Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://imageshack.com/a/img908/2831/l267fM.jpg

To przód :D Pierwszy raz wstawiam zdjęcia :idea: :idea:

Z tymi turbinami to dam Ci namiar na znajomego z wawy , mnie robił do 120d turbine mitsubishi i jest grubo , no i oczywiście robił mi turbinki do 335i , podobno dają rade do 470KM , mnie wystarcz 450 :cool2:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Bardzo ładnie to wygląda, ja mam zamiar montować po Nowym Roku ale jak nie wytrzymam to zrobię to jeszcze w tym ale jedynie przód bo tył mam ale brakuje mi jeszcze tarcz do tyłu bo zestaw który kupiłem posiada przednie tarcze, zaciski, osłony, klocki, czujnik oraz komplet śrub do montażu, w skład tyłu jest wszystko oprócz tylnych tarcz :( muszę je dokupić i dlatego pytałem jakie masz ja mam tarcze takie jak na zdjęciu dlatego chcę kupić takie same na tył :)

http://images69.fotosik.pl/465/5e38792a2226906agen.jpg

Możesz podać nazwę tej firmy w której robiłeś turbawki? Rozumiem że w swojej jedynce robiłeś też w tej samej firmie i jak dotąd nie masz żadnych problemów?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Wiem oglądałem taki zestaw i tylna tarcza to1200zł/szt. Jedynke robiłem też u Michała na turbinie przejechane 15tyś i wszystko OK (z wtryskami z 335d i IC jest 270KM)

Myślałem żeby kupić przednie nacinane ale to prawie 3000,-zł i zostawiłem gładkie , nacinane będą jak te się skończą . Ja trafiłem używany komplet przód+tył+tarcze w dobrej kasie i to co zostało poszło w IC Wagner evo II competition.

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
Wiem oglądałem taki zestaw i tylna tarcza to1200zł/szt. Jedynke robiłem też u Michała na turbinie przejechane 15tyś i wszystko OK (z wtryskami z 335d i IC jest 270KM)

Myślałem żeby kupić przednie nacinane ale to prawie 3000,-zł i zostawiłem gładkie , nacinane będą jak te się skończą . Ja trafiłem używany komplet przód+tył+tarcze w dobrej kasie i to co zostało poszło w IC Wagner evo II competition.

Ja mogę mieć za 1200 komplet. Swój zestaw kupiłem za 1400 euro, jak będziesz potrzebował tarczy na przód to mogę Ci załatwić w naprawdę dobrej cenie :D

Jeżeli pamiętasz to ile zapłaciłeś za hybrydy? Jeszcze jedno po zamontowaniu przedniego zestawu nie masz czasem miękkiego pedału hamulca?

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Ja mogę mieć za 1200 komplet. Swój zestaw kupiłem za 1400 euro, jak będziesz potrzebował tarczy na przód to mogę Ci załatwić w naprawdę dobrej cenie :D

Jeżeli pamiętasz to ile zapłaciłeś za hybrydy? Jeszcze jedno po zamontowaniu przedniego zestawu nie masz czasem miękkiego pedału hamulca?

Za hybrydy do 335i zapłaciłem 3000,-zł . Co do hamulca to jest normalny , nie jest jak kamień ale czuć że hamuje lepiej niż ori. Za ile możesz załawić przednie tarcze oczywiście nacinane ? :lol: Te miały przejechane 34 kilometry były jak nowe i szkoda było wydawać kase :!:

Co planujesz z tyłami , bo trzeba trochę porzezbić żeby pasowały?

Opublikowano

Za hybrydy do 335i zapłaciłem 3000,-zł . Co do hamulca to jest normalny , nie jest jak kamień ale czuć że hamuje lepiej niż ori. Za ile możesz załawić przednie tarcze oczywiście nacinane ? :lol: Te miały przejechane 34 kilometry były jak nowe i szkoda było wydawać kase :!:

Co planujesz z tyłami , bo trzeba trochę porzezbić żeby pasowały?

