Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dlatego te pomiary to totalne dno

jak mozesz !!!! tak twierdzic !

http://askspace.pl/images/uploads/1403273340s-Snickers-Cake-Snickers-bar.jpg

nie jestes soba :mrgreen:

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
napisalem juz dlaczego pomiary to totalne dno,

Warto zobaczyc w temacie zlotu :)

to byl zart zgadzam sie z toba czytalem watek tylko poruszam podobna kwestie czyli ocene najlepszego auta ze jest problem w sposobie oceny (tak jak kwestia pomiaru czasu) i mi zrobiles ten zart ktory zreszta uwarzam za bardzo fajny, usmiecholem sie czyli wywolal zamierzony efekt :)

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Auto wygląda na żywo super!, ale najbardziej podobały mi sie Twoje i Pawła od e92 335i starty w kat 1/4mili, widac kto umie jezdzić :cool2:

Dziękuję kolego za ocenę i za filmik również bo jest pamiątka ze startu z kolegą Wujkiem Waldusiem :D :wink: :cool2: :cool2: szkoda tylko że nie miałem okazji Cię poznać ale myślę że następnym razem się uda :) :wink:

czy to jest g power vs 335d ?

szkoda ze filmik od tylu nagryany

Tak Mariusz to jest dokładnie to o czym piszesz, jest jeszcze filmik nagrany przez kolegę kulfona (Mariusza) i trochę lepiej widać start mój i kolegi Waldusia :) :wink:

Piękny start

Dziękuję Bartolini, szkoda że nie przyjechałeś z żoną i dzieckiem było naprawdę super, myślę że następnym razem się wybierzemy razem :) :wink:

czy to jest g power vs 335d ?

szkoda ze filmik od tylu nagryany

tak, zdaje się 630km vs. 335d czerwonego

Dokładnie :)

pięknie idzie oszczedny dizel :) pięknie :)

Dziękuję Bartek, naprawdę oszczędny diesel :) :wink:

tak, do konca pierwszego biegu idziemy rowno, na druim juz jestem z przodu, na 3 i 4 jakos 50-70 metrow z przodu, roznica w czasach to 13.9 vs 12.7 podczas tego przejazdu.

Chcialem sprawdzic co ta aparatura na 1/4 mili pokazuje - no i wyszlo że pokazuje głupoty - bo pokazuje czas ktory uplynal od momentu zapalenia sie zieloneog światła do momentu przekroczenia mety :)

Dziękuję Wujek za możliwość startu z twoim autem :cool2: :cool2: G-Power w tym aucie robi niesamowitą robotę :cool2: :cool2: Co do aparatury pomiarowej to całkowicie się zgadzam to totalne nieporozumienie i nie piszę tego że jestem rozgoryczony ale tego dnia samochód naprawdę dobrze się sprawował jak na te warunki ale maszyna startowa to jakaś żenada, nie było możliwości zrobienia prawidłowego startu i dlatego też w finale nawet nie załapałem się na pudło bo na trzy starty w finale dwa miałem spalone choć wiem że pierwszy start był dobry i niezły czas ale Pani puszczająca oceniła że to był falstart :x :duh:

w ubiegłym roku obsługa 1/4 mili była o niebo lepsza

Dokładnie Damian w zeszłym roku pomiary odbywały się o kosmos lepiej :) :wink:

Chcialem sprawdzic co ta aparatura na 1/4 mili pokazuje - no i wyszlo że pokazuje głupoty - bo pokazuje czas ktory uplynal od momentu zapalenia sie zieloneog światła do momentu przekroczenia mety :)

hmm a jak z startem przedwczesnym ? bierze go pod uwage ?

oczywscie ze tak, raz jak czerwony wystartowal na pierwsze czerwone światło to mu program 12.0 pokazał... :D

dlatego te pomiary to totalne dno

Nie wiemy ile dał ciała kierowca na starcie a ile auto dobrze / zle pojechalo, nie znamy 60ft (aby wiedziec jak z trakcja) nie znamy predkosci na koncu, no i najwazniejsze nie znamy czasu ET.

czerwony na RL zrobil 13.5s z wykresem jest w temacie zlotu - bardzo dobry czas jak na te warunki - wrecz super.

