Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świetne :cool2:

Jak się ten czarny chrom prezentuje na żywo?

Na zdjęciach wygląda bardziej jak lustro albo srebro i ciężko ocenić.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
  • Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Bardzo podobają mi się te felgi ;)

Mnie również :wink:

Hehe podziękować :wink:

Mam nadzieje że zadowolony :D

P.S. No dzisiaj rzeczywiście mega brakowało osób w firmie, aż wszyscy zostali zaangażowani :mrgreen:

Nie ma za co, to ja dziękuję, jestem bardzo zadowolony, zaraz jadę montować :D

Świetne :cool2:

Jak się ten czarny chrom prezentuje na żywo?

Na zdjęciach wygląda bardziej jak lustro albo srebro i ciężko ocenić.

No faktycznie czarny podchodzi pod czarny połysk a'la schadowline a chrom to można powiedzieć wygląda jak lustro, więc powiem szczerze wygląda to doskonale :D

Zakładaj szybko, bo jestem ciekawa jak będą wyglądać. Podoba mi się ten model :)

Zaraz jadę zakładać i napewno pochwalę się efektem końcowym :D

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Widziałem Cię ostatnio na świerklanach jak gumball przejeżdżał i trójeczka prezentuje się rewelacyjnie no a na tych felgach to już będzie mega wózek :cool2:
Opublikowano
Widziałem Cię ostatnio na świerklanach jak gumball przejeżdżał i trójeczka prezentuje się rewelacyjnie no a na tych felgach to już będzie mega wózek :cool2:

Dziękuję, szkoda ze mnie nie zatrzymałeś, jechałem dość wolno bo był korek, mozna by było pogadać :)

Dzisiaj wreszcie felgi założone Z-Performance 5 Black/Chrom, wrzucam kilka fotek wiadomo że to nie są zdjęcia najwyzszej jakości bo robione telefonem Nokia N8 ale na razie nie posiadam nic lepszego :)

Proszę sobie obejrzec i ocenic jak przebiegła metamorfoza ale dla mnie te felgi są rewelacja :D

Tutaj swieżo po montazu:

http://images38.fotosik.pl/2058/6eac8edc045c98d0.jpg

http://images46.fotosik.pl/2066/aa11adf50204222b.jpg

A tutaj przed domem po myciu:

http://images41.fotosik.pl/2052/bc81a605cc67efb0.jpg

http://images38.fotosik.pl/2057/05d77adea12043f3.jpg

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Rewelacja!!! Nie zatrzymywałem Cię bo też w samochodzie byłem ;) ale jestem z Jastrzębia także kiedyś napewno się trafimy ;)
Opublikowano
Na żywo pewnie się jeszcze lepiej prezentują.

Poproszę o więcej zdjęć z różnych kątów, z bliska i od tylca oczywiście ;)

Tak na żywo jeszcze lepiej się prezentują, postaram się porobić i wrzucić jeszcze coś ciekawego :)

Rewelacja! Coraz bardziej podobają mi się te fele Z-Performance. Na żywo musi być jeszcze lepiej. :cool2:

Wielki dzięki, naprawdę na żywo jest super, polecam w razie zakupu takich felg lub innych modeli taj firmy kolegę Kokosa :cool2:

Jest kot!! :cool2: Swietne!

Dziękuję bardzo.

Rewelacja!!! Nie zatrzymywałem Cię bo też w samochodzie byłem ;) ale jestem z Jastrzębia także kiedyś napewno się trafimy ;)

Dzięki, na pewno się spotkamy, jestem ciekaw jak wyrywa twój xd.

Bardzo fajnie felga siadła, zwłaszcza tył :) Gratuluję zakupu :cool2:

Tak felga siadła a zwłaszcza tył, bardzo dziękuję, zastanawiam się nad obniżeniem przodu by wyrównać wysokość z tyłem :?

Opublikowano
No Mario teraz to jest kozak :D Fele robią mega robotę :twisted: Na żywo podejrzewam jeszcze lepiej wygląda. A jak prowadzenie na takich felach?? twardość i w ogóle?
Opublikowano
No Mario teraz to jest kozak :D Fele robią mega robotę :twisted: Na żywo podejrzewam jeszcze lepiej wygląda. A jak prowadzenie na takich felach?? twardość i w ogóle?

Prowadzenie rewelacja a jeżeli chodzi o twardość to nie odczuwam zbytniej różnicy pomiędzy wcześniejszymi osiemnastkami, zresztą przejedziesz się ze mną to się przekonasz, ta felga robi naprawdę niezłą robotę :D :D

Opublikowano
super się prezentuje na Z'tkach :!: ....te progi performance jednak nie bardzo moim skromnym zdaniem :wink:

Dziękuję kolego Plastick, co do progów to lepsze niż te zwykłe które wcześniej posiadałem :D

FELGA bardzo bardzo :cool2:

Dziękuję kolego klagosz, szkoda tylko że sprzedałeś tak niespodziwanie swoje autko bo niestety nie miałem okazji obejrzeć na żywo twojego cacka, jestem ciekaw jaki będzie twój nastepny wybór :?: :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jak wrażenia z felg po trochę dłuższym użytkowaniu?

