Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:modlitwa: To zapewne chyba jedno z nielicznych 335d w stanie 2x lepszym niz w chwili wyjazdu z fabryki. Włożyłeś w to kupe pracy i chwała Ci za to. Jesteś dla mnie wzorem

Dziękuję bardzo Grzegorz za tak miłe słowa :) :wink: :cool2:

Wyszły pięknie ale rozdzielczość jak za czasów 56kbit :duh:

Dziękuję Tomek :) :cool2: już poprawiłem rozdzielczość :)

wlasnie czemu nie da sie powiekszyc zdjec ? jak to Mariuszu powkladales do sieci ?

Już się da Mariusz.

Świetne jest to Twoje e91! :)

Dziękuję bardzo :) :cool2:

Pewno ogłada i pije z zachwytu ;))

Zdjęcia sa tak piękne że nawet myslałem o tym by się naj..bać ale jutro rano do pracy trzeba iść :(

Bardzo jestem wdzięczny Marcinowi za tą sesję :cool2: :cool2: :D , wreszcie w tej galerii zdjęcia profesjonalnym sprzętem i po obróbce i nie wstyd pokazywać takich zdjęć :D

Nie wiem kim jest Marcin ale zdjecia sa po prostu pro ! :cool2:

Nie ma nic do dodania. Nawet jezeli zaplaciles za sesje to bylo warto :)

Przy okazji obrobka jest lekka i to mi sie podoba.

Dziękuję kolego Rivasi :) :cool2:

Tak to prawda, zdjęcia są pro :cool2:

Polecam każdemu kolegę Fatgrandma (Marcina) bo wie co robić i jak :D :cool2:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Marcin jak zwykle fotki na najwyższym poziomie :cool2:

Mariusz, Twój turas prezentuje się, co tu dużo mówić, pięknie! :) Cały projekt jest świetny i spójny. Wg mnie zaciski i fotele performance wyglądają najlepiej :cool2: :cool2:

Opublikowano
:clap: :clap: :clap:

Samochód idealny

Michał, dziękuję bardzo :D :cool2: Byłem u Marcina w Niepołomicach i miałem zamiar do Ciebie podjechać ale nie umiałem znaleźć twojego numeru telefonu :duh: :mad2:

Następnym razem mam zamiar Cię odwiedzić i parę rzeczy poprawić to wtedy będzie idealnie :D :wink:

:cool2:

Dziękuję :)

Pięknie zdjęcia :cool2:

Mariusz jeszcze tył z 1,5 cm nizej :evil:

Dziękuję Marku,

tak wiem tył obniżę jutro i w poniedziałek na geometrię :)

Marcin jak zwykle fotki na najwyższym poziomie :cool2:

Mariusz, Twój turas prezentuje się, co tu dużo mówić, pięknie! :) Cały projekt jest świetny i spójny. Wg mnie zaciski i fotele performance wyglądają najlepiej :cool2: :cool2:

Tak, zgadzam się że fotki Marcina są naprawdę na najwyższym poziomie, dziękuję bardzo za miłe słowa koleżanko :D :cool2: To prawda zaciski i fotele robią robotę :) :wink:

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Michał, dziękuję bardzo :D :cool2: Byłem u Marcina w Niepołomicach i miałem zamiar do Ciebie podjechać ale nie umiałem znaleźć twojego numeru telefonu :duh: :mad2:

Następnym razem mam zamiar Cię odwiedzić i parę rzeczy poprawić to wtedy będzie idealnie :D :wink:

Spoko.

Chodzi mi po głowie od dłuższego czasu mod, który będzie wymagał wizyty w MG Motorsport. Jak mod wejdzie w życie to będę miał blisko do Ciebie i chętnie wpadnę obejrzeć turasa.

Ale najpierw muszę poprawić kilka rzeczy w aucie.