Bardzo ładnie to ująłeś Wujku te pomiaru to totalne dno, ten pomiar dokładnie był po raz pierwszy na treningu i miałem wówczas 12,663 pamiętam dokładnie :lol: bo jedynie ty miałeś lepszy czas 12,153 i wydawało mi się to niemożliwe że mam czas lepszy od zeszłorocznego o sekundę lepszy już nawet myślałem że w finale będę poza zasięgiem nawet BMW E36 z silnikiem Supry, niestety rzeczywistość okazała się inna i ostatecznie w finale już tak kolorowo nie było i dałem ciała i nie wytrzymałem psychicznie i spaliłem dwa starty a w jednym tak spóźniłem start że czas był bardzo słaby i ogólnie porażka, to co napisał kolega Walduś to bardzo miłe i bardzo dziękuję za uznanie bo w całych zawodach był niepokonany i taki wpis to dla mnie wielka pochwała jak i dla auta które w tych warunkach dwało sobie radę :) :wink:

Dziękuję Waldku za wyrażenie swojej opini również w moim wątku :cool2: :cool2:

to byl zart zgadzam sie z toba czytalem watek tylko poruszam podobna kwestie czyli ocene najlepszego auta ze jest problem w sposobie oceny (tak jak kwestia pomiaru czasu) i mi zrobiles ten zart ktory zreszta uwarzam za bardzo fajny, usmiecholem sie czyli wywolal zamierzony efekt :)

Niezłe masz poczucie humoru kolego Rivasi, ja tak naprawdę dopiero otrząsnąłem się po wczorajszym dniu i sobotnim niepowodzeniu :duh: Wczoraj wracając do domu po drodze wypiłem 0,7 Whisky z colą i żona musiała co jakiś czas się zatrzymywać bym sobie drinka zrobił, wątku pomiarów nie czytałem więc zaraz się biorę za czytanie :) :wink:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Tak wygladalo to z mojego punktu widzenia:)

https://www.youtube.com/watch?v=sOkewdRr1lI

Aparatura aparaturą, dobrze że jesteśmy zamknięta luźną społecznością i nie było żadnych sprzeczek niedomówień ani innych cudaków... szkoda też bo mogliśmy sobie urządzić kilka wyścigów równoległych bo w sumie prosta była dość długa...

Człowiek nie pomyślał.

Powodzenia za rok Mariusz, życze szybkiego autka :)

Opublikowano

Niezłe masz poczucie humoru kolego Rivasi, ja tak naprawdę dopiero otrząsnąłem się po wczorajszym dniu i sobotnim niepowodzeniu :duh: Wczoraj wracając do domu po drodze wypiłem 0,7 Whisky z colą i żona musiała co jakiś czas się zatrzymywać bym sobie drinka zrobił, wątku pomiarów nie czytałem więc zaraz się biorę za czytanie :) :wink:

wiesz mi latwiej bo nie partycypowalem tak jak w ocenie najlafniejszego auta ale mam watpliwosci zobacz w poscie dampa. Sadze ze trzeba takie rzeczy pchac do wlodiego zeby nad tym spokojnie popracowal zeby bylo lepiej w nastepnym roku. To jedyny sposob na poprawienie rzeczy :) a zart to byl od wujka waldusa

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

wiesz mi latwiej bo nie partycypowalem tak jak w ocenie najlafniejszego auta ale mam watpliwosci zobacz w poscie dampa. Sadze ze trzeba takie rzeczy pchac do wlodiego zeby nad tym spokojnie popracowal zeby bylo lepiej w nastepnym roku. To jedyny sposob na poprawienie rzeczy :) a zart to byl od wujka waldusa

Rivasi, dopiero przeczytałem w wątku Damiana o wszystkim i teraz rozumiem. Zgadzam się co do konkursu na najładniejsze auto zlotu powinni się do tego konkursu zgłaszać osoby zainteresowane udziałem, jak to ma miejsce chociażby na zlocie BMW Team Śląsk gdzie na konkurs zgłaszają się osoby chętne do udziału a następnie trzyosobowe jury wybiera najładniejsze auto zlotu wśród uczestników konkursu :)

Tak wygladalo to z mojego punktu widzenia:)

https://www.youtube.com/watch?v=sOkewdRr1lI

Aparatura aparaturą, dobrze że jesteśmy zamknięta luźną społecznością i nie było żadnych sprzeczek niedomówień ani innych cudaków... szkoda też bo mogliśmy sobie urządzić kilka wyścigów równoległych bo w sumie prosta była dość długa...

Człowiek nie pomyślał.

Powodzenia za rok Mariusz, życze szybkiego autka :)

A tak to wyglądało z mojego punktu widzenia:

To prawda można było pomyśleć o takim wyścigu może za rok się coś uda zrobić, bardzo dziękuję Walduś za życzliwość oraz wrzucenie wykresów do tematu zlotu bo według tych wykresów byłbym trzeci na 1/4 mili w klasie 3.0l

Tobie Walduś życzę powodzenia oraz również szybkiego auta by za rok mogliśmy powtórzyć rywalizację :) :wink: Teraz tylko zostaje wrzucenie SKIICS :) :wink:

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mariusz, jeszcze 0,7 wczoraj zrobiłeś? mocny zawodnik jesteś.rano wyglądałeś jakbyś potrzebował transfuzji,a Ty proszę... zaatakowałeś kolejną flaszkę! :cool2:

co do tego filmiku gdzie masz lepszy start od kolegi z M3 to podaj mi maila to Ci prześlę,bo nie mam konta na yt. albo zainstaluj sobie na telefonie Whatsapp.

Opublikowano

Tobie Walduś życzę powodzenia oraz również szybkiego auta by za rok mogliśmy powtórzyć rywalizację :) :wink: Teraz tylko zostaje wrzucenie SKIICS :) :wink:

Mariusz, tam już jest SKIICS :wink: :lol:

Opublikowano
Super auto :D przykuwało naprawde mocno oko na zlocie
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Mariusz, jeszcze 0,7 wczoraj zrobiłeś? mocny zawodnik jesteś.rano wyglądałeś jakbyś potrzebował transfuzji,a Ty proszę... zaatakowałeś kolejną flaszkę! :cool2:

co do tego filmiku gdzie masz lepszy start od kolegi z M3 to podaj mi maila to Ci prześlę,bo nie mam konta na yt. albo zainstaluj sobie na telefonie Whatsapp.

Mariusz tego właśnie mi trzeba było :mrgreen:

Dziękuję za przesłanie filmiku :) :cool2: :wink:

To filmik nagrany przez kolegę Kulfona (Mariusz)

Mariusz, tam już jest SKIICS :wink: :lol:

No to spoko :) :wink: Teraz rozumiem dlaczego tak odchodzi powyżej 100 KM/H :)

Super auto :D przykuwało naprawde mocno oko na zlocie

Dziękuję bardzo kolego :cool2: :) :wink: Twój wóz również się wyróżniał a zwłaszcza felunek od pewnego forumowicza :wink: :cool2:

Przesyłam jedno zdjęcie kiedy byłem przejazdem w Pałacu w Brunowie, nie mogłem się powstrzymać by nie zrobić zdjęć w tej scenerii :)

http://images70.fotosik.pl/1036/31f033cc8cb90fb5.jpg

Niestety robione klamką :lol: Mogę wrzucić więcej jeśli ktoś by chciał :) :wink:

Opublikowano

Twoje auto Mario prezentuje się świetnie w każdej scenerii, czy to pałac czy wysypisko śmieci :mrgreen:

