Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ponieważ sprawdzilem ciśnienie na cylindrach u mnie w autku i oto wyniki

1-14

2-14

3-14

4-12

5-12

6-12

Pomiar na zimnym silniku

I

Moje pytanie jest następujące co może być powodem niskiego ciśnienia na 4,5,6 cyl . ?

Opublikowano
pierscienie, owalizacja cylindra, zawory. Ale pomiar jak sie nie myle wykonuje sie na rozgrzanym silniku. druga sprawa dziwne ze tak dokladnie CI wyszlo a nie przykladowo 13,45 itp.
Opublikowano
Lukas przyczyn może być wiele i nie można ostatecznie stwierdzić, że zaraz padnie motorownia. Należy wykluczyć układ zaworowy, mikropęknięcie glowicy, uszkodzenie uszczelki podgłowicowej, zawieszanie się VANOSA itd. Oczywiście pytasz w odniesieniu do pomiaru rozgrzanego silnika...
Opublikowano

Tak mowa o rozgrzanym silniku.

Miałem takie ciśnienie przed wymianą uszczelki właśnie i regeneracją głowicy, na dniach zmierzę ile jest teraz.

Opublikowano
nastepnym razem zrobie pomiar na gorącym silniku . a co do spadku mocy to nie ma zadnego auto jezdzi jak najbardziej normalnie i rozpedza sie bez problemu do 225km/h ;]