Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie potrzebuje znac cena napędu jak w opisie jutro przymierzam się do zakupu nr katalogowy 11237823191 vin auta A814977 w oryginale lub zamiennik z góry dziękuje acha to koło od napędu mi lata miał ktoś taki przypadek czy moge pare dni jeszcze pojeżdżic czy natychmiast do wymiany
Opublikowano
Witam panowie potrzebuje znac cena napędu jak w opisie jutro przymierzam się do zakupu nr katalogowy 11237823191 vin auta A814977 w oryginale lub zamiennik z góry dziękuje acha to koło od napędu mi lata miał ktoś taki przypadek czy moge pare dni jeszcze pojeżdżic czy natychmiast do wymiany

Jak lata to lepiej nie jeżdzić ale jeśli musisz koniecznie to mozesz ale staraj się ostro nie jeździć bo jak odpadnie to narobisz sobie tylko szkód.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Chciałem dzisiaj wymienic koło pasowe. po dokładnych ogledzinach starego koła, mechanicy stwierdzili że wymiana to wywalanie kasy w błoto bo stare koło jest idealne 0 spękań. stwierdzili ze nie ma luzów ani innych niepokojących zachowan podczas pracy. zmienic chciałem bo w aucie są odczuwalne delikatne wibracje. Poduszki pod silnikiek sprawdzało mi wczesniej 2 mechaników przy zmianie oleju, Dzisiaj tez inny mechanik stwierdził że nie ma co sie do nich przyczepić. Nie wiedzą co jest przyczyną drgań, sprawdzili wtryski sprawdzali tez listwe comon rail - wszystko w porządku. Kazali mi tak jeździć , oni postawili ze to początkowe stadium psucia sie koła dwumasowego, ale reki zaden nie da sobie uciąć. Naczytałem sie na forum ze te delikatne wibracje to koło pasowe, z tym ze u kazdego koło było w jakims stopniu uszkodzone. Czy możliwe zeby koło pasowe było zuzyte w sposób niewidoczny i przenosiło drgania?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jak Ci mechanicy sprawdzali koło pasowe to je wyjęli ?
http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
Dzięki za odpowiedż byłem w pracy niemiałem zbytnio czasu aby poszukac koło zakupione 750zł oryginał :duh: w sumie żadnych objawów nie miałem mechanik zauważył przy sprawdzeniu paska bo delikatnie piszczał a przebieg 180tyś
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie wyjmowali ale znaczyli jakos koło patrzyli czy rowno sie kręci.

To jak nie było wyjęte to nie można stwierdzić że jest na 100% sprawne. U mnie przed wymianą koło się tłukło, a bicia na boki nie było widać.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano

nie wyjmowali ale znaczyli jakos koło patrzyli czy rowno sie kręci.

To jak nie było wyjęte to nie można stwierdzić że jest na 100% sprawne. U mnie przed wymianą koło się tłukło, a bicia na boki nie było widać.

jak sie tłukło? u mnie nic sie w kole nie tłucze