Między innymi czeka mnie wymiana tylnego zderzaka z malowaniem po tym jak polski "stróż prawa" na parkingu pod pracą w niego wjechał, i odjechał bez słowa :mad2:

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
W sobote mialem przyjemnosc przejechac sie Touringiem czerwonego. Samochod z wysokich lotow, fajna moc do dyspozycji ale to co ta galeria nigdy nie odda to ten absurdalny usmiech przyjemnosci ktory ci sie pojawia na twarzy jak prowadzisz to auto z zawieszeniem KW. TO auta sie prowadzi fantasmagorycznie a jednoczesnie jest tak wygodne ze nie wierzysz ze to BMW E91... bo to juz od dawna nie jest BMW E91... Po prostu bajka to jak ten samochod sie zachowuje... Mam porownanie to KW ver 1 i do B12 pro kit a ani jeden ani drugi nie oferuje nawet porownywalnego konfortu przy tak dobrym prowadzeniu. To najlepsza kombinacja ktora na razie widzialem. Trzeba by bylo porownac do B16 i do Lowtech Hilow 4 aby miec pelny obraz bo to systemy z tej samej polki cenowej ale na razie KW ver 3 nie ma konkurenta.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Mariusz takie spasowanie było by idealne :wink:

W sobotę trochę obniżyłem turasa a zdjęcia wrzucę jutro z obniżenia :)

Spoko.

Chodzi mi po głowie od dłuższego czasu mod, który będzie wymagał wizyty w MG Motorsport. Jak mod wejdzie w życie to będę miał blisko do Ciebie i chętnie wpadnę obejrzeć turasa.

Ale najpierw muszę poprawić kilka rzeczy w aucie.

Między innymi czeka mnie wymiana tylnego zderzaka z malowaniem po tym jak polski "stróż prawa" na parkingu pod pracą w niego wjechał, i odjechał bez słowa :mad2:

Zapraszam serdecznie na spotkanie bo również jestem ciekaw wyglądu twojego auta o które dbasz pieczołowicie :D :cool2: :cool2:

Opublikowano (edytowane)
W sobote mialem przyjemnosc przejechac sie Touringiem czerwonego. Samochod z wysokich lotow, fajna moc do dyspozycji ale to co ta galeria nigdy nie odda to ten absurdalny usmiech przyjemnosci ktory ci sie pojawia na twarzy jak prowadzisz to auto z zawieszeniem KW. TO auta sie prowadzi fantasmagorycznie a jednoczesnie jest tak wygodne ze nie wierzysz ze to BMW E91... bo to juz od dawna nie jest BMW E91... Po prostu bajka to jak ten samochod sie zachowuje... Mam porownanie to KW ver 1 i do B12 pro kit a ani jeden ani drugi nie oferuje nawet porownywalnego konfortu przy tak dobrym prowadzeniu. To najlepsza kombinacja ktora na razie widzialem. Trzeba by bylo porownac do B16 i do Lowtech Hilow 4 aby miec pelny obraz bo to systemy z tej samej polki cenowej ale na razie KW ver 3 nie ma konkurenta.

Bardzo dziękuję za tak przychylną ocenę :D :cool2: Bardzo mi było miło poznać kolegę Rivasiego osobiście jego piękną żonę oraz ciasteczko które zostało tak ochrzczone przez moją małżonkę :D :cool2: :cool2: No jestem ciekaw kto zgadnie o jakie ciasteczko chodzi :mrgreen:

Czekałem na twoją opinię kolego bo wiem jak bardzo doceniasz takie rzeczy :cool2: :cool2: To zawieszenie to naprawdę jest rewelacja jeżeli chodzi o komfort i prowadzenie i ten kto prowadzi ten samochód naprawdę ma banana na twarzy :D :wink: Kolega Rivasi akurat jest bardzo wybrednym kierowcą i na pewno nie pokusił by się na taką opinię by to zawieszenie nie spełniło jego wymagań i napiszę tylko że dla Niego nie jest najważniejsza moc tylko bezpieczeństwo czyli prowadzenie, hamulce, zawieszenie i byłem zdziwiony że moc w aucie nie odegrała na Jego osobie takiego wrażenia jak prowadzenie tego czyli ocena zawieszenia które zrobiło na Nim ogromne wrażenie :D :wink: :cool2:

Ja również wsiadając do auta mam taką kontrolę nad samochodem jadąc nim że mógłbym prowadzić cały czas ten samochód i naprawdę ciężko to opisać jak ten samochód się prowadzi i jaką się mam nad tym autem kontrolę, polecam każdemu kto ma zamiar zmieniać zawieszenie na gwintowane. Ja nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na to zawieszenie a cena nie jest niska ale KW V 3 jest warta tych pieniędzy :cool2: :cool2: :)

Samochód kolegi Rivasiego zrobił na mnie również ogromne wrażenie i cieszę się z tego że miałem okazję obejrzeć na żywo to cacko bo na zdjęciach to nie odzwierciedla włożonej pracy, czasu oraz pieniędzy w ten samochód, zrobiłem kilka zdjęć ze spotkania zrobionych oczywiście cegłówką :? Ale myślę że coś tam zobaczycie :) Moje auto nie umyte, troszkę przybrudzone ale chyba się nie obrazicie :) :wink:

http://images69.fotosik.pl/814/753946afa7fcfef2.jpg

http://images70.fotosik.pl/813/c54c07b82ac1c05e.jpg

Na tym zdjęciu kolega Rivasi ale tylko jego ręka :mrgreen:

http://images66.fotosik.pl/814/19a518682a0f10ad.jpg

http://images70.fotosik.pl/813/fb783dc0cb4e1237.jpg

Do następnego spotkania kolego Rivasi mam nadzieję że niedługo się spotkamy :D :wink: :cool2:

Edytowane przez czerwony330d

Opublikowano
Ciasteczko to pewnie buldog francuski, ale mnie bardziej interesuje czy testowałeś ten booster od pedału gazu.
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pisał w wątku Rivasiego,że testował. Mariusz, nic nie obciera po tym obniżeniu? wygląda kapitalnie :cool2:

a co do autka Rivasiego to myślę,że na żywo robi zdecydowanie większe wrażenie niż na zdjęciach.jedynie felgi mi nie podchodzą.

Opublikowano
popraw te zdjecia nie da sie powiekszyc !:>

ciasteczko - dziecko/zwierzatko/ auto ?

Już poprawione Mariusz :) :wink:

ciasteczko, chodziło o dziecko :D :cool2:

Ciasteczko to pewnie buldog francuski, ale mnie bardziej interesuje czy testowałeś ten booster od pedału gazu.

Nie to nie buldog francuski :norty: tak testowałem ten booster i faktycznie zmienia charakterystykę przyspieszenia samochodu, miałem okazję to testować w serii i po zamontowaniu boostera w trybie zielonym i czerwonym. Moim zdaniem jest reakcja agresywniejsza na pedał przyspieszenia po włączeniu trybu czerwonego ale ja osobiście nie kupię tego urządzenia ponieważ mój samochód reaguje spontanicznie i nie widzę potrzeby by to montować, natomiast w słabszych jednostkach silnikowych to urządzenie może się sprawdzić :) :wink:

pisał w wątku Rivasiego,że testował. Mariusz, nic nie obciera po tym obniżeniu? wygląda kapitalnie :cool2:

a co do autka Rivasiego to myślę,że na żywo robi zdecydowanie większe wrażenie niż na zdjęciach.jedynie felgi mi nie podchodzą.

Mariusz dziękuję, jedynie delikatnie obciera z przodu na naprawdę wielkich wgłębieniach w drodze ale mam na przodzie 15mm dystans i myślę o założeniu 12mm na koło i będzie gitara, z tyłu mam dystans 8mm i zamierzam spróbować również z 12mm bo teraz koło jest zbyt mocno schowane do środka :? Tak to prawda auto kolegi Rivasiego robi zdecydowanie większe wrażenie na żywo :D :wink: :cool2: Felga na żywo również zdecydowanie lepiej się prezentuje :D :wink: :cool2:

Opublikowano

Nie to nie buldog francuski :norty:

Mariusz moze twoja zona chce cie delikatnie powiedziec ze czas na nastepne dziecko ;) (Ja mam buldoga francuskiego ktory wabi sie 'cookie')

tak testowałem ten booster i faktycznie zmienia charakterystykę przyspieszenia samochodu, miałem okazję to testować w serii i po zamontowaniu boostera w trybie zielonym i czerwonym. Moim zdaniem jest reakcja agresywniejsza na pedał przyspieszenia po włączeniu trybu czerwonego ale ja osobiście nie kupię tego urządzenia ponieważ mój samochód reaguje spontanicznie i nie widzę potrzeby by to montować, natomiast w słabszych jednostkach silnikowych to urządzenie może się sprawdzić :) :wink:

Wlasnie tez sie nad czyms takim zastanawialem, ale wiekszosc opinii w internecie jest raczej negatywna, w wiekszosci pisza ze mocnejsze wcisniecie pedalu gazu daje ten sam efekt.