Felgi rewelacyjnie wyglądają a jeśli chodzi o prowadzenie to jedynie czuć jakieś drgania delikatne na kierownicy w przedziale prędkości 80-120 km/h i nie wiem o co kaman, opony z felgami wyważone i na felgach max 35g a jedna felga ma jedynie 10g, opony nówki Dunlop Sport Max RT i chyba wybiorę się na wyważenie dynamiczne kół i myslę że wtedy bedzie ok. Naprawdę te drgania są delikatne nawet tego za specjalnie nie czuć na kierownicy tylko takie mam odczucia powyżej 120 km/h jest ok a ostatnio leciałem 250 km/h i prowadzenie super zero jakichkolwiek negatywnych odczuć, zastanawiam się czy to nie wina końcówek drążków kierowniczych, czy ktoś z kolegów miał takie objawy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Drążki kierownicze to prawie w każdej e9x mają luz mniejszy lub wiekszy, więc warto to sprawdzić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A drążki się wymienia ?

Końcówki wymieniłem, ale czasem jak zjeżdżam na skręconych kołach np z krawężnika to słychać delikatne stuknięcie i nie mam pojęcia co to może być.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Drażki w e9x składają się z drażki z przegubem oraz końcówki z przegubem. Często luz jest na przegubie na drazku a nie na końcówce. Cena całego zestawu to ok 520zl w ASO na stronę. Często tez luz na przegubie na drazku mylony jest z luzem na przekladni kierowniczej.
Opublikowano

Felgi rewelacyjnie wyglądają a jeśli chodzi o prowadzenie to jedynie czuć jakieś drgania delikatne na kierownicy w przedziale prędkości 80-120 km/h i nie wiem o co kaman, opony z felgami wyważone i na felgach max 35g a jedna felga ma jedynie 10g, opony nówki Dunlop Sport Max RT i chyba wybiorę się na wyważenie dynamiczne kół i myslę że wtedy bedzie ok.

Opony byly przekrecane na feldze przy wywazaniu? Czy wulkanizatorowi sie nie chcialo? Zolta kropka na oponie jest blisko wentyla? Poszukaj wulkanizacji, ktora posiada maszyne Huntera z testem drogowym (np. czesc ASO Toyoty ma taki sprzet bo wymaga go umowa), wywazanie dynamiczne to przeszlosc.

Sprawdz jeszcze dwie rzeczy:

- czy piasty sa czyste? warto je dobrze wyczyscic szczotka druciana, to moze wyeliminowac problem, jezeli nie lezy w wywazaniu kol.

- czy felgi nie sa za luzne?

- czy felgi bez opon wymagaja jakiegokolwiek dowazenia?

Opublikowano

Felgi rewelacyjnie wyglądają a jeśli chodzi o prowadzenie to jedynie czuć jakieś drgania delikatne na kierownicy w przedziale prędkości 80-120 km/h i nie wiem o co kaman, opony z felgami wyważone i na felgach max 35g a jedna felga ma jedynie 10g, opony nówki Dunlop Sport Max RT i chyba wybiorę się na wyważenie dynamiczne kół i myslę że wtedy bedzie ok.

Opony byly przekrecane na feldze przy wywazaniu? Czy wulkanizatorowi sie nie chcialo? Zolta kropka na oponie jest blisko wentyla? Poszukaj wulkanizacji, ktora posiada maszyne Huntera z testem drogowym (np. czesc ASO Toyoty ma taki sprzet bo wymaga go umowa), wywazanie dynamiczne to przeszlosc.

Sprawdz jeszcze dwie rzeczy:

- czy piasty sa czyste? warto je dobrze wyczyscic szczotka druciana, to moze wyeliminowac problem, jezeli nie lezy w wywazaniu kol.

- czy felgi nie sa za luzne?

- czy felgi bez opon wymagaja jakiegokolwiek dowazenia?

Powiem szczerze że mnie zaskoczyłeś z tymi pytaniami nie miałem pojęcia że takie rzeczy są istotne, odnośnie opon czy były przekręcane na feldze przy wyważaniu możesz jaśniej to opisać? Bo nie mam pojęcia o co chodzi, jeżeli chodzi o żółtą kropkę to sprawdzę czy jest blisko wentyla, co do maszyny Huntera to poszukam ale myślałem że wyważenie dynamiczne jest najlepsze.

Jeżeli chodzi o piasty to były czyściutkie, felgi sprawdzę czy się nie poluzowały bo przejechałem 500 kilometrów, natomiast co do felg bez opon to nikt nie sprawdzał przed montażem czy wymagają doważenia :shock:

Bardzo dziękuję za wskazówki i sugestie, posprawdzam wszystko i zobaczymy jak wyjdzie.

