność.
Opublikowano
A więc tak, dzwonione było do serwisów Szwajcarskich w których rzekomo były robione przeglądy okresowe i okazało się że z trzech serwisów dwa nie znały w ogóle tego samochodu i zaprzeczyły że kiedykolwiek taki samochód gościł u nich, a jeden z serwisów w ogóle nie odpowiadał tak jak by tego serwisu nie było w ogóle. Czyli wyszło na to że książka serwisowa od tej BMW jest mocno podrobiona. Ja odpuszczam ten samochód i udowadniam tym samym że chłopaki z Radomia nieźle kombinują żeby sprzedać samochód z małym przebiegiem i bezkolizyjny :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzwonione było do serwisów Szwajcarskich w których rzekomo były robione przeglądy okresowe i okazało się że z trzech serwisów dwa nie znały w ogóle tego samochodu i zaprzeczyły że kiedykolwiek taki samochód gościł u nich, a jeden z serwisów w ogóle nie odpowiadał tak jak by tego serwisu nie było w ogóle.

dobre :mrgreen:

a co oni na to? :norty:

Opublikowano
Raczej nie komentują, odpowiadają tylko na to, co jest w zakresie zadawanych pytań. Zapewne nie zdają sobie nawet sprawy z tego, co się u nas dzieje nawet gdybyś przedstawił problem, to i tak by nie uwierzyli, a raczej nie zrozumieli o co chodzi :D
Opublikowano
Tak jak powiedział adalbert, Szwajcarzy by tego nie zrozumieli dlaczego Polscy handlarze podrabiają książki serwisowe. Szwajcar nie rozumie po co Polakowi umowa kupna sprzedaży samochodu a co dopiero takie hocki-klocki jak podrabianie książek serwisowych. Najchętniej bym zadzwonił do tego gościa z Radomia i zapytał czy nie zrobi mi "ładnej książki" do mojej BMW :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zadzwoń do nich i powiedz o książce.

Opublikowano
A jak byś chciał opłacić i zarejestrować samochód w Polsce? Bez umowy nie da rady. I o to mi chodziło. Szwajcarzy doskonale wiedzą co to jest umowa sprzedaży i do czego ona jest potrzebna dla obcokrajowca, wywożącego od nich auto.
Opublikowano
Ja to wiem, TY to wiesz i wszyscy Polacy to wiedzą że w PL potrzebna jest umowa kupna-sprzedaży żeby móc zarejestrować auto na siebie. W Szwajcarii umowa nie jest wymagana ani praktykowana, tam jest wbijana odpowiednia adnotacja w dowód rejestracyjny i to wszystko, auto zmienia właściciela. A skąd każdy Szwajcar ma wiedzieć po co Polakowi umowa? To jest na zasadzie takiej że np Polak nie wie że w Szwajcarii umowa nie potrzebna, a Szwajcar nie wie że w PL bez umowy ani rusz. Zresztą nie ważne nie o tym był ten post.