Opublikowano

Nie to nie buldog francuski :norty:

Mariusz moze twoja zona chce cie delikatnie powiedziec ze czas na nastepne dziecko ;) (Ja mam buldoga francuskiego ktory wabi sie 'cookie')

tak testowałem ten booster i faktycznie zmienia charakterystykę przyspieszenia samochodu, miałem okazję to testować w serii i po zamontowaniu boostera w trybie zielonym i czerwonym. Moim zdaniem jest reakcja agresywniejsza na pedał przyspieszenia po włączeniu trybu czerwonego ale ja osobiście nie kupię tego urządzenia ponieważ mój samochód reaguje spontanicznie i nie widzę potrzeby by to montować, natomiast w słabszych jednostkach silnikowych to urządzenie może się sprawdzić :) :wink:

Wlasnie tez sie nad czyms takim zastanawialem, ale wiekszosc opinii w internecie jest raczej negatywna, w wiekszosci pisza ze mocnejsze wcisniecie pedalu gazu daje ten sam efekt.

No może tak jest jak piszesz że żona chce mieć następne ciasteczko :) :wink:

Co do sprint boostera to może być tak jak piszesz mocniejsze wciśnięcie gazu daje ten sam efekt :?

Opublikowano

Dzisiaj miałem chwilę czasu i zrobiłem zdjęcia felg ZP 05 i powiem szczerze to jest jakieś nieporozumienie by tak mogły wyglądać felgi po można powiedzieć po roku użytkowania :duh: :mad2: Wysłałem zdjęcia do kolegi Kokos u którego zakupiłem felgi w celu rozpatrzenia reklamacji i zobaczymy co na to odpowie firma produkująca te felgi, zresztą sami zobaczcie jak wygląda jedna felga z utlenionym aluminium, nie ma sensu pokazywać reszty bo wyglądają podobnie :duh: :mad2:

http://images69.fotosik.pl/815/c374c1f53757319f.jpg

• Moderatorzy
Opublikowano

Slabo. Wlasnie dlatego ja nie decyduje sie na nieoryginalne rozwiazania nigdy więcej.

Napisz koniecznie jaka była odpowiedz na reklamacje :cool2:

Opublikowano

Widzilem taki sam efekt moze nie po roku tylko po dwoch na felgach grupy VW (audi)

jaka kolwiek nie bylaby felga to moze sie zdarzyc podczas produkcji ale jest to defekt fabryczny. Ja klade szybko jakas powloka ceramiczna na kola aby do tego nie doszlo w razie czego ale to bardziej defekt produkcyjny tej jednostki lub tej parti niz samego produktu.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Moderatorzy
Opublikowano
Obawiam sie ze w takim wypadku żadna powłoka nie pomoże, ewidentnie błąd w procesie wytwarzania. Jesli nie uznają reklamacji to faktycznie zrobią sobie mocna antyreklamę.
Opublikowano (edytowane)
Gwarancja powinna byc dwu letnia a jest to ewidentny problem produkcyjny, nie widze jak by mozna nie uznac reklamacji. Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Slabo. Wlasnie dlatego ja nie decyduje sie na nieoryginalne rozwiazania nigdy więcej.

Napisz koniecznie jaka była odpowiedz na reklamacje :cool2:

Oczywiście się z tobą zgadzam i po takiej wpadce mam coraz mniejsze zaufanie do tej firmy, naturalnie napiszę jaka była odpowiedź na reklamację, mam nadzieję że będzie pozytywna.