PS. Pamiętaj, proszę o mojej navi ;)

Opublikowano
Ja bym chciał :cool2:

pierwsze co to pomyślałem ze zmieniiles rezydencje

Dziękuję Mariusz, ja też bym chciał taką rezydencję :) :wink:

Pięknie się prezentuje :cool2:

Dziękuję Michał te zdjęcia robione jeszcze jak auto było lekko zbrudzone ale za bardzo tego nie widać :) :wink:

Twoje auto Mario prezentuje się świetnie w każdej scenerii, czy to pałac czy wysypisko śmieci :mrgreen:

PS. Pamiętaj, proszę o mojej navi ;)

Dziękuję Dawid :) :wink:

Dobrze że przypomniałeś bo faktycznie zapomniałem :duh:

Jutro to załatwię :) :wink:

Opublikowano
dawaj zdjecia Mariuszu o to mi chodzilo :>

Ah tak, to źle Cię zrozumiałem, proszę:

To zdjęcie zrobione przy zamku w Bolkowie ale niestety zamku nie widać :(

http://images66.fotosik.pl/1039/77bf35778afaa724.jpg

Te dwa są przy pałacu w Brunowie:

http://images67.fotosik.pl/1039/682d98291d1f4e8c.jpg

http://images67.fotosik.pl/1039/b09696894d00914f.jpg

Na razie wystarczy :) :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj, zabrałem się za problem z radiem a mianowicie, problem miałem taki że radio działało ale tylko łapało najmocniejszy sygnał w dużych miejscowościach a tak podczas jazdy gubiło sygnał, podejrzewałem urwany kabelek w osłonie gumowej tylnej klapy który zasila wzmacniacz antenowy, były podejrzenia że wzmacniacz padł ale postanowiłem najpierw sprawdzić przewody w osłonie gumowej w ASO napomknąłem na temat mojego problemu to usłyszałem że koszt robocizny to 1700 złotych plus wiązka naprawcza jakieś 500 złotych pomyślałem sobie że to jakiś kosmos poza tym BMW powinno zrobić jakąś akcję na te problemy z przerywaniem kabli w osłonie bo to wada fabryczna.

Tak więc postanowiłem sam wziąć się do naprawy, najpierw należy zdemontować lotkę tylnej klapy ponieważ pod nią kryje się nasz wzmacniacz i wiązka kabli które do niej przychodzą, lotka ma dwa kołki i dwie śruby torx za plastykowymi osłonkami po ich odkręceniu i wyciągnięciu trzeba uważać na taśmę antenową która jest na stałe przymocowana w lotce i po odkręceniu światła stopu i odpięciu rurki do spryskiwacza możemy odłożyć w bezpieczne miejsce lotkę, następnie trzeba wyciągnąć wiązkę kabli cztery dokładnie i rurkę zasilającą spryskiwacz która znajduje się w prawej stronie klapy, wiązkę razem s osłoną gumowa wyciskamy na zewnątrz i wyciągamy część osłony wciśniętą w karoserię, ja wiedziałem że kabel który prawdopodobnie jest przerwany a który zasila wzmacniacz antenowy radia to kabelek koloru czerwono-czarnego więc po prostu od strony karoserii pociągnąłem go do siebie i wyciągnąłem jedną część kabelka który przerwał się w środku a tak to wyglądało:

http://images66.fotosik.pl/1047/a762a8e068887a0bgen.jpg

Następnie od rozciąłem część osłony takie wybrzuszenie w celu ułatwienia sobie pracy a co nie wpływa na estetykę ponieważ to wybrzuszenie jest wciskane w klapę i zakryte lotką i wyciągnąłem na zewnątrz drugą cześć kabelka urwanego w tym wybrzuszeniu znajduje się specjalna masa bitumiczna która ma na celu unieruchomienie kabelkom przesuwanie się w osłonie i gdybym tego nie rozciął to ciężko by było wprowadzić jakiś drut by przeciągnąć dołożony kabelek a tak to wygląda:

http://images69.fotosik.pl/1047/d0600352c9e65e44gen.jpg

Od strony dachu dolutowałem kabelek i zaizolowałem koszulką termokurczliwą, następnie przełożyłem dość giętki pręt ze starej suszarki do prania przez osłonę gumową w celu przeciągnięcia dołożonego kabelka, kabelek dołożony akurat miałem również koloru czerwono-czarnego więc pasuje jak ulał a tak to wygląda:

http://images69.fotosik.pl/1047/d0600352c9e65e44gen.jpg

Następnie szkotem do końca prętu przykleiłem drugi koniec kabelka i przeciągnąłem na drugą stronę i już miałem prawie połowę sukcesu:

http://images67.fotosik.pl/1048/23addc65665e74cegen.jpg

Pozostało zlutować oba przerwane kabelki i zabezpieczyć termokurczliwą koszulką, efekt finalny wyglądał tak:

http://images70.fotosik.pl/1047/f211253b15a0bdc3gen.jpg

Pozostało tylko powciskać wiązkę na swoje miejsca podłączyć i zamontować lotkę na tylną klapę regulując jej położenie w trakcie montażu i to tyle na ten temat a w ASO za taką robótkę tyle kasy wołali :duh: :mad2:

Naprawa w jedną osobę nie powinna zając więcej jak dwie-trzy godziny na spokojnie bez pośpiechu, ja ponownie mogłem się cieszyć znakomitym odbiorem radia w różnych miejscach, mam nadzieję że komuś się przydadzą moje wypociny :)

Edytowane przez czerwony330d

Opublikowano
Mariusz, dawaj ten tutorial! ;)

Akurat jak wczoraj to skończyłem to musiałem iść do pracy na 24 a po pracy musiałem się przespać ale właśnie miałem wrzucać ale mnie wyprzedziłeś z ponagleniem :) :wink:

Opublikowano
Tutorial napewno przydatny dla użytkowników e91 :cool2: Ale pierwszy akapit to jedno zdanie i ciężko się w nim odnaleźć ;)

Dziękuję bardzo, już poprawiłem bo faktycznie za szybko się rozpędziłem przy pisaniu i nie skorygowałem tego wysyłając posta :) Tak ten tutorial to jedynie dla użytkowników E91 bo tylko w tym modelu jest problem z przerywaniem kabli w osłonie gumowej :duh: Na takie babole powinni zrobić akcję serwisową :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawdopodobnie mam taki sam problem z przewanym kablem w klapie bo po wymianie na poliftową nie działa mi wycieraczka i otwieranie szyby w klapie :mad2:

P.S. Pięknie się prezentuje Twój touring :cool2:

Opublikowano
hehe,sorki.nie wiedziałem,że byłeś w trakcie pisania ;) dzięki :cool2: :cool2: :cool2:

Spoko, Mariusz więc w sobotę zabieraj się za naprawę i na pewno ogarniesz temat :) :wink:

Prawdopodobnie mam taki sam problem z przewanym kablem w klapie bo po wymianie na poliftową nie działa mi wycieraczka i otwieranie szyby w klapie :mad2:

P.S. Pięknie się prezentuje Twój touring :cool2:

Dziękuję bardzo Damian :) :wink:

Na zlocie w Ułężu miałem właśnie Ci powiedzieć że twoje problemy z wycieraczką i otwieraniem szyby to najprawdopodobniej a nawet 100% przerwane kable, jeżeli masz czas to możesz ogarnąć temat tylko w twoim wypadku trzeba zdemontować dodatkowo osłony tylnej klapy by dobrać się do tych kabelków bo one idą do środka tylnej klapy a nie tak jak w moim przypadku pod lotkę :( Najprawdopodobniej kabelki już były naderwane w twojej wiązce a podczas przekładanie tylnej klapy po prostu się przerwały i przez to nie działa Ci wycieraczka i otwieranie tylnej szyby, niestety to prędzej czy później by się stało :duh: