Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Stanowczo szukam e53 w dieslu po lifcie. Nigdy nie brałem opcji w benzynie bo nie mam ochoty wydawać tyle kasy na paliwko. Zawsze miałem auta w turbo dieslach (busy/dostawcze). Czy warto zainteresować się zagazowaną x5 jako alternatywa dla diesla ?? Wiadomo, że wrażenia akustyczne na korzyść benzyny. Wiem, że zagazować można bez problemu starego golfa 1.6 ale beemkę z takimi motorami i elektroniką ?hmmm
Opublikowano
O ile nie ma bezpośredniego wtrysku to zagazowanie nie stanowi problemu. Na pewno ładnie można 4,4 zagazić, ale nie wiem jak tam te inne wypadają. No, musisz się liczyć z kosztem 5-6 kloca (dla V8, bo R6 trochę taniej wyjdzie oczywiście), wiadomo też, że nie każdy gazmen to zrobi. Zestaw typu LR Omegas albo Prins, ewentualnie jakiś kombinowany na STAGu + oddpowiednich (zapewne) 2 reduktorach i porządnych wtryskach. Na pewno jednak dobry gaziarz, to podstawa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
eeeh tam bylo tego cala masa. pewnie zamkna ten temat i tak, wiec nie ma co sie rozpisywac. zobacz na to czym ja jezdze i moja odpowiedz juz masz.
Opublikowano
ja mam z lpg,instalacja stag za okolo 2700 zl,(można taniej ) pali miedzy 12,5 a 16,5 wiec sam sobie policz, a i przyspieszenie ma podobne . Tylko nie oszczędzaj na wtryskach -nie polecam valtekow, i będzie śmigać. Na pewno jest taniej na lpg( gas juz spada i jest po 2.40) jak nie masz dojścia do oszczędności
Opublikowano
tyle kosztuje do 6cyl,stag 300,bylo i taniej bo po 2500. Kolega do e39 2.8 dal w taje samej firmie 2300 tylko ze na valtekach
Opublikowano
może głupie pytanie zadam ... rozumiem że butla jest w kole tak ? ile wchodzi tam tego gazu ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
az tak zle nie jest :D .tak jakos 370km robie. poza miastem, zaleznie od jazdy oczywiscie, ponad 500km
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Powiem tam mialem X5 4.4i na lpg firmy STAG za ta instalacje zaplacilem cos kolo 6tys. i autko ladnie chodzilo itd butle mialem w miejscu kola zapasowego ;) ale z powodow finansowych musialem sie przesiasc na e39 ;)