Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam dalem moja bmw 320d 150 koni do regeneracji wtryskow ( posiada ona porgram na 185 km i 400 nm) serwis robiacy mi te wtryski nie znal sie na rzeczy po wymienial koncowki i te elementy jakie trzeba wymienic przy regeneracji lecz nie potrafili tego dobrze zlozyc ustawic i ogolnie auto pobieralo 70% wiecej paliwa przez wtryski i w dodatku nie zakodowali wtryskow i komputer zamiast widziec cyfry wtryskow to widzial tylko "aaaaaaaaaaa " dalem auto do innego mechanika okazalo sie ze 2 wtryski za pozno podaja paliwo a 2 kolejne za wczesnie co sie potem okazalo jak zostaly rozebrane nie mozna stwierdzic co ten pierwszy serwis zle zrobil gdyz byly nowe zniszczenia nowe koncowki wtryskow byly wypalone i mialy kolor fioletowy zamiast czarnego ja dobrze pamietam teraz pytanie do was ten program na 185 km wypalil te koncow moje pytanie dlaczego ?? kolega ma taka sama z tym samym programem od tej samej firmy i u niego wszystko gra czy to moze wina tego ze byl program a nie byly zakodowane wtryski ?? pomocy
Opublikowano
Wygląda na rozjechany zapłon i tutaj brak kodowania może mieć znaczenie. Jeżeli chodzi o modyfikacje lub poprawki programu to TYLKO u BAGORA.
Opublikowano

Brak kodowania sprawia, ze wtrysk leje jak szalony. Bedziesz mial duzo szczescia jak to tylko koncowki bo takie zabawy wypalaja przewaznie tloki a to juz sie konczy silnikiem do roboty...

To przykre, ze goscie, ktorzy robili wtryski nie zakodowali ich albo nie kazali Ci tego od razu zrobic... Ja bym im teraz oddal to auto i czekal az Ci doprowadza do stanu uzywalnosci.

Opublikowano
czyli jak zakoduje wtryski to ten program nie powinien mi wypalac wtryskow ? bo oglnie tam mechanik mi mowil ze jest wieksza temperatura spalania i od tego no ale w innym 320d to chodzi ladnie
Opublikowano

Jak jest program z głową zrobiony, to nie.

Jak jest spieprzony i leje paliwem kosmicznie i do tego nieodpowiedni kąt to może.

Gdzie robiłeś program??

Opublikowano
z lodzi kolega robil u nich w lodzi ten program i zobaczylem jak mu wszystko gra i od wziol przez komputer moj program skopiowal i wyslal do nich i oni go przerobili potem mu odeslali czyli oglnie jak dam do zakodowania wtryski i na tym programie bedzie duzo palic albo nawet i kopcic to wgram orginal 150 km a czy jest mozwiwe ze koncowki wtryskow moga sie wypalic od tego ze wtryski nie zostaly zakodowane ??
Opublikowano

Tak jak Ci napisalem powyzej, chociaz starasz sie tego nie dopuszczac do siebie.

Tak, mogles zalatwic wtryski a co gorsze pol silnika. Lejacy wtrysk wypali Ci tloki tak, ze moga popekac doslownie. Wtedy silnik mozesz juz do smieci wyrzucic.

Wtrysk niezakodowany mozesz uznac za lejacy i to mocno. To co Ci goscie od wtryskow zrobili to kosmos. Chyba, ze tylko zrobili Ci wtryski a wkladales sam, wtedy sam jestes sobie winien.

Opublikowano
tloki nie sa wypalone bo to zaczyna sie od wtryskow same koncowki sa tylko wypalone zeby dojsc do tlokow to by po calym wtrysku musialo isc a mi nie o to chodzi mam nowe wtryski sprawdzone na maszynie i teraz jak zaprogramuje te wtryski czy na ty programie 185 km znowu sie zaczna wypalac czy jak juz beda zaprogramowane to nie
Opublikowano

Wybacz kolego, bo jasniej Ci juz tego nie potrafie wytlumaczyc.

Niezaprogramowany wtrysk ma korekcje z kosmosu i leje.

Zaprogramowany pracuje dobrze.

Chip zwieksza troche dawke ale nie powoduje lania wiec co ma piernik do wiatraka?

To co sie u Cieie dzialo jest spodowane nie zakodownaiem wtryskow i nie ma nic wspolnego z chipem.

Opublikowano
"To co sie u Cieie dzialo jest spodowane nie zakodownaiem wtryskow i nie ma nic wspolnego z chipem." czyli rozumiem ze wypalanie sie wtryskow jest spowodowane brakiem zakodowania