Widzilem taki sam efekt moze nie po roku tylko po dwoch na felgach grupy VW (audi)

jaka kolwiek nie bylaby felga to moze sie zdarzyc podczas produkcji ale jest to defekt fabryczny. Ja klade szybko jakas powloka ceramiczna na kola aby do tego nie doszlo w razie czego ale to bardziej defekt produkcyjny tej jednostki lub tej parti niz samego produktu.

Mam nadzieję że uznają to na gwarancji i będzie po kłopocie.

Obawiam sie ze w takim wypadku żadna powłoka nie pomoże, ewidentnie błąd w procesie wytwarzania. Jesli nie uznają reklamacji to faktycznie zrobią sobie mocna antyreklamę.

Również jestem tego samego zdania, powłoka nic chyba nie pomoże :( Jak nie uznają reklamacji to faktycznie zrobią sobie bigos :x

Tez mysle ze trafila ci sie pechowa seria jakas. Ja jezdze 3ci komplet i jest ok.

Mam taką cichą nadzieję że to tylko taka pechowa seria, Marcin czy mógłbyś zainterweniować w Z-Performance na mój temat, wiem że to nie twój problem ale może to w jakiś sposób przyspieszy reklamację :) Byłbym wdzięczny :D :wink: :cool2:

Gwarancja powinna byc dwu letnia a jest to ewidentny problem produkcyjny, nie widze jak by mozna nie uznac reklamacji.

Gwarancja powinna być dwu letnia i tego się trzymam, zobaczymy co z tego wyniknie :|

Opublikowano

JA troche wejde w szczegoly prowadzenia przy KW variant 3.

Jak prowadze zazwyczaj BMW albo moje albo z napedem na tyl, najwiekszym plusem to jest oczywiscie jakosc i precyzja prowadzenia. Duzym minusem jest niewygoda przez twarde zestawienie oraz zbyt duza ilosc informacji ktora dobiega spod kol jak dla mnie.

Jak jechalem turasem czerwonego mialem wrazenie ze ktos przeniosl prowadzenie z BMW do Mercedesa klasy E. Jedziesz konfortowo ale jednoczesnie czujesz droge tylko nie kazdy kamyk ale elementy istotne i nic nie ujmujesz z prowadzenia BMW wrecz jest lepsze. Mam wrazenie ze odbicie amortyzatora jest duzo lepiej zarzadzane przez system KW niz przez BMW gdzie mimo twardosci to odbicie jest jednak spore. Moje amortyzatory (orginal BMW) maja 65 tys km aktualnie i sa juz daleko od jakosci amortyzacji gdy byly nowe ale to normalne a KW czerwonego jest nowka sztuka to robi swoje ale bez watpienia sam system sie do tego sklania. Nie wiem jaki jest stopien "konfortu" ustawionego czy mozna bardziej czy to max ale bez testowania innych ustawien to powiem ze absolutnie bym chcial aby moje BMw tak sie prowadzilo. Mial bym jedno ale do systemu... nie czujesz w ogole szybkosci nawet juz na tylku a wiec trzeba bardzo czesto patrzec sie na przyzady aby nie skonczy na 200 km/h bo silnik nie wchodzi na wysokie obroty a wiec rownierz go n ie slychac !!! ... trzeba umiec pozostac bardzo swiadomy realnej szybkosci a nie tej odczuwalnej co nie jest proste.

hamowania

Jeszcze jedno slowo o systemie hamowania. Oprocz wygladu zyskuje sie lepsza kulture hamowania. Nie wiem jaki dystans do seri zyskujesz ale sama kultura pracy zaciskow jest lepsza. Nie wiem czy to tak naprawde zaciski czy wieksze tarcze czy oba ale bardzo przyjazny system. Nie bylem pewien jak jechalem bo chcialem porownac u mnie i zapomnialem ale bym sprawdzil jednak czy nie jest potrzebny lepsze servo albo jakas regulacja bo mam wrazenie ze pedal byl delikatnie miekki podczas hamowania. Mozna sprawdzic na hamowni.

Bulldog francuski o imieniu "ciasteczko" po polsku ??? really ? :mrgreen:

To juz gorzej niz cliché :)

Moja La Bunia

DO E9x :