Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem.

Mam zamiar kupić bmw 318is e36 lecz jest mały problem, samochód nie został przerejestrowany i właściciel nie jest znany. Nie da się go odnaleźć to nie dawajcie mi sposobów na jego odnalezienie. Pytam się czy istnieje szansa przerejestrowania samochodu bez wiedzy kim jest aktualny właściciel, czy da się jakoś wyjaśnić w Urzędzie, albo czy są na to jakieś sposoby.

Bardzo proszę o odpowiedź to jest bardzo ważne.

Opublikowano
raczej bym sobie odpuścił, kto ma umowę albo na kogo jest dowód??? gdzie jest właściciel??? masz dowód czy umowię pomiędzy właścicielem a kupcem i teraz ty chcesz kupić??? wyjaśnij dokładniej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja to w ogóle nie rozumiem całej sytuacji. Jak to właściciel nie jest znany???
Opublikowano
Niestety czasami ludzie nawet nie zastanowią się przez chwile jak coś napisać aby to miało sens. I pozostaje nam się domyślać że autor tematu chce kupić auto nie bezpośrednio od osoby z dowodu rej. na którą jest samochód zarejestrowany .Tylko od kogoś kto wcześniej kupił to BMW i nie przerejestrował na siebie. Sam miałem taką sytuacje tylko u mnie to dopiero było ciekawie . Pewna firma sprowadziła sobie z Canady Volvo , po 2 latach użytkowania sprzedała handlażowi , on sprzedał osobie prywatnej ,od tej osoby kupiłem je ja .Po roku sprzedałem a po dwóch latach zadzwonił do mnie kolejny już właściciel tego Volvo .W głosie bylo słychać rozpacz że nie może zarejestrować samochodu . A samochód cały czas był na dokumentach tej firmy co go z Canady sprowadziła :lol:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,slyszalem ze BMW,AUDI,MERCEDES,slyszalem ze maja wieksze stawki ubezpieczenia,czy to prawda?

nie koniecznie , za bmw e36 325i płaciłem mniej niż za astrę I 1.4 i to u tego samego ubezpieczyciela ...

Kamil