Przednie tarcze mogę załatwić za około 500 euro za komplet ale dokładną cenę dopiero po zapytaniu do mojego kolegi z Niemiec mogę Ci podać :)

Natomiast co do tyłów to będę rzeźbił bo szkoda mi zostawić przód Performance a tył ori, na pewno po rzeźbieniu tylne hamulce będą dopełnieniem przodu i hamowanie będzie zdecydowanie lepsze no i wizualnie będzie kosa :D :wink: Napisz jeszcze czy tarcza tylna pasuje bez problemu na szczęki hamulca ręcznego i na piastę?

Opublikowano
Tarcza pasuje na piaste i na szczęki hamulca tył, wszystko rozbija się o 2mm grubości tarczy , jak przeszlifujesz zacisk to powinno być ok , ja tego nie robiłem , otwory mocujące zacisk-piasta nie pokrywają się ale to jest do rozwiercenia (to zrobiłem :D )

Opublikowano
Tarcza pasuje na piaste i na szczęki hamulca tył, wszystko rozbija się o 2mm grubości tarczy , jak przeszlifujesz zacisk to powinno być ok , ja tego nie robiłem , otwory mocujące zacisk-piasta nie pokrywają się ale to jest do rozwiercenia (to zrobiłem :D )

Bardzo dziękuję za wyjaśnienia :cool2: Dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło, widzę że kolega spod Jasnej Góry :D Może jakieś spota by się zrobiło można by pogadać o tym i owym, byłoby to ciekawe spotkanie :D :wink:

Opublikowano

Bardzo dziękuję za wyjaśnienia :cool2: Dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło, widzę że kolega spod Jasnej Góry :D Może jakieś spota by się zrobiło można by pogadać o tym i owym, byłoby to ciekawe spotkanie :D :wink:

Spot OK ale kiedy i gdzie ? :D

Opublikowano

Spot OK ale kiedy i gdzie ? :D

Słuchaj na forum jest temat Spotkania Śląskie, na pewno gdybyśmy razem jakiś konkretny dzień ustalili to pewnie ktoś byłby ciekawy zobaczyć twoją potwornie mocną 1-er lub 335i na sterydach, można by wreszcie rozkręcić spotkania na Śląsku bo ciężko coś zoorganizować :( Spoty przeważnie można zrobić w Katowicach lub pobliżu, więc daleko byś nie miał i byłoby dobre by się spotkać w większym gronie :D :wink:

Opublikowano

Jak chodzi o pomaranczowe akcenty to przez przypadek znalazlem na allegro orginalne dywaniki Alpina do E91 z obwodka pomaranczowa, moze cie zainteresuja

http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/49/03/15/76/4903157648

http://allegro.pl/dywaniki-oem-alpina-bmw-e90-e91-e92-e93-rarytas-i4903157648.html

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Hej, wskazana przez kolegę Rivasiego aukcja to moje dywaniki :D jak będziesz zainteresowany to pisz na PW. Cena do negocjacji :wink: No proszę jaki ten świat mały :)
Opublikowano
ok zmienilem monitor i fakt obwodka jest bardziej brazowa niz pomaranczowa masz racje... trzeba je odnowic aby byly cacy, to jakies 200 zl/250 zl z naprawa obwodki, czysczeniem, przyciemnieniem srodka do wersji fabrycznej i odswiezeniem ale sa naprawde ladne.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Troche bez sensu kupować dywaniki ktore nie do końca bedą pasować kolorem ( chyba ze sie chce dywaniki Alpiny ).

Bo do oryginalnych tez mozna zrobic lamówke ze skory w dowolnym kolorze albo zrobic całkowicie nowe dywaniki.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Troche bez sensu kupować dywaniki ktore nie do końca bedą pasować kolorem ( chyba ze sie chce dywaniki Alpiny ).

Bo do oryginalnych tez mozna zrobic lamówke ze skory w dowolnym kolorze albo zrobic całkowicie nowe dywaniki.

Ewidentnie tu ma sens dla ludzi ktorzy chca miec dywaniki Alpina, inaczej placenie 390 zl za uzywane dywaniki to troche pomylka

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Ja się piszę na spod tylko jak nie bedzie śniegu :D

Marek, także trzeba działać w odpowiednim dziale :D :wink:

Jak chodzi o pomaranczowe akcenty to przez przypadek znalazlem na allegro orginalne dywaniki Alpina do E91 z obwodka pomaranczowa, moze cie zainteresuja

http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/49/03/15/76/4903157648

http://allegro.pl/dywaniki-oem-alpina-bmw-e90-e91-e92-e93-rarytas-i4903157648.html

No bardzo ciekawe te dywaniki :)

Hej, wskazana przez kolegę Rivasiego aukcja to moje dywaniki :D jak będziesz zainteresowany to pisz na PW. Cena do negocjacji :wink: No proszę jaki ten świat mały :)

Faktycznie jaki ten świat mały :D :wink: muszę przemyśleć temat :) :wink:

ta obwódka bardziej brązowa niż pomarańczowa :wink:

u mnie by pasowało do wnętrza

Damian, jeśli Ci będą pasować to bierz :D :cool2:

ok zmienilem monitor i fakt obwodka jest bardziej brazowa niz pomaranczowa masz racje... trzeba je odnowic aby byly cacy, to jakies 200 zl/250 zl z naprawa obwodki, czysczeniem, przyciemnieniem srodka do wersji fabrycznej i odswiezeniem ale sa naprawde ladne.

Ładne są ale czy Performance nie będzie kolidował z Alpiną :?

Kolego Kokos czy jest możliwość z ori dywaników welurowych zrobienie obwódki orange i napisu BMW Performance, z tym że kierowcy dywanik jest już delikatnie wygnieciony przy pedale przyspieszenia czy da się poprawić by ponownie był puszysty nie ugnieciony?

Ewidentnie tu ma sens dla ludzi ktorzy chca miec dywaniki Alpina, inaczej placenie 390 zl za uzywane dywaniki to troche pomylka

Dlatego ja muszę się zastanowić nad tymi dywanikami :)

orginaly bmw to chyba 200 pln czy 250 max czy sie myle

Mylisz się Mariusz cena jest dużo wyższa :(

Welurowe 500 PLN :duh:

Ja kupowałem prawie 1,5 roku temu za 450 złotych w BMW Sikora w Mikołowie :|

Opublikowano

Koledzy mam pytanie odnośnie zawieszenia gwintowanego, co możecie polecić?

Ja myślę o zakupie Bilstein B16 PSS10 ale waham się pomiędzy Bilstein B14 w sumie to samo co B16 tylko bez regulacji tłumienia a różnica w cenie to trzy tysiące, może ktoś może polecić coś równie dobrego z innej firmy, sugestie mile widziane oraz opinie również.

• Moderatorzy
Opublikowano
Mariusz ta Alpina do niczego Ci nie spasuje. Do f-serii sa dywaniki Performance byc może podpasuja i do e9x.
Opublikowano
jak idziesz tak mega szeroko włóż airrexa :) komfort bedzie mega a trzyma sie w zakretach lepiej niz gwint... ale cena... :( wg mnie extra opcja do takiej maszyny jak twoja.... do mojego kopciucha to tylko hak i przyczepa hahaha
Opublikowano

jezeli bral bym pod uwage jakosc i cene innych podzespolow i moc silnika to bym powiedzial KW DDC forever ! :norty: ale nie wiem jaka wage przywiazujesz do zawieszenia

http://www.kwsuspensions.com/pictures/e18691bdbf1638119d0e823c170d45da/3/kw_coilover_kit_ddc_-_ecu_39020006_1_1.jpg

Kolega dziqsek sie na tym dobrze zna z tego co sie orientuje.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
jak idziesz tak mega szeroko włóż airrexa :) komfort bedzie mega a trzyma sie w zakretach lepiej niz gwint... ale cena... :( wg mnie extra opcja do takiej maszyny jak twoja.... do mojego kopciucha to tylko hak i przyczepa hahaha

Bez obrazy ale Air to do Hondy :nienie: , do BMW musi być gwint :cool2: , żadne kompresory w bagażniku i inne dziadostwa ,ale to tylko moje zdanie .

Mario nie daj się zwariować tylko gwint :wink: