Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanko do kolegow a wiec jezdzac spokojnie autem jest spoko :mrgreen: ale jak tylko podepta sie troszke bardziej agresywnie czuc zapaszek spalone gumy lub cos podobnedo ktory wydobywa sie z tylnich nadkoli :zlosc: Po wizycie na kanale i stacji po sprawdzeniu geometri i oleju w moscie nic nie stwierdzono :cool2: co moze byc przyczyna dodam ze oponki sa standardowe pozdrowionka KAROL :doh:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano (edytowane)

a masz ASC :?: , chociaż ty masz E36 91r w opisie to wtedy nie bylo jeszcze :duh: .

U mnie czasem jak ostro podeptam na włączonym ASC to czyć ale dosłownie minimalnie i tylko w zamknietym garażu jak nie ma przewiewu powietrza , ale to chyba jest normalna sprawa.

Edytowane przez KUJON

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
nie nie mam asc ani to zapach pieczonychklockow nic tylko zywa guma :zlosc:

A może ci ostro tnie opony ??

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Ja też tak mam. Ale tylko z tylnych kół.

Po przejeździe około 160km/h na na wilgotnej na wierzchni i po zatrzymaniu się, nie dosyć że czuć zapach gumy, to z obu kół unosi się para wodna i wygląda to jak w dragsterze. Nic nie trze, opony bierze równo.

Opublikowano
może masz jakieś opony "no name" ??

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
Ja też tak mam i zauważyłem, że to pojawiło się po wymianie bębnów na nowe. Może coś się nagrzewa?

To w E36 byly bębny :?: :shock: Ale jestem cieniak , w tamacie miałem 2 E36 i żadna nie miala bebnów i dałbym sobie reke uciać ze w E36 juz tarcze montowali w serii :jawdrop:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

Witam,

To normalne zjawisko, poprzednią furą (e34 2,5 24V) jeździłem trochę ostrzej. Dłuższa jazda powyżej 180km/h, ciągłe hamowanie do zera i przyspieszanie powodowało, że po zatrzymaniu się czuć było wyraźnie "zapach" palonej gumy. To samo zaobserwował mój były szef, ale On jeździł znacznie szybciej, bo miał kilkukrotnie mocniejsze auto -Audi RS6 - 520KM (MTM), miał je od nowości, więc problem ew. złej geometrii nie istniał).

Pozdrawiam,

Piotrek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie jest to samo... paruje i czuc z lewego kola...ale co zauwazylem..."wsadzilem" palec przez felge i lewy beben po jezdzie jest duzo cieplejszy niz prawy...
Opublikowano
Witam

Mam ten sam problem ale tylko lewe tylne koło, czy ktoś znalazł rozwiązanie?

spokojniejsza jazda,ale poco Ci wtedy bmka :twisted:

Opublikowano
ale to nie jest przy ostrej jezdzie.ja jak wracam do domu mam prsota 1km.wieczorem smigne tam czasem 130 (przez chwile wkoncu) i tez czuc
Opublikowano

jak wam bardzo grzeje bebny hamulcowe to macie za bardzo podstawione szczeki w hamulcach. Dzieje sie tak jak ktos podstawi na styk na zimnych hamulcach poniewaz podstawinik reaguje tez troche na temp. i wmiare nagrzewania podstwia bardziej szczeki. Mialem to samo u mnie, proponuje zajrzec do tylnych hamulcow zobaczyc jak wyglodaja szczeki i bebny jak ok to dobrze je wyregulowac. Niektorzy pisza (gdzies na tym forum przeczytalem) ze szczeki trzeba tak podstawic zeby beben ledwo wchodzil na nie i to jest blad bo po rozgrzaniu jest taki wlasnie efekt.

Na poczatek mozecie zajrzec do linek przy dzwigni recznego moze tam macie zabardzo naciagniete jak nie to rozebrac ustawic i sprawdzic czy reczny rowno bierze na oba kola najlepiej jak auto lekko sie toczy do przodu zaciagnac reczny i sprawdzic czy dupka rowno siada jak siada na ktoras strona bardziej to zle ustwaione mozna tez dotylu jechac wtedy bedzie sie unosic - byle rowno :-)

Jak macie przyjechane szczeki lub bebny to nie zakladajcie zadnego dziadostwa tylko ATE lub TEXTAR

pozdr