Jeszcze jedno nie wiem ale czy przez naciąg opon na felgi mogą być głośniejsze w czasie jazdy bo wcześniej miałem 8 cali przód i 8,5 cala tył i opony 225/40/18 i 255/35/18 i oponki w czasie jazdy były bardzo ciche a teraz przy felgach 8,5 cala przód i 9,5 cala tył i oponach 225 i 255 jest naciąg tych opon na felgach a opony według producenta wytwarzają mniej hałasu niż poprzednie a są zdecydowanie głośniejsze od poprzednich czy może być tak że to wina opon że mają jakąś wadę fabryczną, opony zamówiłem przez firmę Oponeo i jak je otrzymałem to nie miały tych frędzelków i wyglądały jakby były używane odrobinę i to mnie zastanawia czy to nie jest wina opon?

Bo jak tak to zrobię reklamację na te opony, dodatkowo opony ubezpieczyłem na rok za 80 zeta w razie W więc zastanawiam się czy po prostu nie zażądać wymiany tych opon na inne. Facet z wulkanizacji który ma wyważarkę dynamiczną powiedział że mam przejechać 500 kilometrów by opony się ułożyły i wtedy możemy wyważyć felgi wyważarką dynamiczną więc już tyle zrobiłem kilometrów a opony jak są głośne tak są :(

Dzisiaj zadzwonię do Oponeo i zapytam się jak wygląda sprawa z reklamacją tych opon.

Opublikowano

Powiem szczerze że mnie zaskoczyłeś z tymi pytaniami nie miałem pojęcia że takie rzeczy są istotne, odnośnie opon czy były przekręcane na feldze przy wyważaniu możesz jaśniej to opisać? Bo nie mam pojęcia o co chodzi, jeżeli chodzi o żółtą kropkę to sprawdzę czy jest blisko wentyla,

Ulozenie opony na feldze mozna optymalizowac, dobra wywazarka podpowiada wulkanizatorowi o ile obrocic opone na feldze, zajmuje to duzo czasu, jes trudne (wiec nie kazdemu sie chce), ale pozwala wyeliminowac wiele problemu, czy wywazyc cale kolo z naprawde minimalna iloscia ciezarkow (albo nawet wogole).

co do maszyny Huntera to poszukam ale myślałem że wyważenie dynamiczne jest najlepsze.

Jezeli nie ma dystansow, to Hunter bedzie lepszy, wierz mi :)

Jeżeli chodzi o piasty to były czyściutkie, felgi sprawdzę czy się nie poluzowały bo przejechałem 500 kilometrów, natomiast co do felg bez opon to nikt nie sprawdzał przed montażem czy wymagają doważenia :shock:

Nie wiem jak jakosc tych felg, ale patrzac na ich pochodzenie, sprawdzilbym to, moze sie myle. Swoja droga, piasty mozesz wyczyscic, jezeli wulkanizatorowi nie chcialo sie optymalizowac opony, to czystosc piasty tez mogl przespac.

Bardzo dziękuję za wskazówki i sugestie, posprawdzam wszystko i zobaczymy jak wyjdzie.

Nie ma sprawy, felg nie sprzedaje sie jak kartofli, dobrze byloby miec jakas wiedze i cos podpowiedziec klientowi w przypadku problemow.

Jeszcze jedno nie wiem ale czy przez naciąg opon na felgi mogą być głośniejsze w czasie jazdy bo wcześniej miałem 8 cali przód i 8,5 cala tył i opony 225/40/18 i 255/35/18 i oponki w czasie jazdy były bardzo ciche a teraz przy felgach 8,5 cala przód i 9,5 cala tył i oponach 225 i 255 jest naciąg tych opon na felgach a opony według producenta wytwarzają mniej hałasu niż poprzednie a są zdecydowanie głośniejsze od poprzednich czy może być tak że to wina opon że mają jakąś wadę fabryczną, opony zamówiłem przez firmę Oponeo i jak je otrzymałem to nie miały tych frędzelków i wyglądały jakby były używane odrobinę i to mnie zastanawia czy to nie jest wina opon?

Szczerze mowiac watpie, ze Oponeo przyslalo Ci uzywane opony, jezeli cos bylo z nimi nie tak, szkoda, ze ich nie zwrociles przed montazem. Problem tego typu ciezko zdiagnozowac przez telefon, ale tak jak piszesz, zadzwon do nich, mysle, ze Ci pomoga.

Opublikowano

Nie wiem jak jakosc tych felg, ale patrzac na ich pochodzenie, sprawdzilbym to, moze sie myle. Swoja droga, piasty mozesz wyczyscic, jezeli wulkanizatorowi nie chcialo sie optymalizowac opony, to czystosc piasty tez mogl przespac.

Felgi mają TUV i są bardzo dobrej jakości. Nie rozumiem głupich insynuacji, tymbardziej że handlujesz felgami i zapewne już znasz tę firmę.

Ale oczywiście, "tylko Vermilion jest najlepszy" :twisted:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato